Vejledning til Bluebeam Org Admin Portal

Introduktion

Bluebeam Org Admin Portal er et administrativt onlineværktøj, der er tilgængeligt for aktive abonnementer. Herfra kan organisationsadministratorer tildele Bluebeam-brugerlicenser, tilføje eller fjerne slutbrugere, administrere andre organisationsadministratorer og meget mere.

  1. Når du har købt et Bluebeam-abonnement, modtager du en e-mailinvitation til at registrere din konto som organisationsadministrator.Invitation til organisationsadministrator
  2. Klik på Accepter invitation.
  3. Udfyld formularen med dine oplysninger, og angiv en adgangskode til din nye konto.
  4. Når du er færdig med at udfylde formularen, skal du klikke på Færdiggør nederst på siden.
  5. Du modtager endnu en e-mail, hvor du bliver bedt om at bekræfte den e-mailadresse, der blev brugt til dit Bluebeam ID (BBID).Bekræft Bluebeam ID
  6. Klik på Bekræft mit Bluebeam ID.
  7. Når du har fuldført kontoregistreringen, modtager du en tredje e-mail med adgang til login-siden til Bluebeam-kontoen.Kom godt i gang som organisationsadministrator
  8. Klik på Kom godt i gang.
  9. Indtast dine BBID-legitimationsoplysninger.
Under kontoregistreringsprocessen modtager du også en e-mail om opsætning af din Bluebeam University-konto . Alle abonnementer har gratis adgang til BBU-uddannelsesindhold for dig og dine brugere.

Administration af brugere + produktniveau

Welcome Org Admin AccountMed Bluebeam Org Admin Portal kan du administrere brugere og deres abonnementsadgang (dvs. produktniveau). Sådan kommer du i gang:

  1. Når du er logget ind, skal du vælge den konto, du vil se og administrere, under Konti.
  2. I kontrolpanelet skal du gå til Kontoadministration i sidemenuen til venstre.
  3. Vælg Administration af brugere + produktniveau.
  4. Vælg Brugeroversigt for at se alle kontobrugere og deres oplysninger, herunder: brugertype, produktniveau og status.
  5. Vælg Oversigt over produktniveau for at se alle de ledige brugerlicenser på din konto for hvert abonnementsniveau.

Tilføj en ny abonnementsbruger

Under Administration af brugere + produktniveau kan du tilføje nye brugere til din konto individuelt. Det gør du således:

  1. Klik på knappen Opret ny abonnementsbruger til højre for Brugeroversigt.
  2. Vinduet Tilføj en ny abonnementsbruger bliver vist.
  3. På fanen Tilføj ny bruger skal du udfylde de påkrævede felter samt andre vigtige kontaktoplysninger.
    Ud over at angive tilladelser skal du vælge den relevante serverregion.
  4. Når du er færdig med at indtaste den nye brugers oplysninger, skal du trykke på Gem.
  5. I det næste vindue, der vises, skal du vælge det produktniveau, som den nye bruger skal have adgang til.Vælg et produktniveau
  6. Tryk på Gem ændringer.

Den nye bruger vises under Brugeroversigt med statussen Afventende, indtil vedkommendes konto er blevet aktiveret.


Massetilføj brugere

Organisationsadministratorer kan også føje en gruppe af brugere til deres konto. Det gør du således:

  1. I kontrolpanelet skal du gå til Kontoadministration > Administration af brugere + produktniveau.
  2. Klik på knappen Opret ny abonnementsbruger.
  3. Øverst i vinduet Tilføj nye abonnementsbrugere skal du skifte til fanen Massetilføj brugere.
    Massetilføj brugere
  4. Når du vil tilføje flere brugere, skal du importere en .csv-fil. Download skabelonen, og indtast alle obligatoriske oplysninger i Excel.
  5. Når du har gemt din version af .csv-filen, skal du uploade den i vinduet Tilføj nye abonnementsbrugere.
    Træk og slip filen, eller find den ved at Gennemse computeren i Stifinder.
  6. Klik på Kør validering.
  7. Filen behandles derefter og vises nederst i vinduet, hvis den er gyldig.
    Masseimporter brugere
  8. Tryk på knappen Importer alle.
  9. Når du har gennemgået oversigten, skal du klikke på Luk.

De nye brugere vises under Brugeroversigt med statussen Afventende, indtil deres konti er blevet aktiveret.


