Vejledning til administration af Bluebeam-abonnement

• Revu 21
  • Bluebeam Cloud

Bruger du en ældre version af Revu? Se Brugervejledning til Bluebeam Gateway for at administrere licenser til Revu 20 og ældre.

Oversigt

Velkommen til Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer, hvor kontoindehavere kan administrere adgangen til abonnementsbaserede Bluebeam-løsninger. Som organisationsadministrator kan du tildele Bluebeam-brugerlicenser, tilføje eller fjerne brugere, udnævne yderligere organisationsadministratorer og mere.

Lav et bogmærke for org-admin.bluebeam.com, efter du har logget ind på Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer, så du nemt kan åbne den fremover.

I denne vejledning beskriver vi, hvordan du konfigurerer og administrerer dine Bluebeam-abonnementskonti, så du og/eller dit team kan få adgang til Revu 21, Bluebeam Cloud og Studio med blot et enkelt BBID. Det er ikke nødvendigt med serienummer eller produktnøgle for at komme i gang.

Log ind på Administrationsportal for abonnementer.

For at komme i gang med Portalen til administration af Bluebeam-abonnementer skal du logge ind på portalen til abonnementsadministration:

1. Skriv org-admin.bluebeam.com i din webbrowser.
  2. Vælg din serverregion.
  3. Indtast dit BBID og din adgangskode.

Tilføj en ny abonnementsbruger

Gå til Bluebeam Webstore for at købe flere abonnementer.

Sådan føjer du individuelle nye brugere til din konto:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Under Users og Current Plan skal du vælge Create New User til højre for User Overview.
  4. Vælg fanen Tilføj en ny abonnementsbruger, og angiv de nødvendige oplysninger i formularen.
    Ud over at angive Permissions skal du vælge den relevante Server Region. Som standard oprettes brugere i den serverregion, hvor kontoen er. Men hvis en bruger tilhører denne konto, men vil bruge Revu i et andet serverregion (uanset vedkommendes faktiske placering), skal du oprette brugeren i det andet serverregion. Det udløser en hændelse, der flytter brugerens adgang til den anden serverregion.
  5. Når du har indtastet den nye brugers oplysninger, skal du vælge Gem.
  6. Vælg et abonnement til den nye bruger.
  7. Vælg Gem ændringer.

Den nye bruger vises under User Overview med statussen Pending, indtil vedkommendes konto er blevet aktiveret gennem e-mailinvitationen.

Massetilføj brugere

Organisationsadministratorer kan også føje en gruppe af brugere til deres konto. Det gør du således:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Vælg Opret ny bruger til højre for User Overview under Brugere og Nuværende abonnement.
  4. Øverst i vinduet skal du skifte til fanen Bulk Add Users.
  5. Hvis du vil tilføje flere brugere, skal du importere en .csv- fil. Download skabelonen, og indtast alle obligatoriske oplysninger i Excel. Du kan tilføje op til 500 brugere ad gangen.
    Hvis du tidligere har tilføjet flere brugere via skabelonen, skal du sørge for at downloade og bruge den nyeste version af skabelonen, når du forsøger en efterfølgende masseupload. Ellers behandles den ikke.
  6. I skabelonen skal du angive abonnementsadgang (dvs. Basics, Core eller Complete) for brugerne i kolonnen Plan.
    Hvis du vil tilføje brugere som samarbejdspartnere med gratis abonnement, skal du lade kolonnen Plan stå tom for disse brugere.
  7. Du kan også angive serverregion for flere brugere i regnearket.
    Slet ikke nogen kolonner fra .csv-skabelonen (også selvom det er ikke-obligatoriske felter). Ellers behandles din masseupload ikke.
  8. Når du har gemt din version af .csv-filen, skal du uploade den under Bulk Add Users. Træk og slip filen, eller find den ved at Browse computeren i Stifinder.
  9. Vælg Run Validation.
  10. Når .csv-filen er behandlet, vises den nederst i vinduet.
  11. Vælg Import All. Import kan tage op til 10-15 minutter.
  12. Når du har gennemgået oversigten, skal du klikke på Close.

Efter masseupload af brugere kan du importere endnu en .csv-liste, hvis det er nødvendigt. De nye brugere vises under User Overview med statussen Pending, indtil vedkommendes konto er blevet aktiveret gennem e-mailinvitationen, der sendes til hver bruger.

Rediger tilladelser

Hvis du har brug for at ændre tilladelserne, efter du har tilføjet en bruger, skal du følge disse trin:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Under User Overview skal du finde den brugerkonto, der har brug for opdaterede tilladelser.
  4. Vælg menuikonet ud for kontoens status.
  5. Vælg Edit user information.Edit user information i Org Admin Portal
  6. Under Permissions skal du vælge Org Admin og/eller End User.Permission i Org Admin Portal
  7. Klik på Save.
Når du har givet slutbrugertilladelser til en konto, skal du også ændre dens abonnementsadgang. Ellers har brugeren kun skrivebeskyttet adgang (med gratis abonnement) til Bluebeam-løsninger.

