Sådan samarbejder du i Revu med personer, der har nedsat farvesyn | Revu 21

Bruger du en ældre version af Revu?

Denne artikel gælder for:

• Basics
  • Core
  • Complete

Hvad er nedsat farvesyn?

Nedsat farvesyn er en nedsat evne til at opfatte farver, også kendt som farveblindhed. Denne tilstand diagnosticeres af en læge og rammer cirka 1 ud af 12 mænd og 1 ud af 200 kvinder (National Eye Institute).

Deuteranopi er en almindelig form for nedsat farvesyn, som påvirker en persons evne til at se røde og grønne farver.

Der findes forskellige typer af nedsat farvesyn, og hver type er påvirket af anormaliteter i øjets tapceller, der reagerer på rødt, grønt og blåt lys.

De tre mest almindelige typer af nedsat farvesyn er:

• Deuteranopi (rød-grøn)
  • Protanopi (rød-grøn)
  • Tritanopi (blå-gul)

Hvert hjul nedenfor illustrerer, hvordan de samme farver opfattes af en person med nedsat farvesyn. Husk på, at tilstandens sværhedsgrad varierer fra person til person.

Tre typer af nedsat farvesyn og deres påvirkede farvepaletter.

Samarbejde med en person, der har nedsat farvesyn

Da sygdommen ikke har nogen fysiske karaktertræk, er det ikke muligt at vide, om en person har nedsat farvesyn, medmindre vedkommende fortæller dig det. Hvis nogen fortæller dig, at de har nedsat farvesyn, så spørg dem, om de vil dele nogle tips eller ressourcer til inkluderende samarbejde.

Tips til inkluderende samarbejde i Revu

Når du samarbejder i Revu, er det vigtigt at tage højde for, at andre personer måske ser farver anderledes end dig. Vi har sammensat en liste med tips til samarbejde med personer med nedsat farvesyn, som kan tilpasses til dine arbejdsgange.

Brug ikke kun farver til at formidle mening

Farver bruges ofte i tegninger til at adskille rum, angive status for en markering, henlede opmærksomheden på et område, vise ændringer i et design og meget mere. Når farver bruges som et visuelt hjælpemiddel, kan de være nyttige og fremskynde granskningsprocessen. Men når der kun anvendes farver til at foretage meningsfulde sammenligninger – dvs. uden yderligere data til at definere disse sammenligninger – kan farverne udgøre en udfordring for en person med nedsat farvesyn.

Se metadataene i annotationslisten for at foretage meningsfulde sammenligninger mellem markeringer. I dette eksempel prioriterer vi en markerings status højere end dens farve.[/billeder]

Farver som et visuelt hjælpemiddel

I Revu bruges farver ofte til at angive, hvilke markeringer der er lukkede, og hvilke der stadig er åbne. Afhængigt af hvordan dine indstillinger er i Revu, kan en markering med status som Lukket blive grøn, og en markering med status som Åben kan blive rød. Det kan være fristende at kaste et hurtigt blik på farverne på markeringerne for at finde ud af, hvad der stadig kræver opmærksomhed. Men husk på, at en person med nedsat farvesyn måske baserer sine redigeringer på metadata og i nogle tilfælde ikke kan bekræfte, at farven på en markering er opdateret eller korrekt.

Når det er muligt, skal du bekræfte status for en markering via dens metadata i annotationslisten som vist ovenfor. Du kan også bruge værktøjet til filtrering til hurtigt at sortere og finde de oplysninger, du har brug for.

Lær at bruge filterlisten til at gennemgå dine markeringer.

Brug af detaljevisning i Tool Chest

Hvis du har flere lignende markeringer gemt i din Tool Chest, som har subtile, men vigtige forskelle, kan det være svært at skelne dem fra hinanden. Dette gælder især, hvis der er to eller flere farver, der er berørt af en nedsat farvesynspalet, f.eks. rød og grøn, i markeringerne.

Hvis du vil foretage meningsfulde sammenligninger mellem sådanne markeringer, kan du bruge detaljevisning i Tool Chest, som viser metadata som f.eks. emne, kommentar og etiket. Ved at tilføje meningsfulde oplysninger til dine markeringer kan du hjælpe folk med at finde det, de leder efter, og reducere antallet af fejl.

Du kan skifte mellem symbol- og detaljevisning i Tool Chest ved at gå til Indstillinger og vælge Symbol eller Detalje.

