Sådan beregner du omkostninger med brugerdefinerede kolonner i Annotationslisten | Revu 21

Bruger du en ældre version af Revu?

Denne artikel gælder for:

• Basics
  • Core
  • Complete

I Revu kan brugerne oprette brugerdefinerede kolonner i Annotationslisten for at beregne materialeomkostninger til mængdeberegninger. Denne artikel beskriver, hvordan du opretter en valgkolonne, der gemmer materialer og deres basisomkostninger, og en formelkolonne, der automatiserer dine beregninger.

Tilpassede valgkolonner kan gemme numeriske værdier, men er også nyttige til at standardisere og kategorisere dine markeringer. Du kan finde en oversigt over brugerdefinerede kolonner i denne video.

Opret en tilpasset kolonne til materialer

Før du kan opsætte en formel til at beregne de samlede omkostninger, skal du indtaste grund- eller enhedsprisen for hvert materiale. Følg disse trin for at komme i gang:

1. Gå til Annotationslisten.
  2. Vælg Annotationsliste > Kolonner > Administrer kolonner…
  3. I dialogboksen Administrer kolonner skal du vælge fanen Brugerdefinerede kolonner .
  4. Hvis du vil oprette en brugerdefineret kolonne, skal du vælge Tilføj.
    Tilføj brugerdefineret kolonne
  5. I dialogboksen Tilføj kolonne skal du indtaste et navn til den nye brugerdefinerede kolonne (f.eks. Materiale).
  6. Vælg Valg i rullelisten Type i rullelisten.
  7. Vælg Tilføj for at tilføje et nyt valg.
    Tilføj valgmulighed
  8. Indtast materialets navn i feltet Element i dialogboksen Administrer valg for element. Dette navn vises på listen over indstillinger i Annotationslisten.
    For at kategorisere valgmulighederne yderligere kan du indtaste et Emne (f.eks. Gulvbelægning). Du kan dog kun vælge det valgte emne, hvis målinger og markeringer i PDF-filen har et tilsvarende emne i panelet Egenskaber.
  9. Vælg Tilknyt numerisk værdi, og indtast materialets enheds- eller basisomkostninger i det numeriske felt.
    Administrer valg for element
  10. Vælg OK.

Hvis du vil tilføje flere materialer manuelt, skal du vælge den nye brugerdefinerede kolonne i Administrer kolonner… og gentage trin 7 – 10.

Importér materialevalgselementer

Ved at importere valgelementer overskrives alle eksisterende valgelementer, som du manuelt har tilføjet til den brugerdefinerede kolonne.

Du kan også tilføje valgemner til dine brugerdefinerede kolonner ved at importere dem fra et regneark, der er gemt som en .csv fil.

Før du importerer, skal du sikre dig, at dine data er konfigureret på følgende måde:
  • Kolonne A = Element
  • Kolonne B = Emne (valgfrit)
  • Kolonne C = Numerisk værdi (valgfrit)

Følg disse trin for at importere:

1. Gå til Annotationsliste > Kolonner > Administrer kolonner…
  2. Dobbeltklik på den brugerdefinerede kolonne Materiale, eller vælg Ændre.
  3. Vælg Import… i dialogboksen Ændre kolonne.
    Rediger valg for kolonneimport
  4. Find .csv filen i File Explorer, og vælg Åbn.

Nu bør alle dine valg blive vist i dialogboksen Ændre kolonne.

Opret en tilpasset formelkolonne

Når du har tilføjet alle de nødvendige materialer og deres basisomkostninger, kan du oprette en brugerdefineret kolonne med en formel til at beregne de samlede omkostninger for et materialeforbrug.

1. Åbn Annotationslisten.
  2. Gå til Annotationsliste > Kolonner > Administrer kolonner…
  3. I dialogboksen Administrer kolonner skal du vælge fanen Brugerdefineret kolonne og vælge Tilføj.
  4. Indtast et navn i dialogboksen Tilføj kolonne (f.eks. Samlede omkostninger).
  5. Vælg Formeli rullelisten Type.
  6. Indtast den første variabel i ligningen i feltet Udtryk. I dette eksempel skal du indtaste Opmåling, og en rulleliste vises.
    Formeludtryksvariabel
  7. Dobbeltklik på variablen opmålinger.
  8. Indtast en gyldig funktion. I dette eksempel skal du indtaste * for multiplikation.
    • Addition (+)
    • Subtraktion (-)
    • Multiplikation (*)
    • Division (/)
    • Eksponential (^)
    • Modulus (%)
    • Negation (-)
  9. Indtast den anden del af din formel i feltet Udtryk. I dette eksempel indtastes Materiale.
  10. Dobbeltklik på variablen Materiale .
  11. For formler, der beregner omkostninger, skal du opdatere Format til valuta og vælge det relevante valutasymbol.
    Formatér valuta
  12. Vælg OK.
  13. Vælg OK i dialogboksen Administrer kolonner.

Nu, når et materiale er valgt til en markering, vil dets samlede omkostninger blive beregnet i den nye formelkolonne.

Omkostningsberegning i annotationslisten

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du udnytter data i Annotationslisten, i Bedste praksis til at gemme og dele tilpassede kolonner.

Sådan gør du

Opmåling

Markering

Lær at bruge brugerdefinerede kolonner i Annotationslisten til at oprette formler, der beregner materialeomkostningerne til dine mængdeberegninger.