Sådan administrerer du store PDF-filer med Sets

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versioner:

I Revu 21 er Sets kun tilgængelige for Core- og Complete-abonnementer.

Et Set kan indlæse flere PDF-filer i Revu, som om de var ét dokument. Alle revisioner, der er til stede er automatisk grupperet med deres relevante sider. Revu kan også registrere arknavnet og bruge det til automatisk at sortere dokumenterne efter disciplin. Da filerne har hyperlinks i stedet for at være kombinerede, kan du hurtigt indlæse og navigere i filerne. Du kan organisere filer i mapper. Du kan også dele Sets med dine kolleger.

Opret et Set

For at oprette et Set skal du åbne panelet Sets. Hvis panelet Sets ikke vises på din skærm, skal du gå til Vindue > Paneler > Sets for at aktivere det.

1. Vælg Sets > Nyt sæt i panelet Sets.
  2. Vælg Tilføj, og vælg de filer, du vil inkludere i dit Set.
  3. Vælg OK.
  4. Klik på Vælg, og klik og træk derefter rundt i det område af dokumentet, hvor arknavnet eller -nummeret vises.

Revu bruger AutoMark til at mærke og navngive disse artikler og viser derefter en tabel med de navngivne ark, hvor du kan redigere eventuelle fejl fra AutoMark-processen.

Hvis du er tilfreds med arknavnene, vil Revu bruge disse navne i dette Set.

Hvis du vil gemme dit Set, skal du vælge Sets > Gem Set.

Du kan navigere i dine filer med panelet  Sets. Hvis der er ændringer på et bestemt ark, kan du bladre igennem dem via pilene lige under miniaturebilledet. Sider med ændringer viser yderligere sider, der er stablet under deres miniaturebillede.

Kategoriser Sets

Hvis du vil redigere, hvordan Revu kategoriserer dine PDF-filer, skal du gå til Revu > Indstillinger > Sets > Kategorier. Under AutoMark-processen vil Revu forsøge at identificere, hvilken disciplin PDF’en tilhører, baseret på hvilket bogstav i filterkolonnen der matcher begyndelsen af arknavnet. For at skifte navnet på disciplinen eller på bogstavet, der bruges til at identificere en disciplin, skal du dobbeltklikke på rækken.

Standarddisciplinerne i Revu er baseret på AIA-standarder. Internationale brugere, der følger andre CAD-standarder, skal oprette deres egne kategorier, før de opretter Sets.

Når disciplinerne er defineret, kan du gennemse arkene efter disciplin og gøre navigationen endnu hurtigere.

Del Sets

Du kan dele Sets med dine kolleger, men kun hvis de har adgang til filstierne i dit Set. Den letteste måde at dele et Set på er at bruge følgende procedure til at uploade Set-filen (.bex) og de ledsagende PDF-filer til et delt netværksdrev:

1. Opret eller flyt en mappe med alle de relevante PDF-filer i et Set til dit netværksdrev.
  2. Opret et Set ved at bruge trinnene ovenfor.
  3. Vælg Sets > Gem Set som, og giv dit Set et navn, og gem det på netværksdrevet.

Hvis du ikke har et netværksdrev, kan du dele et Set ved at komprimere dit Set som en .zip-fil og sende den komprimerede fil direkte til din kollega.

For at gøre dette skal du oprette en mappe, der indeholder filen .bex og de PDF-filer, der er i Settet. Sørg for, at links i dit Set er relative og peger på den korrekte placering inden for mappen, og send så den komprimerede mappe i en e-mail eller gennem en fildelingstjeneste.

Når filerne er på det rigtige sted på netværksdrevet, kan du åbne dit Set på følgende måde:

1. Vælg Sets > Åbn Set.
  2. Naviger til den .bex-fil, du gemte tidligere, og vælg den.

Endnu mere om Sets

Hvis du nogensinde sidder fast, eller hvis du vil prøve endnu flere Sets-funktioner, skal du sørge for at læse om Sets i Hjælp til Revu.

Sådan gør du

Revu 2018

Revu 2019

PDF-håndtering

Revu 20

Revu 21

Andre udgaver af denne artikel

Revu 2017 og ældre

Her hos Bluebeam beder vi altid om feedback fra kunderne, så vi kan bygge og forbedre de værktøjer, der lader dig gøre dit arbejde bedre. For et par år siden fik vi klar og tydelig feedback omkring én bestemt problemstilling: Arbejde med en enkelt PDF-fil, der indeholder et stort antal sider. Det kan være besværligt af flere årsager. Til at begynde med:

• Filen kan nemt blive for stor til at vedhæfte i en e-mail.
  • Teammedlemmer skal vente på, at det er deres tur til at foretage revisioner, når PDF-filen er i et dokumentstyringssystem, selvom de måske kun vil have adgang til et par af siderne.
  • Projektet risikerer at miste versionskontrol, hvis teammedlemmerne udtrækker sider fra dokumentet for at arbejde på dem hver for sig.

Et projektteam vil selvfølgelig gerne adskille disse sider til individuelle PDF-filer, så de holdes beskyttede og er nemmere at administrere. Alligevel er det stadig vigtigt at kunne opbevare alle oplysningerne – ideelt set på et sted, hvor de kun er ét klik væk.

I Revu 11 løste vi dette problem med introduktionen af Sets.

Hvordan fungerer Sets?

Med Sets kan du holde alle relaterede sider adskilte og stadig se og navigere i dem, som om de var et enkelt dokument, i en enkelt fane, uden nogensinde at skulle flette disse filer sammen. Så nu kan du se alle dine byggetegninger på ét sted. Men der er også andre fordele. Tidligere revisioner stables bag den aktuelle version, så du ikke mister overblikket over ændringerne i projektforløbet. Lad os f.eks. sige, at arkitekten har sendt flere reviderede plantegningsark som en del af den seneste tilføjelse. Sets giver dig mulighed for at indsætte tilføjelsesark som den aktuelle tegning uden at miste evnen til at se de tidligere plantegninger. Samtidig kan sider, der aldrig vil kunne kombineres pga. PDF-sikkerhedsbegrænsninger eller digitale signaturer, nu ses som en del af dit Set.

Du kan oprette et Set med PDF-filer fra ProjectWise, SharePoint, Bluebeam Studio-projekter og et lokalt drev eller et netværksdrev. Du kan endda få vist filer, der findes separat i hver af disse placeringer som et komplet Set. Når du så har startet et Set, kan du sortere filerne efter sideetiket eller i numerisk rækkefølge og dele det skrivebeskyttede Set med kolleger og projektdeltagere.

Se videoselvstudierne om Sets , Sets 2.0 , og Sets 3.0 samt Revu-vejledningen, som du kan få adgang til ved at gå til Bluebeams supportside.

Sådan gør du

Revu 2017 og ældre

PDF-håndtering

Det kan være besværligt at arbejde med store mængder PDF-filer. Brugen af Sets i Revu kan hjælpe.