Sådan opretter du en længdemåling med flere punkter

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versioner:

Mål længder med værktøjet Polylinje

Hvis du bruger Revu 21, skal du have et Core- eller Complete-abonnement for at kunne bruge værktøjerne Polylinje og Omkreds. Du kan få flere oplysninger om de funktioner, der er tilgængelige for hvert Bluebeam-abonnement, ved at klikke her.

Værktøjet  Polylinje kan bruges til at måle enhver længde, der har flere punkter, uanset dens form. Værktøjet Omkreds fungerer på samme måde som værktøjet Polylinje. Det betyder, at du kan tilføje og fjerne kontrolpunkter samt konvertere kontrolpunkter og linjestykker til buer.

Følgende oplysninger gælder både for værktøjerne Omkreds og Polylinje. Disse værktøjer fungerer på samme måde, men værktøjet Omkreds måler den samlede længde af omkredsen, mens værktøjet Polylinje måler afstandene mellem de enkelte punkter og den samlede længde.

Sådan bruger du værktøjet Omkreds:

1. Gå til Værktøjer > Mål > Polylinje.
  2. Vælg alle punkter på objektet, der skal måles.
  3. Opmålingen færdiggøres automatisk, når du vælger det oprindelige punkt, eller tryk på Enter for at oprette markeringen uden at afslutte formen.

Opret kurver i din opmåling, mens du placerer punkter:

1. Gå til Værktøjer > Mål > Omkreds.
  2. Vælg et punkt på det objekt, der skal måles. Hvis du vil oprette en kurve ved det næste punkt, skal du holde Ctrl nede, mens du trækker væk fra punktet. Når du har den ønskede kurve, skal du slippe musen.

Opret kurver i en eksisterende opmåling:

1. Højreklik på linjen, og vælg Konverter til bue.
    Hvis du vil konvertere et kontrolpunkt til en kurve, skal du højreklikke på kontrolpunktet og gå til Kontrolpunkt > Konverter kontrolpunkt til kurve.
  2. Træk i kurvens kontrolpunkter, så de passer til formen på det objekt, du vil måle.

Du kan få mere at vide om værktøjerne Polylinje og Omkreds i hjælpevejledningen til Revu.

Sådan gør du

Revu 2019

Opmåling

Revu 20

Andre udgaver af denne artikel

Revu 2017 og ældre

Mål længder med værktøjet Omkreds

Vi har modtaget flere anmodninger fra vores brugere om, at Revu bør indeholde et værktøj til opmåling af længder mellem flere punkter i stedet for kun to.Hvad de fleste måske ikke ved er, at dette allerede kan gøres med opmålingsværktøjet Omkreds måle-omkreds.Når du bruger værktøjet Omkreds, behøver det ikke at være placeret som en afsluttet form.Den kan være åben, så du kan måle kabelstrækninger, rør, veje eller andre længder med flere punkter.Du kan også oprette en kurvet længdemåling mellem to punkter.

Værktøjet Omkreds er baseret på værktøjet Polylinjepolylinje.Det betyder, at du kan tilføje og fjerne kontrolpunkter samt konvertere kontrolpunkter eller linjestykker til buer – som du kan med en polylinje.Her er, hvad du kan gøre med værktøjet Omkreds, som findes i fanen Opmålinger mål , Alt+U:

Opret en længdemåling som polylinje

• Klik på knappen Omkreds måle-omkreds, eller tryk på Shift+Alt+P.
  • Klik og slip for at definere alle hjørner på PDF-filen.
  • Tryk på Enter for at afslutte omkredsen uden at lukke formen.

Opret et rektangel ved at definere to punkter

• Klik på knappen Omkreds måle-omkreds, eller tryk på Shift+Alt+P.
  • Klik og træk mellem de to diagonale hjørner af rektanglet.

Opret en polygon eller et rektangel ved at definere hvert punkt

• Klik på knappen Omkreds måle-omkreds, eller tryk på Shift+Alt+P.
  • Klik og slip for at definere tre hjørner.
  • Klik på det første punkt for at lukke omkredsen.

Opret kurver i din opmåling, mens du placerer punkter

• Klik på knappen Omkreds måle-omkreds , eller tryk på Skift+Alt+P.
  • Klik og slip for at definere det første punkt, og flyt derefter til det næste punkt.
  • Hold Ctrl nede, og klik og hold derefter venstre museknap nede, mens du trækker.
  • Slip for at indstille kurvepunktet.

Nedenfor er et billede med et eksempel, der viser forskellige typer af omkredsmålinger:

Sådan gør du

Revu 2017 og ældre

Opmåling

Værktøjet Polylinje kan bruges til at måle enhver længde, der har flere punkter, uanset dens form. Værktøjet Omkreds fungerer på samme måde som værktøjet Polylinje. Det betyder, at du kan tilføje og fjerne kontrolpunkter samt konvertere kontrolpunkter og linjestykker til buer.