Sådan får du adgang til og bruger tastaturgenveje i Revu

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versioner:

Revu har en række tastaturkommandoer, der kan hjælpe dig med at arbejde mere effektivt. Tastaturgenvejene vises på højre side af menuerne, ved siden af hver kommando og på værktøjstippet – det lille pop-op-vindue, der vises, når markøren placeres over en knap på værktøjslinjen. Du kan se den komplette liste over tastaturgenveje ved at klikke på Hjælp > Vejledning for tastaturgenveje i Revu. Genvejene i vejledningerne er grupperet efter lignende typer eller opgaver.

Du kan også redigere og oprette dine egne tastaturgenveje ved at gå til Revu > Tastaturgenveje.

Generel navigation

Musehjulet er nyttigt til hurtig navigation på dokumentsider:

• Roter musehjulet for at rulle eller zoome (afhængigt af den valgte markør i navigationslinjen).
  • Hold Ctrl-tasten nede for at skifte musehjulets funktion mellem at rulle og zoome.
  • Tryk og hold musehjulet nede for at panorere.
  • Dobbeltklik på musehjulet for at ændre visningen til Tilpas bredde (Ctrl+0) eller Tilpas side (Ctrl+9).
  • En anden måde at panorere på uden at vælge markeringer er ved at holde mellemrumstasten nede og derefter klikke og trække siden.
Klik her for at få mere at vide om, hvordan du kan tilpasse musehjulets handlinger.

Knapperne Forrige visning og Næste visning

Revu registrerer, hver gang du ændrer den aktuelle visning. Se Forrige (Alt+venstre piletast) og Næste visning (Alt+højre piletast), og gå igennem visningshistorikken – ligesom tilbage- og fremknapperne i din webbrowser.

De runde knapper Forrige visning og Næste visning er i navigationslinjen lige under hovedarbejdsområdet:

Træk for at kopiere markeringer

• Hold Ctrl nede, og træk en markering for at oprette og flytte en kopi af markeringen.
  • Hold Ctrl+Shift nede, og træk en markering for at kopiere den og flytte kopien i en lige linje.

Roter markeringer

Du kan rotere markeringer ved at trække i det blå kontrolpunkt foroven. Markeringer fastgøres med intervaller på 15 grader, når de roteres på denne måde. Hold Shift nede for at rotere i 1-graders intervaller, hvis du vil lave finjusteringer.

Tegn præcise former

• Hold Shift nede, mens du bruger linjeværktøjerne til at begrænse dem til lige vandrette, lodrette eller 45-graders linjer.
  • Hold Shift nede, mens du bruger værktøjet Rektangel eller Ellipse til at oprette en firkant eller en cirkel.
  • Hold Shift nede, mens du bruger værktøjet Pen eller Fremhæv, for at tegne lige linjer vandret eller lodret.

Deaktiver midlertidigt Fastgør til indhold og markering

• Hold Ctrl nede, mens du trækker, for midlertidigt at deaktivere fastgørelse af markering. Fastgørelse aktiveres igen, når du giver slip på tasten.

Skjul paneler

Hvis åbne paneler tager pladsen på dit arbejdsområde, kan du skjule dem alle på én gang frem for at lukke hvert panel ét ad gangen ved at trykke på Shift+F4.

Ellers kan du gå til Vindue > Skjul paneler.

Skift mellem faner

Hold Ctrl nede, og tryk derefter på Tabulator for at skifte til den næste fane til højre. Ctrl+Shift+Tabulator skifter din aktive fane én til venstre.

Luk faner

Tryk på Ctrl+W for at lukke den nuværende fane.

Sådan gør du

Revu 2019

Grænseflade og navigation

Kom godt i gang

Revu 20

Revu 21

Andre udgaver af denne artikel

Revu 2017 og ældre

For at hjælpe dig med at få sat fart på dine arbejdsgange fokuserer vi på tastaturgenveje til navigering i Revus grænseflade Hvis du gerne vil se mere, har vi også skrevet om ændringstaster, justeringsværktøjer og valg af markeringer.

Men hvorfor bør du bruge tastaturgenveje? Det enkle svar er, fordi det er nemt og hurtigt. Med tastaturgenveje kan du øjeblikkeligt anvende de funktioner, som du har brug for, uden at skulle bruge menuer eller flytte musen. Det gør dem især nyttige ved arbejde, hvor tastaturet bruges meget, eller arbejdsgange, hvor du skal anvende mange forskellige funktioner.

