Sådan bruger du Bluebeam Studio med en prøveversion af Revu | Revu 21

Bruger du en ældre version af Revu?

Denne artikel gælder for:

• Basics
  • Core
  • Complete

Bluebeam Studio gør det nemt at samarbejde om dokumenter, også selvom du ikke har et Bluebeam-abonnement. Med en 30-dages gratis prøveperiode får du adgang til alle funktionerne i Bluebeam Revu. Når din prøveperiode udløber, kan du fortsætte med at samarbejde i skrivebeskyttet tilstand. Her er nogle tips til at hjælpe dig i gang med Studio med en gratis prøveversion af Revu.

Visningstilstand, der findes i Revu 20 og ældre, bliver nu kaldt skrivebeskyttet tilstand i Revu 21 og Bluebeam Cloud.

Kom i gang i Studio

Når du tilmelder dig en prøveperiode, oprettes dit Bluebeam-ID (BBID) til at logge ind på Revu 21 og Studio. Sådan logger du ind på Studio:

1. Åbn Revu.
  2. Gå til panelet Studio (Alt+C).
    Som standard er "Brug mine Revu-loginoplysninger" valgt, hvilket giver dig mulighed for at bruge det BBID, der er knyttet til din prøveversion. Du kan også logge ind på Studio med et andet BBID end det, du bruger til at logge på Revu.
  3. Vælg den Studio-region, der er knyttet til dit BBID, i rullemenuen.
  4. Vælg Log på.

Studio-sessioner og Studio-projekter

Bluebeam Studio indeholder to samarbejdsløsninger: Studio-sessioner og Studio-projekter. Kort sagt er Studio-projekter beregnet til skybaseret filopbevaring og dokumenthåndtering, mens Studio-sessioner er beregnet til at tilføje markeringer til PDF-filer i realtid sammen med kolleger. Hvis du kender forskellen på dem, kan det hjælpe dig med at forstå, hvordan og hvad du kan redigere i Studio.

Studio-projekter

Om Studio-projekter

Du kan finde Studio-projekter ved at åbne panelet Studio (Alt+C) og vælge Projekter.

Et projekt er et onlineopbevarings- og dokumentstyringssystem. Projekter kan opbevare mange forskellige typer filer (herunder ikke-PDF-dokumenter), som kan redigeres i andre programmer. Dokumenterne skal først tjekkes ud, før de kan redigeres, for at sikre, at deltagerne ikke overskriver hinandens ændringer. Når du tjekker et dokument ud, betyder det, at ingen andre kan redigere dokumentet, før du tjekker det ind igen.

Sådan bruger du projekter

Den vigtigste arbejdsgang for projekter er at tjekke et dokument ud, foretage ændringer i det og derefter tjekke det ind igen som en ny revision. Denne proces er lidt anderledes, afhængigt af om du redigerer et PDF-dokument eller en anden dokumenttype.

Rediger PDF-dokumenter

1. Åbn panelet Studio, og vælg Projekter.
  2. Højreklik på filen, og vælg Tjek ud. Filen bliver føjet til listen i projektsektionen Afventer med et blåt ikon ud for den.
  3. Højreklik på filen igen, og vælg Åbn. PDF-filen indlæses i en ny fane i Revu.
  4. Rediger PDF-filen efter behov, og gå til Filer > Gem (Ctrl+S) for at gemme ændringerne.
  5. Gå tilbage til fanen Studio-projekter. Højreklik på den fil, der er angivet i sektionen Afventer, og vælg Tjek ind.
Under indtjekningsprocessen bliver du bedt om at tilføje kommentarer. Disse kommentarer bliver føjet til dokumentets revisionshistorik. Du kan se revisionshistorikken ved at højreklikke på dokumentet og vælge Revisionshistorik.

Rediger filer, der ikke er PDF

Der kan også føjes andre filtyper, f.eks. Excel-regneark og Word-dokumenter, til Studio-projekter. Disse filer kan tjekkes ud og redigeres lokalt i deres oprindelige program og derefter tjekkes ind i projektet igen.

1. Åbn panelet Studio, og vælg Projekter.
  2. Højreklik på filen, og vælg Tjek ud. Filen bliver føjet til listen i projektsektionen Afventer med et blåt ikon ud for den.
  3. Højreklik på filen igen, og vælg Åbn. Dette vil åbne filen med dens oprindelige program (hvis du f.eks. åbner et Excel-regneark, starter Microsoft Excel).
  4. Rediger dokumentet, og gem dine ændringer, når du er færdig.
  5. Gå tilbage til fanen Studio-projekter. Højreklik på den fil, der er angivet i sektionen Afventer, og vælg Tjek ind.

Studio-sessioner

Om Studio-sessioner

Du kan finde Studio-sessioner ved at åbne panelet Studio og derefter vælge Sessioner.

Sessionerne er til PDF-baseret samarbejde online. Når du er i en session, behøver du ikke at tjekke filer ud eller ind. For at åbne en PDF-fil skal du vælge filen, selv om andre brugere har åbnet PDF-filen. Alle brugere i sessionen kan markere dokumentet, og alle kan se, hvad de andre tilføjer eller har tilføjet. Der er også en historik, der registrerer, hvad hver bruger tilføjer, ændrer eller fjerner fra PDF-filen.

For at fastholde hver brugers ansvarlighed kan markeringer i sessioner kun redigeres eller fjernes af den bruger, der oprindeligt oprettede dem. Det er dog muligt at overføre markeringer fra inaktive brugere til et andet medlem af sessionen, hvis det er nødvendigt.

Automatisk sikkerhedskopiering til skyen

Alle markeringer tilføjes i realtid og overføres til skyen, så snart du føjer dem til PDF-filen, så selvom du mister forbindelsen til sessionen, gemmes dine markeringer sikkert i skyen i den session. Revu kan endda huske, hvilke PDF-filer du havde åbnet, og genskaber dem automatisk for dig, så du kan begynde, hvor du slap, når internetforbindelsen er genetableret.

Efter 14 dages offlinebrug i træk vil Revu bede dig om at logge på igen.

Sådan deltager du i en session eller et projekt

Hvis du er blevet inviteret til en Studio-session eller et Studio-projekt, kan du tilmelde dig sessionen eller projektet direkte fra e-mailen med invitationen.

Basics-abonnenter skal være inviteret til en session eller et projekt for at arbejde i Studio.
  1. Åbn din e-mail med invitationen.
  2. Vælg Deltag i session eller Deltag i projekt. Dette afhænger af typen af invitation.
  3. Revu bør automatisk åbne og indlæse sessionen eller projektet fra invitationen.

Hvis Revu ikke åbnes automatisk, eller hvis du har brug for at deltage i sessionen manuelt, kan du også bruge sessionens eller projektets ID i e-mailen til at deltage i sessionen.

Hvis du har fået tilsendt et sessions- eller projekt-ID

Du kan tilmelde dig et projekt eller en session ved hjælp af dets 9-cifrede ID-nummer, hvis du har modtaget en invitation, eller hvis adgangen er ubegrænset.

1. Åbn panelet Studio, og vælg enten  Projekter eller Sessioner
  2. Vælg Log på, hvis du ikke allerede har gjort det.
  3. Vælg Tilføj i Studio-panelet, og vælg Deltag.
  4. Indtast det 9-cifrede ID-nummer, og vælg OK.

Bluebeam Studio gør det nemt at samarbejde om dokumenter, selv hvis du ikke ejer en licens til Revu. Her er nogle tips til at hjælpe dig i gang med Studio med en gratis prøveversion af Revu.