Fire ting, som du måske ikke ved om Studio-sessioner | Revu 21

Bruger du en ældre version af Revu?

Denne artikel gælder for:

• Basics
  • Core
  • Complete

Studio-sessioner er en nem måde, hvorpå du kan skabe et miljø til onlinesamarbejde i realtid til dig og dine projektteams. Du skal blot uploade dine PDF-filer til en session og invitere deltagerne. Herefter kan alle deltagere tilføje markeringer til det samme dokument, så længe sessionen er aktiv. Denne artikel omhandler funktioner i Sessioner, som du måske ikke kender, men som du muligvis vil finde nyttige.

Selvom du skal have et aktivt Core- eller Complete-abonnement for at oprette en session, kan Basics-abonnenter stadig samarbejde i Studio. Deltagere uden Bluebeam-abonnement kan stadig samarbejde med skrivebeskyttet adgang. Du kan finde flere oplysninger om at arbejde i Revu 21 og Studio uden abonnement i denne artikel.

Du skal have et Bluebeam-ID (BBID) for at oprette og deltage i en session. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du opretter et BBID, ved at klikke her.

1. Realtidsfunktion

Med Studio-sessioner kan flere deltagere få adgang til en PDF-fil og tilføje markeringer på samme tid, og alle ændringerne bliver øjeblikkeligt tilgængelige for alle. Denne funktionalitet strømliner projektgranskningen ved at reducere antallet af tegningsversioner og e-mails. Du kan også følge en anden deltager og se, hvordan vedkommende zoomer, panorerer og markerer en PDF-fil.

Hvis du vil følge en anden deltager, skal du holde musen hen over deltagerens navn i panelet Session og vælge Følg deltager. Din skærm opdateres automatisk, så den matcher deltagerens skærm. Herved kan du arbejde på et problem sammen med en kollega uden at forlade Revu for at udveksle e-mails eller filer.

2. Sessionsoversigt og -rapport

Når du er i en session, skal du tjekke den nederste del af Studio-panelet for at finde en registrering, der indeholder en komplet historik over alle markeringsaktiviteter og chats. Alle oplysninger er hyperlinkede, så du kan klikke på en chatbesked eller en markering og springe til det område af PDF-filen, som deltageren så, da chatbeskeden eller markeringen blev tilføjet.

Ved afslutningen af en Studio-session kan du oprette en rapport som en enkelt PDF-fil, der indeholder alle dokumenter og markeringer fra en session samt hele sessionsoversigten. Du kan oprette din sessionsrapport ved at vælge Rapport i nederste højre hjørne af Studio-panelet.

session_rapport

Du skal være sessionsvært eller Complete-/Core-abonnent med tilladelsen Fuld kontrol for at generere en rapport.

3. Sessionens udløbsdato

Sessionsværter kan lukke en session manuelt, når alle brugere er færdige med at arbejde. Når en session er lukket, vil de filer, der er indeholdt i den session, ikke længere være tilgængelige i Studio.

Værter kan imidlertid konfigurere en Studio-session til at have en udløbsdato, hvilket fjerner behovet for manuelt at lukke sessionen. Udløbsdatoen kan indstilles, når sessionen oprettes eller bagefter. Når udløbsdatoen er indstillet, kan den opdateres, hvis det er nødvendigt.

Hvis du vil indstille eller redigere en udløbsdato, skal du deltage i sessionen og:

1. vælge Sessionsindstillinger.
  2. Hvis der allerede er indstillet en udløbsdato, vælges Aktiv.
    • Du kan deaktivere udløbsdatoen ved at fjerne markeringen af Aktiv.
    • Udløbsdatoen eller -klokkeslættet kan ændres ved at justere dato/klokkeslæt til højre for Aktiv.
  3. Vælg OK.
Du skal være vært for en session eller deltager med tilladelsen Fuld kontrol for at indstille eller opdatere en udløbsdato.

Der sendes meddelelser, hvis udløbsdatoen for sessionen opdateres.

Revu sender også e-mailmeddelelser til sessionsværten og -deltagerne, når sessionen nærmer sig sin udløbsdato. Meddelelserne sendes ud:

• 7 dage før udløb
  • 2 dage før udløb
  • 24 timer før udløb
  • Når sessionen er udløbet

4. Tilføj projektfiler til en session

Der kan føjes PDF-filer i et projekt til en Studio-session for at muliggøre samarbejde i realtid. Det er dog kun sessioner, der oprettes ved hjælp af følgende metode, der kan få tilføjet projektfiler.

Du skal have både tilladelsen Send PDF-filer til sessioner og tilladelsen Læs/skriv i mappe i Studio-projekter for at kunne bruge denne funktion. Deltagere med tilladelsen Fuld kontrol har som standard allerede begge tilladelser.

Tilføj til ny session

1. Højreklik på en PDF-fil i et Studio-projekt, og vælg Tilføj til ny session. Du kan vælge flere PDF-filer ved at bruge Ctrl+klik eller Shift+klik.

Føj til ny session

2. Indtast navnet på din nye session i dialogboksen Sessionsnavn, og vælg OK.
    Nyt sessionsnavn

Den, der opretter den nye session med projektfiler, vil blive udpeget som sessionsvært, så vedkommende kan sende yderligere projektfiler til sessionen og administrere sessionen.

Føj til en eksisterende session

• Højreklik på de valgte PDF-filer, vælg Tilføj til eksisterende session, og vælg sessionen.
    Føj til eksisterende session
Kun sessioner, der blev oprettet ved hjælp af processen Føj til ny session, der er beskrevet ovenfor, vises som valgmuligheder.

PDF-filer, der allerede er føjet til en session, kodes med et Session i gang-ikon i projektpanelet. Brugere kan deltage direkte i disse igangværende sessioner ved at højreklikke på filen på fanen Projekt og vælge Deltag i <eksisterende sessionsnavn>.

5. Omdøb en session

Sessionsværten navngiver sessioner, når de oprettes. Sessioner kan derefter omdøbes fra sessionsværten eller deltagere med tilladelsen fuld kontrol.

Du skal have et aktivt Core- eller Complete-abonnement for at oprette en ny Studio-session.

Sådan omdøbes en session:

1. Deltag i Studio-sessionen i Revu.
  2. Vælg ikonet Sessionsindstillinger yderst til højre i panelet.
    Sessionsindstillinger
  3. I dialogboksen Sessionsindstillinger skal du redigere feltet Sessionsnavn.
    Dialogboksen Sessionsindstillinger
  4. Vælg OK.

Sådan gør du

Revu 21

Studio

Studio-sessioner er inkluderet i Revu 21 og giver dig mulighed for at samarbejde om projekttegninger i realtid. Læs mere om Studio-funktionalitet her.