Beste praktijken voor Studio

Praktische overwegingen voor grotere projectsamenwerking

De onderwerpen en richtlijnen hieronder zijn ontworpen om mogelijke problemen met opslag en prestaties te voorkomen die veroorzaakt worden door extreem grote verzamelingen bestanden in Studio-projecten of -sessies en om voor de best mogelijke samenwerkingservaring te zorgen. Deze informatie is gebaseerd op de ervaring van onze klantenserviceteams die regelmatig honderdduizenden Studio-gebruikers bijstaan.

Relevante producten

Revu® voor Windows®, Revu voor Mac®, Studio, Studio Enterprise, Studio Prime
  1. Wat is een groot project?
  2. Beste praktijken
  3. Tekenbeheer voor Studio-projecten

Wat is een groot project?

De omvang van een verzameling projectdocumenten wordt bepaald door de volgende criteria:
  • Het aantal bestanden of bladen.-of-
  • De gecombineerde bestandsgrootte van de documenten, markeringen of beide.
Hieronder volgen voorbeelden van grote documentsets in Studio:
  • Een basis van 100% bouwtekeningen of bouwset van 1.000 bladen.
  • Een Studio-sessie met meer dan 100 tekenbladen. Dit kan bestaan uit elke combinatie van enkelvoudige of meervoudige PDF’s.
  • Een Studio-sessie met meer dan 250MB aan PDF-bestanden.
  • Een Studio-sessie waarin waarschijnlijk meer dan 20 deelnemers de bestanden zullen bewerken.
  • Een Studio-project waarin de totale bestandsgrootte van de documenten meer is dan 10GB.
  • Een Studio-project waarin Batchprocessen waarschijnlijk worden gebruikt voor de PDF-bestanden, met een gecombineerde bestandsgrootte van meer dan 100MB of meer dan 250 pagina’s.

Beste praktijken

Ontwerpbeoordelingen in Studio-sessies

Hoewel de real-time samenwerkingsmogelijkheid van Studio-sessies de snelheid van het ontwerpbeoordelingsproces aanzienlijk verbetert, wordt het project groter en lastiger naarmate het aantal vellen stijgt. Hier volgen enkele stappen die u kunt zetten om voor de snelste prestaties te zorgen:
  • Gebruik de snelste, stabielste internetverbinding.
    Als u werkt met een grote verzameling documenten of tekeningen, dan kan een project opwaarts meer dan 25GB aan data bevatten. Het downloaden en uploaden van zo’n hoeveelheid data van en naar de sessie en de deelnemers vereist de snelste, meest stabiele internetverbinding.
  • Minimaliseer de bestandsgrootte van uw PDF’s zoveel mogelijk.

Voordat u uw bestanden uploadt, verwijdert u eventuele onnodige of ongewenste content zoals Lagen, bijlagen en onnodige markeringen (zoals “SHX Text” markeringen) van de PDF’s die zijn geëxporteerd vanuit Autodesk® AutoCAD®.

U kunt ook de functie Bestandsgrootte verkleinen in Revu gebruiken.
  • Pas op met het gebruik van zware markeringen. Bijvoorbeeld:

Gegroepeerde markeringen – Als u markeringen gaat combineren, minimaliseer dan het aantal individuele onderdelen binnen elke Groep. U kunt deze functie het beste niet gebruiken, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Snapshots – We raden u aan de “schoonste” Snapshots te gebruiken, zonder achtergrondgegevens of data van het originele document.

Om dit te doen, legt u een deel van de originele pagina vast die u bij uw document wilt voegen, maar voordat u het plakt in de bestemming, moet u het eerst plakken in een nieuwe, lege PDF en de snapshot vandaaruit opnieuw maken. Deze tweede versie van de snapshot bevat geen onnodige gegevens.

Afbeeldingen & video’s – Of u nu het middel Afbeelding gebruikt of de functie Vastleggen om foto’s of video’s toe te voegen aan een PDF in een Studio-sessie, is het belangrijk om niet te vergeten dat Studio document- en markeringsveranderingen heen en weer verzendt tussen de sessie en de deelnemers. Als dit het geval is, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de grote bestandsgrootte met bestanden met een hoge resolutie een nadelig effect heeft op de algehele prestaties.

• Upload eerst uw tekeningen naar een Studio-project.

Het opslaan van grote aantallen tekenbladen met verscheidene disciplines in een Studio-project zal u helpen uw documenten en mapstructuur goed ingedeeld en intact te houden. Als u besluit om real-time samen te werken aan die bestanden, voegt u kopieën toe van de geselecteerde projectbestanden aan nieuwe of bestaande Studio-sessie. Zodra de deelnemers van de sessie klaar zijn met werken aan de tekeningen, kunt u de functie Projectkopie bijwerken gebruiken om de originele versie van het bijbehorende Studio-project bijwerken.

Dit heeft als extra voordeel dat er een Revisiegeschiedenis wordt opgebouwd van tekeningen waar uw collega’s aan werken tijdens de sessie.

Werken met grote hoeveelheden markeringen

Als de deelnemers van de sessie tegelijkertijd grote hoeveelheden markeringen willen toepassen of bewerken op meerdere bladen, is het belangrijk om goed na te denken over de mogelijke impact op de prestaties. Naarmate het aantal deelnemers van een sessie stijgt, stijgt de hoeveelheid data die wordt overgedragen tussen de sessie en elke deelnemer enorm.

Documentvoorbereiding

Voordat u uw tekeningen of documenten uploadt naar Bluebeam Studio, raden we u ten zeerste aan om voor de volgende taken te zorgen zodat u ze niet hoeft te verwijderen, corrigeren en opnieuw te uploaden:

Tekenbeheer voor Studio-projecten

Studio-projecten zijn handige, krachtige manieren om informatie en bestanden te delen met deelnemers, terwijl u de integriteit van het bestand en de revisiegeschiedenis behoudt zodat de activiteit van de deelnemers kan worden gevolgd. Voor de beste ervaring van eindgebruikers denkt u goed na over de volgende zaken voordat u bestanden uploadt voor uw Studio-project:
  • Netwerksnelheid Als u met een grote verzameling documenten of tekeningen werkt, is het mogelijk dat een project opwaarts 25GB aan data bevat. Het downloaden en uploaden van zo’n hoeveelheid data van en naar de sessie en de deelnemers vereist de snelste, meest stabiele internetverbinding.
  • Met de functie Sets of Batchverwerking Als de totale bestandsgrootte of uw PDF’s groter zijn dan 100MB of u minimaal 250 pagina’s heeft, dan raden we u ten zeerste aan om deze CPU- of tijdsintensieve functies uit te voeren voordat u ze uploadt naar het Studio-project.Dit is een belangrijke overweging gezien het bewerken van documenten in Studio extra tijd en bandbreedte kost en de verwerking voor de ondersteuning van een goede toegang tot het bestand, documentbeheer en versiecontrole (in Studio-projecten) lastiger is. Bovendien moeten nieuwe bestanden die nog lokaal gecachet moeten worden extra worden verwerkt als deze voor het eerst worden geüpload en gedownload.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Revu voor Mac 1

How-to

Problemen oplossen

Studio

In Revu kunt u watermerken simpelweg aanmaken door een aangepast stempel toe te voegen en vervolgens plat te maken. Het platmaken van een stempel of een andere markering zorgt ervoor dat het onderdeel in de contentlaag van de PDF wordt geïntegreerd. Daardoor is het stempel niet meer te wijzigen en te gebruiken als watermerk voor uw documenten.