Rediger abonnementsadgang for flere brugere

Hvis du skal tildele eller redigere abonnementsadgang for flere brugere på én gang, skal du følge disse trin:

1. Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Abonnementer øverst i det åbne vindue.
  3. For et abonnement med tilgængelige brugerlicenser skal du vælge menuikonet yderst til højre.
  4. Vælg Assign Members to Plan.
  5. Markér feltet ud for de brugere, du vil føje til abonnementet.
  6. Når du har valgt alle relevante brugere, skal du vælge pil til højre for at flytte dem til Current users.
  7. Vælg Gem.
Hvis du vil fjerne flere brugere fra et abonnement for at frigøre brugerlicenser, skal du vælge Current users og klikke på pil til venstre for at flytte dem tilbage til Account users.

Søg + filtrer abonnementsbrugere

På siden Users under Users and Current Plan kan du også finde bestemte kontobrugere og/eller filtrere dem efter kategorier. Sådan gør du:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Klik på rullemenuen ud for tragten under User Overview. ‘Search all’ er valgt som standard.Filtrer abonnementsbrugere
  4. Vælg den kategori, hvori du vil filtrere abonnementsbrugere:
    • First Name
    • Last Name
    • Email Address
    • Server Region
    • Plan
    • User Type
    • Invitation Expiration Date
    • Status

Du kan også søge efter nøgleord, hvis du leder efter en bestemt kontobruger og/eller e-mailadresse:

1. Skriv dit søgeord i feltet ved siden af filterlisten.
  2. Klik på luppen, eller tryk på Enter.

Dine søgeresultater vises under User Overview.

Du kan også sortere kolonner efter indhold. For at gøre dette skal du vælge den pil, der vises, når du holder markøren over en kolonneoverskrift:

Sorter efter kolonneværdier
Sortering efter efternavn med pil nedad viser brugerne alfabetisk i faldende rækkefølge. Klik på pilen igen, så den peger opad, for at skifte til stigende rækkefølge.

Eksportér en brugerliste

Under Users and Current Plan kan du bruge funktionen Search + Filter til at eksportere en liste over brugere til en CSV-fil baseret på dine søge- og filterkriterier. Funktionen giver organisationer med et stort antal brugere mulighed for nemt at se og sortere brugere efter kriterier som status, abonnement, brugertype eller en hvilken som helst anden kolonne på listen. Sådan gør du:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Filtrér din brugerliste.
  4. Rul ned til bunden af sektionen User Overview .
  5. Vælg Export as CSV.

CSV-filen vises i en ZIP-fil i mappen Downloads.

Rediger brugeroplysninger

På siden Users and Current Plan kan du også redigere oplysninger for eksisterende kontobrugere. Sådan gør du:

1. Under User Overview kan du vælge menuikonet ved siden af en brugers status for at få flere valgmuligheder. Rediger brugeroplysninger
  2. Vælg Edit user information.
  3. I dialogboksen Modify Subscription End User kan du navigere til Modify Product Tiers, ændre Permissions og/eller opdatere Contact Details.
  4. Når du er færdig med at redigere brugeroplysningerne, skal du trykke på Save.
Når du redigerer brugeroplysninger, kan du ikke opdatere e-mailadressen for en konto.

Hvis du har angivet den forkerte e-mailadresse for en inviteret bruger, skal du deaktivere vedkommendes konto og tilføje en ny abonnementsbruger med den korrekte e-mailadresse.

Rediger abonnementsadgang for én bruger

Hvis det er nødvendigt, kan du ændre abonnementsadgangen for en bestemt kontobruger fra siden Users and Current Plan. Sådan gør du:

1. Vælg Brugere i menuen til venstre i sidepanelet.
  2. Vælg Brugere øverst i det åbne vindue.
  3. Fra sektionen User Overview skal du vælge menuikonet ud for deres status og vælge en af mulighederne:
    • Edit user information > Modify Plans
    • Modify Subscription Access
  4. Vælg et abonnement med tilgængelige brugerlicenser, og klik på Save Changes.
Hvis du har tildelt alle ledige brugerlicenser på et bestemt abonnementsniveau, kan du ændre en eksisterende brugers adgang til Unpaid Collaborator for at frigøre en brugerlicens til en ny bruger.

