Sådan tilpasser du navigations- og statuslinjerne

• Revu 21
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Gå til andre versioner:

Denne sidste del af vores serie med Ofte stillede spørgsmål om tilpasning af Bluebeam Revu giver en oversigt over navigations- og statuslinjerne.

Navigationslinjen giver forskellige muligheder for at se og interagere med dine dokumenter.

Statuslinjen viser oplysninger som sidestørrelse og filegenskaber og indeholder knapper, der påvirker markørens bevægelse og placering af markeringer.

Navigationslinjen er opdelt i tre sektioner baseret på funktion:

• Fra venstre side kan du bruge indstillingerne MultiView til at få vist flere dokumenter eller flere visninger af et enkelt dokument.
  • Fra midten kan du skifte mellem at panorere, zoome, vælge og skifte sider eller visninger i dokumentet.
  • Fra højre side kan du få adgang til diverse indstillinger (afhængigt af dine profilindstillinger), f.eks. menuen Profiler, Lysdæmper, dokumentegenskaber eller dokumentsikkerhedsindstillinger.

Sådan skjules og vises navigationslinjen

Brug F4-tasten for at slå visning af navigationslinjen til og fra. Alternativt kan du gå til Værktøjer > Værktøjslinjer > Navigationslinjen.

Statuslinje

Statuslinjen vises under navigationslinjen.

I venstre side af statuslinjen vises et område, der indeholder kontekstafhængig tekst. Hvis der ikke er nogen åbne filer i Revu, vil du se "Åbn PDF for markering". Når du åbner en PDF-fil, ændres teksten til "Klar." Når du herefter vælger en markering, kan du se kontekstafhængig hjælp fra dette område. Hvis du nogensinde er i tvivl om, hvordan du skal bruge en markering, kan du finde hjælp i dette hjørne.

På højre side af statuslinjen kan du se Fastgør til-indstillingerne, sidedimensionerne for den aktuelle fil, sideskalaen og koordinaterne for din markørposition.

Du kan få mere at vide om Fastgør til gitter, Indhold og Markering samt andre værktøjer i statuslinjen i Hjælp til Revu.

Vis gitter viser et stiplet gitter over dit åbne dokument. Dette gitter hjælper med placering af markeringer og opmålinger.

Genbrug giver dig mulighed for gentagne gange at bruge en markering eller et værktøj fra et af dine værktøjssæt.

Synkroniser visninger er en funktion, der bruges med MultiView og MultiView Extended. Når du har åbnet forskellige versioner af et dokument i separate Revu-faner, skal du aktivere Synkroniser visninger for at synkronisere visningen af din aktive fane med de andre versioner af dokumentet. Denne funktion giver dig mulighed for at sammenligne forskellige versioner af samme sideområde. Du kan finde flere oplysninger på Sådan opdeles, synkroniseres og ophæves opdeling af visninger.

Klik på det tilsvarende navn i statuslinjen for at aktivere en af disse funktioner. Udvalgte ikoner vil blive fremhævet med blå farve, hvilket indikerer, at de er aktive. Klik på en fremhævet knap for at deaktivere den.

Sådan skjules og vises statuslinjen

Brug F8-tasten for at slå visning af statuslinjen til/fra. Du kan også gå til Værktøjer > Værktøjslinjer > Statuslinje.

Flere oplysninger

Denne artikel er en del af serien Tilpasning af Bluebeam Revu:

Introduktion Generelle indstillinger
Paneler Hovedarbejdsområde og menulinje
Navigations- og statuslinjen Værktøjslinjer

Se også:

Andre udgaver af denne artikel

Revu 2017 og ældre

Denne sidste del af vores serie med Ofte stillede spørgsmål om tilpasning af Revu-brugergrænsefladen giver et overblik over navigationslinjen og statuslinjen, som giver forskellige muligheder for at se og behandle dine dokumenter, samt et display til oplysninger som sidestørrelse og filegenskaber.

Navigationslinjen er opdelt i tre sektioner og tilbyder muligheder for sidevisning som f.eks. vertikale og horisontale opdelinger, MultiView og funktioner til navigation på siden og tekstvalg. I højre side af navigationslinjen kan du ændre Revu-profiler, aktivere lysdæmperen og se eller ændre indstillingerne for dokumentegenskaber og sikkerhed .

Skjul og vis navigationslinjen

Navigationslinjen kan slås til og fra ved hjælp af F4-tasten.

Det kan være nødvendigt at holde Fn-tasten nede på nogle bærbare computere, når du bruger F8-tastaturgenvejen .

En liste over Revus tastaturgenveje er tilgængelig i menuen Hjælp og på vores websted.

Statuslinje

Statuslinjen vises under navigationslinjen. I højre side af statuslinjen vises koordinaterne for din markørposition samt sidestørrelsen for den aktuelle fil. Overskriften Fastgør til: henviser til funktioner, der hjælper med nøjagtig placering af markeringer. Få mere at vide om Fastgør til gitter, Indhold og Markering her.

Statuslinjen indeholder også funktionerne Genbrug og Synkroniser. Med Genbrug kan du gentagne gange bruge et symbol eller værktøj fra et af dine værktøjssæt, indtil du har deaktiveret det ved at trykke på Escape-tasten. Funktionen Synkroniser er særlig nyttig i forbindelse med MultiView. Når du har åbnet forskellige versioner af et dokument i forskellige Revu-faner, kan du aktivere værktøjet Synkroniser for at synkronisere visningen af din aktive fane med de andre versioner af dokumentet. Dette giver dig mulighed for at sammenligne forskellige versioner af det samme sideområde på samme tid.

Klik på det tilsvarende navn i statuslinjen for at aktivere en af disse funktioner. Det vil blive fremhævet i blåt, hvilket angiver, at det er aktivt.

Skjul og vis navigationslinjen

Du kan skjule og få vist statuslinjen ved hjælp af F8-tasten på dit tastatur som en anden måde at få lidt mere plads til at se dine filer og forenkle Revu-grænsefladen. Du kan også klikke på Grænseflade i Vis kommandogruppe.

Hvis du vil have yderligere oplysninger om tilpasning af Bluebeam Revu, kan du bruge nedenstående links til at få adgang til resten af serien og se en video om tilpasning af Revu:

Flere oplysninger

Du kan også finde oplysninger om, hvordan du finder rundt på grænsefladen, og hvordan du rent faktisk bruger de tilgængelige funktioner i vores videoselvstudier og i din relevante manual til Revu-onlinehjælp.

Sådan gør du

Revu 21

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 og ældre

Grænseflade og navigation

Lær mere om visning og interaktion med dine dokumenter ved hjælp af navigations- og statuslinjerne, og hvordan du viser og skjuler dem på grænsefladen.