Sådan bruger du Bluebeam Studio med en prøveversion af Revu

• Revu 20
  • Revu 2019

Bluebeam Studio gør det nemt at samarbejde om dokumenter, selv hvis du ikke ejer en licens til Revu. Med en 30-dages gratis prøveperiode får du adgang til alle funktionerne i Revu. Når din prøveperiode udløber, kan du fortsætte med at samarbejde i visningstilstand. Her er nogle tips til at hjælpe dig i gang med Studio med en gratis prøveversion af Revu.

Installer Revu

Først skal du downloade den gratis prøveversion og installere den på din computer. Når Revu under installationen beder dig om at indtaste serienummeret og produktnøglen, skal du vælge Brug som prøveversion. Dette aktiverer en 30-dages prøveversion af Revu, hvor du har adgang til alle softwarens funktioner. Når din prøveperiode udløber, skifter Revu automatisk til visningstilstand. Med visningstilstand kan du bruge opmålingsværktøjer, deltage i Studio-sessioner og se dokumenter.

Kom godt i gang i Studio

Før du bruger Studio, skal du konfigurere dit Bluebeam-ID (BBID).

Sådan opretter du dit Bluebeam-ID

1. Åbn Revu.
  2. Klik på ikonet Studio (Alt+C), der som standard er placeret til venstre i grænsefladen.
  3. Klik på knappen Log ind.
  4. Vælg Opret konto, og udfyld alle felter.
    Bluebeam-visningsnavnet er det navn, som dine kolleger vil se, når du foretager ændringer i et dokument.
  1. Du modtager en bekræftelsesmail på din Studio-konto. Åbn e-mailen, og klik på Bekræft mit Bluebeam-ID. Når din konto er bekræftet, kan du logge ind på Studio med dit BBID.

Studio-sessioner og Studio-projekter

Studio består af to dele: Studio-sessioner og Studio-projekter. Begge giver dig mulighed for at samarbejde med andre, men de har hver især forskellige funktioner og anvendelser. Kort sagt er Studio-projekter beregnet til skybaseret filopbevaring og dokumenthåndtering, mens Studio-sessioner er beregnet til at tilføje markeringer til PDF-filer i realtid sammen med kolleger. Hvis du kender forskellen på dem, kan det hjælpe dig med at forstå, hvordan og hvad du kan redigere i Studio.

Studio-projekter

Lær Studio-projekter at kende

Du kan finde Studio-projekter ved at åbne panelet Studio og derefter vælge Projekter .

Et projekt er et onlineopbevarings- og dokumentstyringssystem. Projekter kan opbevare mange forskellige typer filer – herunder ikke-PDF-dokumenter – der kan redigeres i andre programmer. Dokumenterne skal først tjekkes ud, før de kan redigeres, for at sikre, at deltagerne ikke overskriver hinandens ændringer. Når du tjekker et dokument ud, betyder det, at ingen andre kan redigere dokumentet, før du tjekker det ind igen.

Brug af projekter

Den vigtigste arbejdsgang for projekter er at tjekke et dokument ud, foretage ændringer i det og derefter tjekke det ind igen som en ny revision. Denne proces er lidt anderledes, afhængigt af om du redigerer et PDF-dokument eller en anden dokumenttype.

For at redigere PDF-dokumenter

1. Åbn panelet Studio , og vælg Projekter .
  2. Højreklik på filen, og vælg Tjek ud . Filen bliver føjet til listen i projektsektionen Under behandling med et blåt ikon ud for den.
  3. Højreklik på filen igen, og vælg Åbn . PDF-filen indlæses i en ny fane i Revu.
  4. Foretag de ønskede ændringer i dokumentet, og gå til Filer > Gem for at gemme dem.
  5. Gå tilbage til fanen Studio-projekter. Højreklik på den fil, der er angivet i sektionen Afventer, og vælg Tjek ind .

Under indtjekningsprocessen bliver du bedt om at tilføje kommentarer. Disse kommentarer bliver føjet til dokumentets revisionshistorik. Du kan se revisionshistorikken ved at højreklikke på dokumentet og vælge Revisionshistorik.

Bemærk, at PDF-markeringer og -redigeringer i et projekt begrænses, når den gratis prøveperiode er udløbet.

