Vejledning til administration af Bluebeam-abonnement

• Revu 21
  • Bluebeam Cloud

Bruger du en ældre version af Revu? Se Brugervejledning til Bluebeam Gateway for at administrere licenser til Revu 20 og ældre.

Oversigt

Velkommen til Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer, hvor kontoindehavere kan administrere adgangen til abonnementsbaserede Bluebeam-løsninger. Administrationsportalen for abonnementer tillader følgende adgangsniveauer:

• Organisationsadministrator: Som organisationsadministrator kan du administrere alle brugere i organisationen og de domænenavne, der er knyttet til den. Dette adgangsniveau giver dig mulighed for at tildele Bluebeam-brugerlicenser, tilføje eller deaktivere brugere, tildele yderligere organisationsadministratorer og begrænsede administratorer samt domænenavne.
  • Begrænset administrator: Som begrænset administrator kan du kun administrere de nye abonnementer, du har købt til din konto, og du kan kun oprette og administrere brugere i det pågældende abonnement. Du kan ikke tildele flere organisationsadministratorer, og du kan ikke administrere domænenavne.
  • Slutbruger: Slutbrugere er brugere i din organisation, der bruger Bluebeam-produkter og -tjenester. Slutbrugere kan ikke bruge funktionerne i administrationsportalen for abonnementer. Hvis du har købt brugerlicenser til et eksisterende abonnement i webbutikken, får du automatisk tildelt slutbruger-adgangsniveau.

Lav et bogmærke for org-admin.bluebeam.com, efter du har logget ind på Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer, så du nemt kan åbne den fremover.

I denne vejledning beskriver vi, hvordan du konfigurerer og administrerer dine Bluebeam-abonnementskonti, så du og/eller dit team kan få adgang til Revu 21, Bluebeam Cloud og Studio med blot et enkelt BBID. Det er ikke nødvendigt med serienummer eller produktnøgle for at komme i gang.

Log ind på Administrationsportal for abonnementer.

For at komme i gang med Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer skal du logge ind på portalen til abonnementsadministration:

1. Skriv org-admin.bluebeam.com i din webbrowser.
  2. Vælg din serverregion.
  3. Indtast dit BBID og din adgangskode.

Tilføj en ny abonnementsbruger

Gå til Bluebeam Webstore for at købe flere abonnementer.

For at tilføje individuelle nye brugere til din konto, skal du vælge kontoen (eller underkontoen) og derefter:

1. Vælg Users i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Under Users og Current Plan skal du vælge Create New User til højre for User Overview.
  4. Vælg fanen Tilføj en ny abonnementsbruger, og angiv de nødvendige oplysninger i formularen.
    Ud over at angive tilladelser (organisationsadministrator, begrænset administrator, slutbruger, som tilladt af dit adgangsniveau) skal du vælge den relevante serverregion. Som standard oprettes brugere i den serverregion, hvor kontoen er. Men hvis en bruger tilhører denne konto, men vil bruge Revu i et andet serverregion (uanset vedkommendes faktiske placering), skal du oprette brugeren i det andet serverregion. Det udløser en hændelse, der flytter brugerens adgang til den anden serverregion.
  5. Når du har indtastet den nye brugers oplysninger, skal du vælge Gem.
  6. Vælg et abonnement til den nye bruger.
  7. Vælg Gem ændringer.

Den nye bruger vises under User Overview med statussen Pending, indtil vedkommendes konto er blevet aktiveret gennem e-mailinvitationen.

Massetilføj brugere

Organisationsadministratorer kan også føje flere brugere til deres konto.

Kun organisationsadministratorer kan bruge denne funktion.

