Fejl i digital signatur: “Signaturen kan ikke oprettes, certifikatet er tilbagekaldt”

Denne artikel gælder for:

• Alle versioner af Revu

Problem

Når du anvender en digital signatur, støder du på følgende fejl:

“Signaturen kan ikke oprettes, certifikatet er tilbagekaldt"

Årsag

Inden du anvender en digital signatur, sammenligner Revu dit digitale ID med den Udstedende myndigheds CRL (liste over tilbagekaldte certifikater) for at kontrollere, at de certifikater, der bruges til at validere dit digitale ID, er gyldige. Denne liste indeholder oplysninger om eventuelle certifikater, der ikke længere er aktuelle, eller som ikke er pålidelige.

Hvis du modtager denne fejl, er der stor sandsynlighed for, at dit certifikat eller et af de mellemliggende certifikater i tillidskæden er blevet tilbagekaldt. Dette forekommer oftest, når den udstedende myndighed har udgivet en nyere version af det originale certifikat.

Løsning

I de fleste tilfælde er tredjepartsudstederen af dit digitale ID (dvs. Identrust, Globalsign, Entrust osv.) bedst udstyret til at løse dette problem, da de hurtigt kan afgøre, hvilket certifikat der er blevet tilbagekaldt.

Når det tilbagekaldte certifikat er blevet identificeret af din udsteder, skal det fjernes fra Windows’ certifikatlager eller markeres som upålideligt. Det nye certifikat skal derefter installeres på den rette placering i Windows’ certifikatlager.

Hvis problemet fortsætter efter konsultation med din certifikatudsteder, skal du kontakte os.

Fejlfinding

Sådan gør du

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 og ældre

Sikkerhed

Hvis du modtager denne fejl, er der stor sandsynlighed for, at dit certifikat eller et af de mellemliggende certifikater i tillidskæden er blevet tilbagekaldt. Dette forekommer oftest, når den udstedende myndighed har udgivet en nyere version af det originale certifikat.