Du behøver ikke huske hver eneste tastaturgenvej, du støder på. Men hvis du får styr på nogle vigtige genveje, vil du opleve, at dit arbejde bliver langt hurtigere og nemmere.

Kommandobjælken

kommandobjælken kan du nemt finde de værktøjer, du skal bruge – og du kan bruge tastaturgenveje til at finde dem endnu hurtigere.De er også forholdsvis nemme at huske, da Revu understreger de relevante taster, efter du har trykket på Alt.

Når du har valgt en gruppe, skal du tage et kig på mulighederne under den.Du kan aktivere disse funktioner ved at trykke på det understregede bogstav ligesom før.Hvis du f.eks. gerne vil gå til dialogboksen Profiler, skal du trykke på Alt > V > F.

Du kan fortsætte med at navigere med tastaturet, selv når du er i en rullemenu eller dialogboks. Du kan navigere i rullemenuer som f.eks. Værktøjslinjer med piletasterne. Du kan bladre frem og tilbage i funktionerne i en dialogboks ved at trykke på tabulator eller Shift+tabulator og bekræfte med Enter.

Paneler

Du har sikkert lagt mærke til fanerne i Revus tre hovedpaneler, men har du prøvet at få adgang til dem ved hjælp af tastaturgenveje?

Fanerne angives nedenfor med deres standardplacering, men de kan frit flyttes rundt enten i et separat afsnit i et panel eller til et panel på siderne af Revu-grænsefladen.
Venstre panel Nederste panel Højre panel
File Access: Alt+A Annotationsliste: Alt+L Egenskaber: Alt+P
Bogmærker: Alt+B 3D-modeltræ: Alt+3 Søg: Alt+1 / Ctrl+F
Miniaturer: Alt+T JavaScript-konsol: Alt+J Opmålinger: Alt+U
Tool Chest: Alt+X   Studio: Alt+C
Sets: Alt+2   Links: Alt+N
Lag: Alt+Y
Formularer: Alt+Q
Signaturer: Alt+4
Områder: Alt+S

Hvis du nogensinde glemmer disse genveje, kan du altid se i menuen Adgang til fane . Dette er også en praktisk måde at vise paneler på, som du tidligere har skjult (højreklik > Skjul et panelikon).

Luk paneler

De fleste Revu-brugere kender situationen: Du klikkede på de forskellige panelfaner for at bruge bestemte funktioner, men fik ikke lukket dem igen. Nu er du klar til at redigere eller læse dokumentet, men du kan knap nok se siden. Frem for at lukke panelerne ét efter ét, kan du bare trykke på Shift+F4 for at skjule alle åbne paneler.

Revu husker, hvilke paneler blev lukket, sidst du brugte genvejen. Hvis f.eks. venstre og højre panel blev lukket, da du trykkede på Shift+F4, åbner de to paneler, når du trykker på Shift+F4 igen. (Der sker ikke noget med det nederste panel).

Genvejstaster til dokumentfaner

Skift mellem faner

Hold Ctrl nede, og tryk på tabulator for at skifte fokus til højre for den aktuelle fane. Du kan også holde Ctrl nede og så trykke på tabulator gentagne gange for at bladre gennem alle åbne faner i Revu. Ctrl+Shift+tabulator virker på samme måde, men i modsat retning. (Dette er faktisk standardgenveje, der er tilgængelige i alle webbrowsere).

Luk faner

Hvis du vil lukke den aktuelle fane, skal du trykke på Ctrl+W.

Hvis du vil arbejde på et andet projekt, kan du lukke alle åbne dokumentfaner ved at trykke på Ctrl+Shift+W.

Dette fungerer ikke, når du er i fanen PDF-pakke.

Lineal

Hvis du udfører præcise opmålinger på dit dokument, kan du trykke på Ctrl+R for at vise (eller skjule) linealer på siderne af dokumentets arbejdsområde.

Hvis du gerne vil vide mere om Revu-grænsefladen, kan du læse vores artikel om Tilpasning af Revu-grænsefladen.

Sådan gør du

Revu 2017 og ældre

Grænseflade og navigation

Kom godt i gang

Revu har en række tastaturkommandoer, der kan hjælpe dig med at arbejde mere effektivt.