Markør og markeringer bevæger sig på en uventet måde | Revu 21

Bruger du en ældre version af Revu?

Denne artikel gælder for:

• Basics
  • Core
  • Complete

Problem

Når du anbringer markeringer, virker det, som om markøren klæber til visse steder i dokumentet.

Årsag

Fastgør-funktionen er aktiveret. Med Fastgør er det lettere at placere dine markeringer præcist ved at "fastgøre" markøren til PDF-indholdet eller andre markeringer. Du kan finde knapperne til at aktivere og deaktivere Fastgør-indstillinger i menuen Vis og statuslinjen. Knapperne fremhæves med blåt, når de er aktive. Tryk på tasten F8 for at få vist statuslinjen, hvis den ikke vises i øjeblikket.

Seks knapper i statuslinjen giver dig mulighed for hurtigt at skifte disse indstillinger. Mens Vis gitter, Genbrug og Synkroniser ikke har Fastgør-funktionen, har de at gøre med placering af markeringer.

Vis gitter (Shift+F9): Denne funktion viser gitterpunkter på PDF-siden.

Fastgør til gitter (Ctrl+Shift+F9): Markøren fastgøres til det nærmeste gitterpunkt, selv når gitteret ikke vises.

Fastgør til indhold (Ctrl+Shift+F8): Markøren fastgøres til det underliggende indhold i PDF-filen. En lille kvadratisk markør i blå vises, når den er tæt på et gitterpunkt, som den vil blive fastgjort til. Der vises en hvid firkant, når markøren er tæt på et objekt, som den vil blive fastgjort til.

Fastgør til markering (Ctrl+Shift+F7): Markøren fastgøres til andre markeringer i PDF-filen. Der vises også vandrette og lodrette hjælpelinjer, der giver dig mulighed for at fastgøre til den vandrette eller lodrette placering af punkter på andre markeringer, også selvom de ikke vises i øjeblikket. Fastgør til markering er meget praktisk, når du opretter formularer eller andre typer dokumenter, hvor markeringer skal være perfekt justeret.

Genbrug markeringsværktøjer: Denne funktion gør det muligt at bruge det samme værktøj flere gange uden at skulle vælge det igen på værktøjslinjen. Det er praktisk, når du vil tilføje den samme markering i PDF-filen flere gange.

Synkroniser visninger: Synkroniserer visningen af flere PDF-filer, når dokumenter vises i en af de opdelte visninger.

Tips og tastaturgenveje

• Fastgør til indhold fungerer kun sammen med vektorindhold i PDF-filen. Indstillingen vil f.eks. bruge Fastgør til linjer og kurver i en PDF-fil, der er oprettet ud fra en CAD-tegning. Markøren fastgøres ikke til billedindholdet som i en scannet PDF-fil. Få flere oplysninger her om de forskellige typer indhold i en PDF-fil.
  • Fastgør til indhold er som standard aktiveret i opmålingsværktøjerne. Hvis du midlertidigt vil deaktivere Fastgør-funktionen, skal du holde Ctrl nede, når du opretter en markering.
  • Hvis du vil fastgøre en linje til 0, 45 eller 90 grader, skal du holde Shift nede, når du opretter en måling for Linje-ikon Linje eller Længde.
  • Du kan tilpasse gitterstørrelsen og de typer punkter, som dine markeringer fastgøres til. Gå til Revu > Indstillinger (Ctrl+K), og vælg fanen Fastgør til gitter.