Send invitation igen

Når der tilføjes nye abonnementsbrugere, sendes invitationer ud via e-mail, så deres konti kan blive oprettet og aktiveret. E-mailinvitationer udløber dog efter den dato, der er angivet i kolonnen Invitation Expiration Date under User Overview på siden Users and Current Plan. Sådan sender du en invitation igen:

1. Under User Overview skal du vælge menuikonet ud for en brugers status og vælge en af indstillingerne:
    • Edit user information > Resend Invitation
    • Resend invitation
  2. Vælg Resend.
muligheder for at sende invitationer igen
Den e-mail, du kan sende igen, afhænger af brugerens aktuelle status. Se herunder.

E-mail med registreringsinvitation

Vælg indstillingen Registration Invite Email for brugere med statussen Expired. Dette vil give dem mulighed for at aktivere deres konti og bekræfte/oprette deres Bluebeam-ID’er (BBID’er) til at logge ind på Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud.

Du kan også besøge eller sende dette link for at sende e-mailinvitationer igen.

Velkomstmail

Vælg indstillingen Welcome Email for brugere med statussen Accepted, som har aktiveret deres konti og bekræftet/oprettet deres BBID’er. Denne e-mail giver dem et link til download af Revu 21 og bekræfter den serverregion, de skal vælge, når de får adgang til Bluebeam-løsninger.

Deaktiver bruger

Deaktiverede brugere kan ikke få adgang til Bluebeam-løsninger (Revu 21, Studio og Bluebeam Cloud), hvis/når de forsøger at logge ind. Hvis du vil have, at en slutbruger forbliver aktiv, men ikke optager et af abonnementets brugerlicenser, skal du redigere personens abonnementsadgang til Unpaid Collaborator.

Som en bedste praksis anbefaler vi, at du kun deaktiverer brugere, når de ikke længere er ansat i din virksomhed. Sådan gør du dette:

1. Under User Overview skal du klikke på menuikonet ud for en brugers status.
  2. Vælg Deactivate User.
    Deaktiver bruger
  3. Klik på Yes for at bekræfte.

Deaktiverede brugere er stadig angivet under User Overview. Deres status ændres dog til Inactive. Slutbrugere kan i øjeblikket ikke slettes eller fjernes fra en konto.

Genaktiver bruger

Hvis du har brug for at genaktivere en inaktiv bruger:

1. Vælg menuikonet ud for en deaktiveret brugers status.
  2. Vælg Reactivate User.Genaktiver bruger
  3. Vælg tilladelsesniveauet for den genaktiverede bruger, og vælg Save.
  4. Vælg en plan, og klik på Save Changes.
Giv den genaktiverede bruger besked om, at vedkommende modtager en invitationsmail, hvor de skal bekræfte deres kontooplysninger og nulstille adgangskoden. Brugerkontoen genaktiveres ikke, før brugeren udfører disse trin.

Overfør abonnementer

Hvis du har underkonti, kan du overføre tilgængelige abonnementer til dem fra din primære Bluebeam-konto.

På nuværende tidspunkt kan organisationsadministratorer ikke manuelt føje underkonti til deres overordnede konti. Hvis du vil tilføje underkonti efter købet, skal du kontakte support.

Sådan videredistribuerer du tilgængelige abonnementer til en eksisterende underkonto:

1. Åbn hovedkontoen med de tilgængelige abonnementer. I kontoens kontrolpanel kan du se dine underkonti angivet i venstre sidepanel.Hoved- og underkonti i Portal til administration af abonnementer
  2. Vælg Reallocate Subscriptions. Du kan også gå til Account administration > Subscription Management > Reallocate Subscriptions.
  3. Vælg den underkonto, der skal modtage abonnementer.
  4. Vælg ordrenummeret.
  5. Under Product skal du vælge det abonnement (Basics, Core eller Complete) med tilgængelige licenser, du vil overføre.
  6. Indtast antallet af abonnementer, der skal omfordeles. Antallet skal være mindre end eller lig med antallet af resterende brugerlicenser.Antal abonnementer til overførsel
  7. Vælg Redistribute.

Sådan sender du abonnementer tilbage til en hovedkonto:

1. Vælg underkontoen fra dashboardet.
  2. Gå til Account Administration > Subscription Management.
  3. Vælg menuikonet ved siden af Plan.
  4. Vælg Return subscriptions.
  5. Angiv det antal abonnementer, du vil overføre tilbage til hovedkontoen.
  6. Klik på Return subscriptions

Licensering og registrering

Revu 21

Licensering og registrering

Kom godt i gang

Administration af abonnement

Få mere at vide om, hvordan du administrerer abonnementer for brugere via vores nye portal til administration af abonnementer.

Licensering og registrering

Bluebeam Cloud

Licensering og registrering

Kom godt i gang

Bluebeam Administator