Tilpasning af Revu – Paneler

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

I denne del af Tilpasning af Bluebeam Revu vil vi se på paneler i Revu. Paneler er dybdegående funktioner i Revu, som kræver særlige grænseflader. Paneler er skjult bag deres ikoner og findes som standard i venstre side af grænsefladen. De kan genplaceres, så de sidder i bunden eller til højre i grænsefladen. Klik på et af disse ikoner for at skjule eller vise panelet.

Paneler vs. værktøjslinjer

Du kan skelne et panel fra en værktøjslinje ved at bemærke:

• En værktøjslinje har altid en række prikker (……) øverst eller i venstre side. Dette kaldes et håndtag.
  • Når du har klikket på et værktøjslinjeikon, bliver den dynamiske værktøjslinje Egenskaber aktiv.
Panelikoner og værktøjslinjeikoner kan ikke placeres i de samme rækker.
På billedet herunder kan du se, at ikonet for Studio-panelet  sidder på en række for sig selv til venstre for værktøjslinjens ikoner (markeret med en række prikker).

Sådan tilpasses paneler

Visse paneler er som standard synlige i Revu-grænsefladen, afhængigt af hvilken profil du bruger. Du kan aktivere eller deaktivere dem, som du ønsker, fra Vindue > Paneler. Denne menu indeholder også en nyttig reference til hvert panels tastaturgenvej.

Du kan også se menuen Paneler fra et hvilket som helst panelikon ved at højreklikke på > Vis.

Når et panel er aktiveret, kan du placere eller endda kombinere dem på mange forskellige måder:

• Klik og træk et panelikon til venstre, højre eller bunden af grænsefladen.
  • Klik og træk et panel til midten af grænsefladen, og slip det derefter for at skabe et flydende panel. Flydende paneler fungerer som separate vinduer, dvs. at de bliver adskilt fra Revus grænseflade.
  • Klik og træk yderligere panelikoner til det flydende panel.
  • Træk panelikoner over et åbent panel. Så vil du se en cirkel med fire pile. Flyt panelikonet over en af pilene. Herved opdeles panelet i den valgte retning. På denne måde kan du have flere åbne paneler samtidig.
    Et opdelt panel har en grå linje under sit ikon. Hvis du vil fortryde et opdelt panel, skal du trække panelikonet væk fra dens nuværende placering og slippe det.
  • Højreklik på et panelikon for at vise en kontekstmenu. Her kan du bruge Skjul til at fjerne panelet fra grænsefladen. Du kan også bruge Fastgør > Venstre/Højre/Bund/Frigør for hurtigt at flytte et panel til det ønskede område.
    Dette er nyttigt for de personer, der foretrækker ikke at trække og slippe panelerne.

Gem din organisering af paneler

Alle organiseringer af værktøjslinjer og paneler kan gemmes på en profil.

Hvis du vil gemme organiseringen af paneler og faner på din aktive profil, skal du gå til Revu > Profiler > Gem profil.

Du kan ændre din aktive profil ved at gå til Revu > Profiler og vælge en af profilerne fra listen.

Hvis du vil redigere eller slette profiler, skal du gå til Revu > Profiler > Administrer profiler.

Hvis du gerne vil lære mere om profiler (herunder tilpasning af en forudindlæst profil), oprettelse af en tilpasset profil, gemme ændringer til din nuværende profil med mere), kan du læse Arbejde med profiler i Hjælp til Revu.

Panelreference

Herunder finder du en komplet liste over paneler i Revu og et link til mere detaljerede oplysninger om hvert panel.

Flag Signaturer

Flere oplysninger

Denne artikel er en del af serien Tilpasning af Bluebeam Revu:

Introduktion Generelle indstillinger
Paneler Hovedarbejdsområde og menulinje
Navigations- og statuslinjen Værktøjslinjer

Se også:

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Sådan gør du

Lær hvordan du kan tilpasse udseendet og funktionaliteten af Revu-grænsefladen ved hjælp af generelle indstillinger.