Tool Chest i detaljevisning i Revu 20

I detaljevisningen kan du redigere metadata ved at dobbeltklikke på en række i kolonnen Kommentarer. Indtast dine ændringer, og klik uden for tekstfeltet, når du er færdig.

Vælg farver og mønstre med omtanke

Bedste praksis er at undgå at bruge to eller flere farver, der er påvirkede af nedsat farvesyn, sammen, f.eks. rød og grøn. Vi forstår, at de farver, du bruger i dine arbejdsgange, måske er blevet valgt af din organisation. I situationer, hvor det ikke kan undgås at kombinere sådanne farver, er der nogle ting, du kan gøre for at forbedre læsbarheden.

Personaliseringstemaer i Windows kan ændre farvernes udseende på skærmen.

Vælg farver med høj kontrast

Når du bruger farver, der er påvirkede af en form for nedsat farvesyn, skal du vælge en kontrastfuld forskel mellem dem (f.eks. lysegrøn og mørkegrøn). Ved at bruge lyse og mørke farver kan markeringer og tekst være lettere at skelne for en person med nedsat farvesyn.

Farver med høj kontrast kan især være nyttige, når du bruger funktioner som Overlejr sider, der som standard har røde og grønne lag. Du kan ændre standardfarverne, mens du opretter overlejringen. Men når du har oprettet overlejringen og delt den med andre, kan du ikke længere ændre farverne. Alternativt kan du videregive de oprindelige dokumenter fra overlejringen, så din kollega kan vælge de lagfarver, som er synlige for ham/hende.

Lær, hvordan du tilpasser standardindstillingerne for overlejringer.

Opret din egen inkluderende farvepalet i Revu

Kontakt din organisation for at høre, om den allerede har retningslinjer for en inkluderende farvepalet. Hvis den ikke har det, er det nemt at oprette dine egne brugerdefinerede farvepaletter i Revu. Du kan søge på nettet efter inkluderende farvepaletter, der er godkendt af personer med nedsat farvesyn. I mange tilfælde vil disse paletter indeholde hexadecimale farvekoder (også kendt som hex-koder), så du kan gengive dem i software som Revu.

oprette en farvepalet i Revu 20 Opret din egen inkluderende farvepalet i Revu ved hjælp af hex-koder.

Opret en brugerdefineret palet med hex-koder

Når du har fundet hex-koderne til en inkluderende farvepalet, kan du se her, hvordan du kan genskabe farverne i Revu.

1. Vælg en markering, der kan tilpasses med hensyn til farve, f.eks. værktøjet Fremhæv (H).
  2. Gå til Stregfarve i værktøjslinjen Egenskaber, og vælg pil ned for at se avancerede indstillinger.
  3. Indsæt en hex-kode i tekstblokken med nummertegnet (#).
  4. Vælg Tilføj.

Farven vises i din Revu-farvepalet og kan anvendes til andre markeringer.

Opret en brugerdefineret palet med pipetteværktøjet

Alternativt kan du kopiere et billede af en farvepalet og indsætte det i Revu. Brug derefter pipetteværktøjet til at genskabe farverne.

1. Indsæt et billede i en PDF-fil i Revu.
  2. Vælg en markering, der kan tilpasses med hensyn til farve, f.eks. værktøjet Fremhæv (H).
  3. Vælg pipetteværktøjet.
  4. Vælg den farve på billedet, som du gerne vil kopiere.

Farven vises i din Revu-farvepalet og kan anvendes til andre markeringer.

Lær, hvordan du ændrer farven på flere markeringer på én gang.

Undgå at bruge udfyldning i tekstbokse, eller brug en neutral farve

Ved at bruge en udfyldningsfarve på en tekstbaseret markering som f.eks. Sky+ kan du adskille den fra tegningen og gøre den lettere at læse. Men hvis tekst- og udfyldningsfarverne har samme nuance, kan det være svært for en person med nedsat farvesyn at skelne dem fra hinanden.

Hvis du er nødt til at bruge udfyldningsfarver i dine markeringer, kan du overveje at bruge en neutral farve som hvid eller vælge farver med høj kontrast som nævnt tidligere i artiklen.

Få mere at vide om nedsat farvesyn

Oplysning om farveblindhed
Kromatisk synssimulator
Brug farvefiltre i Windows

Sådan gør du

Kom godt i gang

Indstillinger

Når du samarbejder i Revu, er det vigtigt at tage højde for, at andre personer måske ser farver anderledes end dig. Vi har sammensat en liste med tips til samarbejde med personer med nedsat farvesyn, som kan tilpasses til dine arbejdsgange.