Sådan gør du dette:

1. Vælg Users i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg Opret ny bruger til højre for User Overview under Brugere og Nuværende abonnement.
  4. Øverst i vinduet skal du skifte til fanen Bulk Add Users.
  5. Når du vil tilføje flere brugere, skal du importere en CSV-fil. Download skabelonen, og indtast alle obligatoriske oplysninger i Excel. Du kan tilføje op til 500 brugere ad gangen.
    Hvis du tidligere har tilføjet flere brugere via skabelonen, skal du sørge for at downloade og bruge den nyeste version af skabelonen, når du forsøger en efterfølgende masseupload. Ellers behandles den ikke.
  6. I skabelonen skal du angive abonnementsadgang (dvs. Basics, Core eller Complete) for brugerne i kolonnen Plan.
    Hvis du vil tilføje brugere som samarbejdspartnere med gratis abonnement, skal du lade kolonnen Plan stå tom for disse brugere.
  7. Du kan også angive serverregion for flere brugere i regnearket.
    Slet ikke nogen kolonner fra CSV-skabelonen (også selvom det er ikke-obligatoriske felter). Ellers behandles din masseupload ikke.
  8. Når du har gemt din version af CSV-filen, skal du uploade den under Bulk Add Users. Træk og slip filen, eller find den ved at Gennemse computeren i Stifinder.
  9. Vælg Run Validation.
  10. Når CSV-filen er behandlet, vises den nederst i vinduet.
  11. Vælg Import All. Import kan tage op til 10-15 minutter.
  12. Når du har gennemgået oversigten, skal du vælge Luk.

Efter masseupload af brugere kan du importere endnu en CSV-liste, hvis det er nødvendigt. De nye brugere vises under Brugeroversigt med statussen Afventende, indtil vedkommendes konto er blevet aktiveret gennem e-mailinvitationen, der sendes til hver bruger.

Rediger tilladelser

Hvis du har brug for at ændre tilladelserne, efter du har tilføjet en bruger, skal du følge disse trin:

1. Vælg Users i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Under User Overview skal du finde den brugerkonto, der har brug for opdaterede tilladelser.
  4. Vælg menuikonet ud for kontoens status.
  5. Vælg Edit user information.Edit user information i Org Admin Portal
  6. Under Tilladelser skal du vælge Org Admin, Limited Admin og/eller End User.
  7. Vælg Gem.
Når du har givet slutbrugertilladelser til en konto, skal du også ændre dens abonnementsadgang. Ellers har brugeren kun skrivebeskyttet adgang (med gratis abonnement) til Bluebeam-løsninger.

Rediger abonnementsadgang for flere brugere

Hvis du skal tildele eller redigere abonnementsadgang for flere brugere på én gang, skal du følge disse trin:

1. Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Abonnementer øverst i det åbne vindue.
  3. For et abonnement med tilgængelige brugerlicenser skal du vælge menuikonet yderst til højre.
  4. Vælg Assign Members to Plan.
  5. Markér feltet ud for de brugere, du vil føje til abonnementet.
  6. Når du har valgt alle relevante brugere, skal du vælge pil til højre for at flytte dem til Current users.
  7. Vælg Gem.
Hvis du vil fjerne flere brugere fra et abonnement for at frigøre brugerlicenser, skal du vælge Aktuelle brugere og klikke på pil til venstre for at flytte dem tilbage til Kontobrugere.

Søg + filtrer abonnementsbrugere

På siden Users under Users and Current Plan kan du også finde bestemte kontobrugere og/eller filtrere dem efter kategorier. Sådan gør du:

1. Vælg Users i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg rullemenuen ud for tragten under User Overview. “Search all” er valgt som standard.Filtrer abonnementsbrugere
  4. Vælg den kategori, hvori du vil filtrere abonnementsbrugere:
    • First Name
    • Last Name
    • Email Address
    • Server Region
    • Plan
    • User Type
    • Invitation Expiration Date
    • Status

Du kan også søge efter nøgleord, hvis du leder efter en bestemt kontobruger og/eller e-mailadresse:

1. Skriv dit søgeord i feltet ved siden af filterlisten.
  2. Vælg luppen, eller tryk på Enter.

Dine søgeresultater vises under User Overview.

