Problemer med ydeevnen med linjeflettede PDF-filer

• Alle versioner af Revu

Hvad skal du gøre, når det tager lang tid at konvertere PDF-filer til TIF- eller andre rasterformater (JPEG, BMP osv.) med linjeflettede PDF-filer.

Udtrykket "rasterisering" beskriver processen med at konvertere vektordata (den måde, hvorpå linjetegningsoplysninger typisk repræsenteres i en PDF-fil) til bitmap-data (f.eks. en TIF-, BMP- eller GIF-fil). Rasterisering af PDF-filer kan tage lang tid, især med PDF-filer, der har en høj DPI og/eller har gennemsigtighedseffekter aktiveret.

Rasterisering er almindeligt inden for arkitektur og ingeniørarbejde, hvor PDF-filer har linjefletning aktiveret med henblik på udskrivning. Med Pushbutton PDF version 2.2.8 har Bluebeam tilføjet muligheden for at oprette linjeflettede PDF-filer. Visning af linjeflettede PDF-filer resulterer i overlappende elementer, der blander farverne sammen for at danne nye farver baseret på den blandingstilstand, der anvendes. For eksempel, når linjefletning er aktiveret, vises farven ved skæringspunktet, hvor en blå og en gul linje overlapper hinanden, som en kombination af de to farver, hvilket resulterer i en ny farve.

Rasterisering af en linjeflettet PDF-fil kan være en intensiv proces, fordi farveværdien for hver enkelt pixel skal beregnes. Når DPI’en øges, øges problemerne med ydeevnen. Tag f.eks. en ARCH_D PDF-fil (36 x 22 tommer) i 400 DPI. Det svarer til 36 × 22 × 22 × 400 × 400 × 400 = 126.720.000 pixel. Når linjefletning er aktiveret, kan hver af disse pixels blandes med pixels fra andre lag.

PDF-specifikationen understøtter en gennemsigtig billedbehandlingsmodel, som giver mulighed for linjefletning. Printere understøtter dog ikke gennemsigtighed. Når du udskriver PDF-filer med linjefletning, skal de først samkopieres for at simulere gennemsigtighed. En almindelig samkopieringsproces er f.eks. at konvertere PDF-filen til et billede.

Reprografer gør ofte dette som et trin i udskrivningsprocessen ved hjælp af Ghostscript til konvertering fra PDF-filer til TIF-filer. Ældre versioner af Ghostscript (f.eks. 8.14) ignorerer linjefletning i PDF-filen, hvorved PDF-filen behandles meget hurtigere, men uden at tage hensyn til blanding. Nyere versioner af Ghostscript (8.5.0 og nyere) behandler linjefletningsdata korrekt, men processen tager meget længere tid.

Forslag til forbedring af ydelsen

• Linjefletning bør kun anvendes, når det er nødvendigt. Når du udskriver PDF-filer i sort/hvid, er det ofte svært at se de visuelle forskelle mellem udskrifter med og uden linjefletning.
  • Arkitekter kan ofte eliminere behovet for linjefletning ved at omarrangere lagene i AutoCAD-tegningen. Arranger tegningens lag, så skærmen eller den underliggende farve er på et lavere lag, og interiørelementerne er på de øverste lag.
  • Reprografer, der bruger Repro Desk-software, kan nemt have side om side-installationer af Ghostscript. Ghostscript version 8.14 er den sidste version, der ikke behandler linjefletning. Version 8.14 kan bruges som en nødløsning til udskrifter, som ville tage for lang tid med en nyere version. Bemærk, at TIF-filen ikke vil være linjeflettet, hvis version 8.14 af Ghostscript anvendes.

Fejlfinding

Revu 2017 og ældre

Revu 2018

Revu 2019

Revu til Mac 1

Revu til Mac 2

Ydeevne

Hvad skal du gøre, når det tager lang tid at konvertere PDF-filer til TIF- eller andre rasterformater (JPEG, BMP osv.) med linjeflettede PDF-filer.