Sådan redigeres filer, der ikke er i PDF-format

Der kan også føjes andre filtyper, f.eks. Excel-regneark og Word-dokumenter, til Studio-projekter. Disse filer kan tjekkes ud og redigeres lokalt i et passende program og derefter tjekkes ind i projektet igen.

1. Åbn panelet Studio , og vælg Projekter .
  2. Højreklik på filen, og vælg Tjek ud . Filen bliver føjet til listen i projektsektionen Under behandling med et blåt ikon ud for den.
  3. Højreklik på på filen igen, og vælg Åbn . Dette åbner filen med dets tilknyttede program. (Hvis du f.eks. åbner et Excel-regneark, starter du Microsoft Excel).
  4. Rediger dokumentet i dets tilknyttede program. Når du er færdig, skal du gemme dine ændringer, som du plejer.
  5. Gå tilbage til fanen Studio-projekter. Højreklik på den fil, der er angivet i sektionen Afventer, og vælg Tjek ind .

Studio-sessioner

Lær Studio-sessioner at kende

Du kan finde Studio-sessioner ved at åbne panelet Studio og derefter vælge Sessioner .

Studio-sessioner er til PDF-baseret onlinesamarbejde. I en Studio-session vil alle brugere, der benytter Visningstilstand, have adgang til alle de markerings- og værktøjssætfunktioner, der normalt er forbeholdt brugere med licens til Revu. Det betyder, at du kan foretage opmålinger, tilføje kommentarer og anbringe markeringer i PDF-filer for at dele din mening med andre, der deltager i Studio-sessionen sammen med dig, selvom din Revu-prøveversion er udløbet.

Sådan fungerer sessioner

Det er ikke nødvendigt at tjekke filer ind og ud, mens du er i en session.Det eneste, du behøver at gøre, er at klikke på en PDF-fil for at åbne den, selv hvis andre brugere har PDF-filen åben. Det er den store fordel ved sessioner: samarbejde i realtid. Alle brugere i sessionen kan markere dokumentet, og alle kan se, hvad de andre tilføjer eller har tilføjet. Der er også en historik, der registrerer, hvad hver bruger tilføjer, ændrer eller fjerner fra PDF-filen. For at fastholde hver brugers ansvarlighed kan markeringer i sessioner kun redigeres eller fjernes af den bruger, der oprindeligt oprettede dem.

Automatisk sikkerhedskopiering til skyen

Alle markeringer tilføjes i realtid og overføres til skyen, så snart du føjer dem til PDF-filen, så selvom du mister forbindelsen til sessionen, gemmes dine markeringer sikkert i skyen i den session. Revu kan endda huske, hvilke PDF-filer du havde åbnet, og genskaber dem automatisk for dig, så du kan begynde præcis, hvor du slap, når internetforbindelsen er genetableret.

Når du er i visningstilstand, kan du ikke tilføje filer til en session, selvom din konto har tilladelse til det.

Deltag i en session eller et projekt

Hvis du er blevet inviteret til en Studio-session eller -projekt

Du kan deltage i sessionen eller projektet direkte fra invitationsmailen.

1. Åbn din e-mail med invitationen, og klik på Accepter invitation.
  2. Du vil blive spurgt, om du vil åbne i Revu eller Drawings Web-appen, så vælg Revu.
  3. Revu bør automatisk åbne og indlæse sessionen eller projektet fra invitationen.

Hvis Revu ikke åbnes automatisk, eller hvis du har brug for at deltage i sessionen manuelt, kan du også bruge sessionens eller projektets ID i e-mailen til at deltage i sessionen.

Hvis du har fået tilsendt et sessions- eller projekt-ID

Du kan tilmelde dig et projekt eller en session ved hjælp af dets 9-cifrede ID-nummer, hvis du har modtaget en invitation, eller hvis adgangen er ubegrænset.

1. I Revu skal du klikke på Studio for at åbne Studio-panelet.
  2. Klik på Log ind, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Klik på knappen Tilføj i Studio-panelet, og vælg Deltag.
    Dialogboksen “Deltag” vises.
  4. Indtast det 9-cifrede ID-nummer, og klik på OK.