Du kan også sortere kolonner efter indhold. For at gøre dette skal du vælge den pil, der vises, når du holder markøren over en kolonneoverskrift:

Sorter efter kolonneværdier
Sortering efter efternavn med pil nedad viser brugerne alfabetisk i faldende rækkefølge. Vælg pilen igen, så den peger opad, for at skifte til stigende rækkefølge.

Eksportér en brugerliste

Under Users and Current Plan kan du bruge søge- og filtreringsfunktionen til at eksportere en liste over brugere til en Microsoft Excel-fil baseret på dine søge- og filterkriterier. Funktionen giver organisationer med et stort antal brugere mulighed for nemt at se og sortere brugere efter kriterier som status, abonnement, brugertype eller en hvilken som helst anden kolonne på listen. Sådan gør du dette:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Filtrér din brugerliste.
  4. Rul ned til bunden af sektionen User Overview .
  5. Vælg Export as Excel.

Excel-filen vises i en ZIP-fil i mappen Downloads.

Send invitation igen

Når der tilføjes nye abonnementsbrugere, sendes invitationer ud via e-mail, så deres konti kan blive oprettet og aktiveret. E-mailinvitationer udløber dog efter den dato, der er angivet i kolonnen Invitation Expiration Date under User Overview på siden Users and Current Plan. Sådan sender du en invitation igen:

1. Under User Overview skal du vælge menuikonet ud for en brugers status og vælge en af indstillingerne:
    • Edit user information > Resend Invitation
    • Resend invitation
  2. Vælg Resend.
muligheder for at sende invitationer igen
Den e-mail, du kan sende igen, afhænger af brugerens aktuelle status. Se herunder.

E-mail med registreringsinvitation

Vælg indstillingen Registration Invite Email for brugere med statussen Expired. Dette vil give dem mulighed for at aktivere deres konti og bekræfte/oprette deres Bluebeam-ID’er (BBID’er) til at logge ind på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud.

Du kan også besøge eller sende dette link for at sende e-mailinvitationer igen.

Velkomstmail

Vælg indstillingen Welcome Email for brugere med statussen Accepted, som har aktiveret deres konti og bekræftet/oprettet deres BBID’er. Denne e-mail giver dem et link til download af Revu 21 og bekræfter den serverregion, de skal vælge, når de får adgang til Bluebeam-løsninger.

Deaktiver bruger

Deaktiverede brugere kan ikke få adgang til Bluebeam-løsninger (Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud), hvis/når de forsøger at logge ind. Hvis du vil have, at en slutbruger forbliver aktiv, men ikke optager et af abonnementets brugerlicenser, skal du redigere personens abonnementsadgang til Unpaid Collaborator.

Som en bedste praksis anbefaler vi, at du kun deaktiverer brugere, når de ikke længere er ansat i din virksomhed. Sådan gør du dette:

1. Under User Overview skal du vælge menuikonet ud for en brugers status.
  2. Vælg Deactivate User.
    Deaktiver bruger
  3. Vælg Ja for at bekræfte.

Deaktiverede brugere er stadig angivet under User Overview. Deres status ændres dog til Deaktiveret.

Genaktiver bruger

Hvis du har brug for at genaktivere en inaktiv bruger:

1. Vælg menuikonet ud for en deaktiveret brugers status.
  2. Vælg Reactivate User.Genaktiver bruger
  3. Vælg tilladelsesniveauet for den genaktiverede bruger, og vælg Save.
  4. Vælg en plan, og vælg Save Changes.
Giv den genaktiverede bruger besked om, at vedkommende modtager en invitationsmail, hvor de skal bekræfte deres kontooplysninger og nulstille adgangskoden. Brugerkontoen genaktiveres ikke, før brugeren udfører disse trin.

Overfør abonnementer

Hvis din konto indeholder underkonti, kan du overføre tilgængelige abonnementer til dem fra din primære Bluebeam-konto.

