Oprettelse af grupperede markeringer med det rigtige emne

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Oprettelse af grupperede markeringer

Gruppering af markeringer er nyttigt, når du vil kombinere flere markeringer, som du ofte bruger. Følg disse trin for at oprette dine egne markeringer:

Trin 1: Tegn ved hjælp af markeringsværktøjerne

Tegn elementerne til din brugerdefinerede markering. Du kan bruge cirkler Cirkel-ikon, rektangler Rektangel-ikon, linjer Linje-ikon eller alle mulige andre markeringer.

Trin 2: Vælg og gruppér elementerne

Vælg nu alle elementer. Der er flere måder at vælge flere elementer på.

• Hold Skift-tasten nede, og vælg elementerne et ad gangen.
  • Brug værktøjet Vælg Vælg Pil-ikon (V) til at tegne et rektangel omkring alle elementerne.
  • Brug værktøjet Lasso Revu Lasso-ikon (Skift+O) til at vælge elementer, der ligger i et uregelmæssigt formet område.
  • Vælg flere emner fra Annotationslisten Ikon for Annotationslisten (Alt+L).

Når alle elementer er valgt, er du klar til at gruppere dem. Højreklik på et af elementerne, og vælg Gruppe (Ctrl+G) i rullemenuen. De blå grænselinjer og håndtag for hvert element bliver til én enkelt grænselinje og ét sæt håndtag, når de er grupperet.

Omdøbning af grupperede markeringer

Når markeringerne er grupperet, vises de som “Gruppe” i kolonnen EmneAnnotationslistenIkon for Annotationslisten. Dette kan være forvirrende, hvis du har grupperet flere markeringer og har brug for at skelne dem fra hinanden på annotationslisten. Du kan omdøbe en grupperet markering ved at følge disse trin:

1. Gå ind på AnnotationslistenIkon for Annotationslisten, og find den grupperede markering, du ønsker at omdøbe.
  2. Dobbeltklik på dets standard-emnenavn (i kolonnen Emne). Den grupperede markering bliver også fremhævet på siden, når du klikker.
  3. Indtast det ønskede emnenavn i Annotationslisten, Ikon for Annotationslisten og tryk på Enter-tasten.

Nu har din grupperede markering et brugerdefineret navn.

Sådan gemmer du markeringer

Enhver markering eller gruppe af markeringer kan gemmes i Tool Chest Ikon for Revu Tool Chest (Alt+X) og genbruges. Du ser dit nyoprettede symbol i sektionen Seneste værktøjer i Tool Chest Ikon for Revu Tool Chest. Klik på symbolet, og træk det til sektionen Mine værktøjer eller et af dine andre værktøjssæt. Nu er symbolet tilgængeligt til brug når som helst.

Hvis du vil gemme en markering og have den vist permanent sammen med dit brugerdefinerede emne på Annotationslisten, skal du sørge for at omdøbe den, før du fortsætter. Ellers vises den som “Gruppe” på AnnotationslistenIkon for Annotationslisten.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Sådan gør du

Markering

Revu holder løbende tal på hver markeringstype i annotationslisten. Du kan holde tal på denne markering på dokumentet, som om du brugte et sekvensværktøj.