Rediger abonnementsadgang for flere brugere

Når du har massetilføjet brugere, skal du tildele dem abonnementsadgang. Sådan gør du det for flere brugere ad gangen:

    1. Under Administration af brugere + produktniveau skal du rulle ned til Oversigt over produktniveau.
    2. Ud for et abonnementsniveau med ledige pladser skal du vælge menuikonet ved siden af Antal abonnementer.Tildel et produktniveau
    3. Vælg Tildel medlemmer til produktniveau.
    4. I dialogboksen Rediger produktniveau vises brugere uden en tildeling til venstre. Markér afkrydsningsfeltet ud for de brugere, du vil føje til abonnementsniveauet.Rediger produktniveau
    5. Når du har valgt alle relevante brugere, skal du klikke på pil til højre, så flyttes de til Aktuelle brugere.
    6. Klik på Gem.
Du kan også fjerne flere brugere fra et abonnementsniveau for at frigøre brugerlicenser ved at vælge Aktuelle brugere og klikke på pil til venstre for at flytte dem tilbage til Kontobrugere.

Søg + filtrer abonnementsbrugere

Under Administration af brugere + produktniveau kan du også finde bestemte brugere og/eller filtrere dem efter kategorier. Det gør du således:

  1. Klik på rullemenuen ud for tragten under Brugeroversigt. ‘Søg i alle’ er valgt som standard.Filtrer abonnementsbrugere
  2. Vælg den kategori, hvori du vil filtrere abonnementsbrugere:
    • Fornavn
    • Efternavn
    • E-mailadresse
    • Brygertype
    • Produktniveau
    • Udløbsdato for invitation
    • Status

Du kan også søge efter nøgleord, hvis du leder efter en bestemt kontobruger og/eller e-mailadresse:

  1. Skriv dit søgeord i feltet ved siden af filterlisten.
  2. Klik på luppen, eller tryk på Enter.

Dine søgeresultater vises under Brugeroversigt.

Søg i abonnementsbrugere

Du kan også sortere kolonner efter indhold ved at vælge den pil, der vises, når du holder markøren over en kolonneoverskrift:

Sorter efter kolonneværdier
Sortering efter efternavn med pil nedad viser brugerne alfabetisk i faldende rækkefølge. Klik på pilen igen, så den peger opad, for at skifte til stigende rækkefølge.


Rediger brugeroplysninger

Under Administration af brugere + produktniveau kan du også redigere oplysninger om eksisterende kontobrugere. Følg disse trin for at gøre dette:

  1. Under Brugeroversigt skal du vælge menuikonet ud for en brugers status for at få flere valgmuligheder. Rediger brugeroplysninger
  2. Vælg Rediger brugeroplysninger.
  3. Vinduet Rediger slutbruger af abonnement bliver vist. Herfra kan du navigere til Rediger produktniveauer, ændre tilladelser og/eller opdatere kontaktoplysninger m.m.Rediger slutbruger af abonnement
  4. Når du er færdig med at redigere brugeroplysningerne, skal du trykke på Gem.

De opdaterede oplysninger vises i listen Brugeroversigt.


Rediger abonnementsadgang for én bruger

Hvis du har brug for at ændre abonnementsadgangen for en bestemt kontobruger, skal du vælge menuikonet ud for vedkommendes status, og:

  • Gå til Rediger brugeroplysninger > Rediger produktniveauer
  • Eller vælg Rediger abonnementsadgang

Vælg et nyt produktniveau med ledige brugerlicenser, og klik på Gem ændringer.

Hvis du har tildelt alle ledige brugerlicenser på et bestemt abonnementsniveau, kan du ændre en eksisterende brugers adgang til Skrivebeskyttet for at frigøre en brugerlicens til en ny bruger.

Send invitation igen

Når der tilføjes nye abonnementsbrugere, sendes invitationer ud via e-mail, så konti kan blive oprettet og aktiveret. E-mailinvitationer udløber dog efter den dato, der er angivet i kolonnen Udløbsdato for invitation under Brugeroversigt. Hvis du vil sende en invitation igen, skal du klikke på menuikonet ud for Status og vælge:

  • Rediger brugeroplysninger > Send invitation igen
  • Eller Send invitation igen

Send invitation igen

Markér afkrydsningsfeltet ud for Velkomstmail, og klik på Send igen. En ny invitation sendes til brugerens e-mailadresse, og udløbsdatoen opdateres automatisk.


Deaktiver bruger

Hvis du har brug for at deaktivere en bruger, skal du gøre følgende:

  1. Under Brugeroversigt skal du klikke på menuikonet ud for en brugers status.
  2. Vælg Deaktiver bruger.
    Deaktiver bruger
  3. Klik på Ja for at bekræfte.

Deaktiverede brugere vil stadig være angivet under Brugeroversigt. Deres status ændres dog til Inaktiv.

Hvis du har brug for at genaktivere en bruger, skal du igen sende en e-mailinvitation til vedkommende.

Licensering og registrering

Revu 21

Licensering og registrering

Kom godt i gang

Bluebeam Administator


Related Articles