Sådan udføres besigtigelse i Bluebeam Cloud

Gælder for:

• Bluebeam Cloud — Web
  • Bluebeam Cloud — iOS

Ud over at markere dokumenter via app/browser i Bluebeam Cloud kan du også udføre besigtigelser og besigtigelsesrapportering ude i marken. Denne artikel dækker forskellige måder, du kan oprette en tilpasset besigtigelsesarbejdsgang på, samt indbyggede funktioner, der giver dig mulighed for at gennemføre hele besigtigelsesprocessen i vores web-/mobilløsning.

Forbered en besigtigelse

Før du udfører en besigtigelse i Bluebeam Cloud, kan du forberede dine tegninger og tilpassede markeringer i Revu for at lette processen.

Opret områder i Revu

Hvis du udpeger og navngiver områder af din tegning ved hjælp af Områder i Revu, vil disse metadata være tilgængelige, når du uploader tegningen til Bluebeam Cloud.

Hvis du har et aktivt Core- eller Complete-abonnement, kan du eksportere Revit Rooms som Revu-områder ved hjælp af Bluebeam-plugin’et i Revit.

Når du har placeret en afvigelse i Bluebeam Cloud, udfyldes det påkrævede placeringsfelt automatisk som det tilsvarende område, der blev oprettet i Revu. Dette hjælper med at standardisere placeringen af afvigelser placeret af flere samarbejdspartnere, hvilket holder besigtigelsesprocessen organiseret.

Du kan også tilføje et Revu-område til generelle noter for yderligere at strømline besigtigelsesprocessen for dit team.

Du kan finde flere oplysninger under Forbered dine tegninger til Bluebeam Cloud.

Importér brugerdefinerede besigtigelsessymboler

I Bluebeam Cloud vises en afvigelse som standard som en rød prik, når den placeres på en tegning. Du kan dog importere brugerdefinerede besigtigelsessymboler til Bluebeam Cloud Tool Chest, hvis du vil se problemer eller discipliner på et øjeblik. Det gør du således:

1. Gå til siden med tilpassede biblioteker til Revu.
  2. Vælg Værktøjssæt.
  3. Gå til fanen Byggeri. Her kan du se besigtigelsessymboler for hoved- og underentreprenører.
  4. Vælg den besigtigelseskategori, du har brug for. Dette vil downloade en .zip-fil, der indeholder besigtigelsessymbolerne.
    Før du uploader besigtigelsessymbolerne, skal du pakke mappen ud ved at finde den i Stifinder, højreklikke på den og vælge Udpak alle.
  5. Log på Bluebeam Cloud
  6. Vælg eller opret et projekt.
  7. Åbn en udgivet PDF-fil i Drawings, eller overfør en.
  8. Når du har åbnet tegningen, skal du vælge Tool Chest.
    Du skal have et aktivt Bluebeam-abonnement (dvs. Basics, Core eller Complete) og medlems-/administratortilladelser for at få adgang til Markup Editor i Bluebeam Cloud.
  9. Vælg for at oprette eller overføre værktøjssæt.Overfør værktøjssæt i Bluebeam Cloud
  10. Vælg Overfør, og vælg værktøjssætmappen til besigtigelse, du tidligere downloadede og pakkede ud.

Når du har overført dem, vises de brugerdefinerede afvigelser nederst i dit Tool Chest i Bluebeam Cloud.

Punchkey-plan i Bluebeam Cloud

Når du placerer en brugerdefineret afvigelse på en tegning, vises dens betydning og beskrivelse i Comments and Shapes, når den vælges.

Beskrivelser af besigtigelses-taster i Bluebeam Cloud

Hvis du allerede har afvigelser gemt som brugerdefinerede markeringer i dit Revu Tool Chest, kan du sende værktøjssættene til Bluebeam Cloud. Læs denne artikel for at få mere at vide.

Opret afvigelser i Bluebeam Cloud

Bortset fra de tilgængelige tilpasninger kan du gennemføre hele besigtigelsesprocessen i Bluebeam Cloud fra start til slut. Hver afvigelse indeholder følgende felter til kommunikation med projektets parter:

• Placering (påkrævet)
  • Beskrivelse
  • Prioritet
  • Afleveringsdato
  • Tildelt bruger
    Du kan kun tildele en afvigelse til en person, der er blevet inviteret til dit Bluebeam Cloud-projekt. Hvis det er relevant, kan du også tildele afvigelser til teams.
  • Fagområde

Derudover kan du tilføje fotos til dine afvigelser for at give yderligere kontekst.

Hvis du vil placere afvigelser, skal du åbne en udgivet PDF-fil under fanen Drawings. Vælg derefter ikonet for afvigelse nederst på markeringsværktøjslinjen.

Besigtigelses-ikon i Bluebeam Cloud

Via appen kan du arbejde i Bluebeam Cloud og udføre besigtigelser uden en internetforbindelse. Men hvis flere brugere arbejder på den samme tegning offline, uploades kun den eller de seneste opdateringer, når de er online igen.

Besigtigelsesoversigt og rapporter

Når du har gennemført en besigtigelse i Bluebeam Cloud, kan du se en oversigt over alle afvigelserne i projektet. Det gør du således:

Gå til projektets Dashboard, og vælg Punch i venstre sidepanel. Her kan du redigere enkelte eller flere afvigelser, filtrere afvigelserne og eksportere afvigelser i rapporter.

Rediger afvigelser

Hvis du har brug for at redigere en afvigelse, skal du vælge den fra besigtigelsesoversigten. Hvis du vil vælge flere afvigelser, skal du holde Ctrl nede, mens du vælger afvigelserne.

Tilpas afvigelseskolonner

Under fanen Afvigelse kan du også redigere kolonnerne i din besigtigelsesoversigt. Vælg listeikonet i højre sidepanel for at vælge, hvilke kolonner der skal vises.

Hvis du vil ændre størrelsen på en kolonne, skal du fremhæve den og holde markøren over de linjer, der vises. Klik og træk i skillelinjen for at justere bredden.

Du kan også flytte rundt på afvigelseskolonnerne. Hvis du vil flytte en kolonne, skal du markere den og klikke og trække til venstre eller højre.

Filtrer afvigelser

Hvis du vil filtrere afvigelserne efter bestemte felter (Prioritet, Placering osv.), skal du vælge tragtikonet i højre sidepanel.

Slet afvigelser

Når du har gennemført en besigtigelse, kan du slette overflødige afvigelser, hvis det er nødvendigt. Hvis du vil slette en enkelt afvigelse, skal du vælge afvigelsen og klikke/trykke på Slet i dialogboksen Element. Vælg så Bekræft.

Du kan slette mere end en afvigelse ad gangen ved at vælge flere afvigelser med Ctrl og derefter vælge Slet i dialogboksen.

Besigtigelsesrapport

Hvis du vil oprette en rapport ud fra din besigtigelsesoversigt, skal du vælge Generer rapport ud for søgefeltet. Vælg derefter, om du foretrækker en PDF- eller Excel-fil med besigtigelsesrapporten.

Du skal have et aktivt Core- eller Complete-abonnement og for at oprette besigtigelsesrapporter.

Når du genererer en PDF-rapport, modtager du en e-mail, når den er klar. Excel-filer er klar til omgående download.

Du kan finde flere oplysninger om field tools i Bluebeam Cloud i Kom godt i gang med Bluebeam Cloud.

Bluebeam Cloud

Sådan gør du

Kom godt i gang

Med Bluebeam Cloud kan du gennemføre projektarbejdsgange i marken. Få mere at vide om besigtigelsesprocessen i vores app/browser-løsning.