Føj et billede af din underskrift til en PDF-fil

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Der er tidspunkter, hvor du kan have brug for at tilføje en hurtig underskrift til en PDF-fil. I stedet for at udskrive PDF’en, underskrive den med en kuglepen og scanne siden til PDF igen, kan du blot tilføje en elektronisk underskrift direkte fra Revu.

En elektronisk underskrift er anderledes end en digital underskrift, men den er stadig juridisk bindende og perfekt til visse situationer, f.eks. underskrivelse af en indkøbsordre.

Der er to måder at oprette en elektronisk underskrift på: ved at lave et gennemsigtigt billede af din underskrift eller ved at bruge værktøjet Pen.

Brug et billede af din underskrift

I følgende trin gennemgår vi, hvordan du tilføjer et billede af din underskrift til en PDF og gør billedet gennemsigtigt, så billedet ikke forstyrrer eventuelle oplysninger bag det.

1. Scan et billede af din underskrift. Du skal bruge en billedfil (f.eks. .jpg eller .png), ikke en PDF-fil.
  2. Gå til Værktøjer > Annotation > Billede > Fra fil , vælg billedet af din underskrift, og føj det til PDF-filen. (du behøver ikke tænke på størrelsen endnu).
  3. Klik på Beskær i værktøjslinjen Egenskaber for at fjerne de uønskede elementer i billedet. Brug dette værktøj til at tegne et rektangel rundt om den del af billedet, som du vil beholde.
  4. Nu skal du ændre størrelsen på billedet og flytte det derhen, hvor du ønsker det. Baggrunden vil stadig være uigennemsigtig, hvilket betyder, at billedet blokerer for alt bag det. Hvis du vil lave baggrunden gennemsigtig, skal du bruge Maskefarve.
  5. Vælg billedet, klik på boksen Maskér farve i panelet Egenskaber, og vælg hvid som din farve. Dele af baggrunden vil stadig være uigennemsigtig.
    Du kan også gå til Maskér farve via den dynamiske værktøjslinje Egenskaber. Maskér: vises, når du har valgt et billede.
  6. Øg ±-tolerancen ved siden af Maskér farve, så farver, der er tæt på hvid, også bliver gennemsigtige. Du skal måske øge den til 20. Nu skulle hele baggrunden gerne være gennemsigtig.

Nu kan du føje din underskrift til Tool Chest , så du kan bruge den igen:

• Højreklik på billedet, og klik på Tilføj til Tool Chest > Mine værktøjer.

Før du sender din PDF, skal du huske at bruge funktionen Samkopier for billedet:

• Højreklik på billedet, og klik herefter på Samkopier.

Brug af værktøjet Pen

En anden måde at oprette en elektronisk underskrift på er at bruge værktøjet Pen . Da det er svært at skrive læseligt med en mus, er det nemmere at lave en underskrift, hvis du har adgang til en tablet eller en penneenhed som en tegnetablet. Når du er færdig med underskriften, skal du gemme den i Tool Chest ved at følge ovenstående trin, så du kan gemme den til senere brug.

Flere oplysninger

Tilpasning af indstillinger for tablet – Sådan justerer du Revus funktioner i tablettilstand.

Tablettens funktioner – Alt det, du kan gøre i Revu med en tablet.