Sådan videredistribuerer du tilgængelige abonnementer til en eksisterende underkonto:

1. Åbn hovedkontoen med de tilgængelige abonnementer. Fra kontoens kontrolpanel kan du se dine underkonti angivet i venstre sidepanel.Hoved- og underkonti i Portal til administration af abonnementer
  2. Vælg Reallocate Subscriptions. Du kan også gå til kontoindstillingerne og vælge fanen Subscriptions og derefter vælge Reallocate Subscriptions.
  3. Vælg den underkonto, der skal modtage abonnementer.
  4. Vælg ordrenummeret.
  5. Under Product skal du vælge det abonnement (Basics, Core eller Complete) med tilgængelige licenser, du vil overføre.
  6. Indtast antallet af abonnementer, der skal omfordeles. Antallet skal være mindre end eller lig med antallet af resterende brugerlicenser.Antal abonnementer til overførsel
  7. Vælg Redistribute.

Sådan sender du abonnementer tilbage til en hovedkonto:

1. Vælg underkontoen fra dashboardet.
  2. Gå til Account Administration > Subscription Management.
  3. Vælg menuikonet ved siden af Plan.
  4. Vælg Return subscriptions.
  5. Angiv det antal abonnementer, du vil overføre tilbage til hovedkontoen.
  6. Vælg Return subscriptions.

Domæneadministration

Domæneadministration giver organisationsadministratorer mulighed for at tilføje underordnede domæner til deres konto og for at se og redigere domæneposter, der er relateret til deres konto. Derudover kan de følge status for deres kontodomæner:

• Bekræftet: Den registrerede domænekontakt har accepteret e-mailinvitationen.
  • Afventer: Den registrerede domænekontakt har endnu ikke accepteret e-mailinvitationen.
  • Inaktivt: Du har deaktiveret domænet.

Når nye brugere føjes til din konto via webbutikken, matcher vi deres e-maildomæner med bekræftede registrerede domæner og føjer brugerne til den konto, der er knyttet til disse domæner. Du kan bruge administrationsportalen for abonnementer til at tilføje domæner til din konto og administrere disse domæner, hvilket hjælper med at sikre, at nye brugere er korrekt tilmeldt på din konto.

Kun organisationsadministratorer kan administrere domæner for deres konto.

Tilføj et domæne

Hvis din organisation består af flere domæner (f.eks. mitfirma.com, mitfirma_us.com, og mitfirma_de.com) kan du tilføje disse domæner til din konto for at sikre, at nye tilmeldte brugere med disse e-maildomæner placeres korrekt på din konto.

Sådan føjer du et domæne til din konto:

1. Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Domains øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg Add Domain.
  4. Indtast følgende oplysninger, når du bliver bedt om det:
    • Domænenavn
    • Registreret e-mailadresse
      Dette felt skal indeholde en gyldig e-mailadresse til en kontakt inden for domænet. Kontakten modtager en e-mailbekræftelse og skal besvare den for at domænet bekræftes for din konto. Kun domæner med status Bekræftet bruges til matchning.
  5. Vælg Gem.

Rediger domæneoplysninger

Selvom du kan ændre domæneoplysninger, kan du kun gøre det for domæner med status som Afventer.

For at redigere domæneoplysninger:

1. Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Domains øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg menuikonet ud for status for det domæne, du vil ændre.
  4. Vælg Edit Domain Information.
  5. Foretag de nødvendige ændringer af domænenavnet og/eller den registrerede e-mailadresse, og vælg Save.

Deaktiver et domæne

I øjeblikket kan man ikke fjerne et domæne, men man kan deaktivere det. Sådan gør du dette:

1. Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Domains øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg menuikonet ud for domænestatus.
  4. Vælg Deactivate Domain.
  5. Når du bliver bedt om at bekræfte deaktiveringen, skal du vælge Ja.

Licensering og registrering

Revu 21

Licensering og registrering

Kom godt i gang

Administration af abonnement

Få mere at vide om, hvordan du administrerer abonnementer for brugere via vores nye portal til administration af abonnementer.

Kom godt i gang

Bluebeam Administator