Veelgestelde vragen over Bluebeam Cloud

Dit artikel is van toepassing op:

• Bluebeam Cloud

Bluebeam Cloud, dat bij elk nieuw abonnement (Bluebeam Basics, Bluebeam Core, Bluebeam Complete) inbegrepen is, is een oplossing voor web/apps om onderweg samen te werken aan tekeningen en projectworkflows te voltooien.

Deze veelgestelde vragen helpen u op weg met Bluebeam Cloud. Raadpleeg onze Veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen voor meer algemene vragen.

Wat is Bluebeam Cloud?

Bluebeam Cloud is een suite van cloudgebaseerde oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de AECO-industrie. Met Bluebeam Cloud kunt u opmerkingen plaatsen en samenwerken aan projectdocumenten en uw eindcontroles, RFI’s en indieningsworkflows beheren.

Wat is er gebeurd met Project Rover?

De functies van Project Rover zijn geïntegreerd in de Bluebeam Cloud. Deze overstap weerspiegelt onze voortdurende investeringen in nieuwe infrastructuur en technologie bij Bluebeam en draagt bij aan een volledig cloud- en datacentrisch portfolio.

Bestaande gebruikers van Project Rover blijven toegang houden tot projecten en de Rover-functies gedurende de promotieperiode (5 juli 2022).

Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunnen wij een eenmalige verlenging van uw promotietoegang regelen. Raadpleeg de promotiepagina van Project Rover voor meer informatie.
Zijn er verschillende machtigingsniveaus voor gebruikers in een project?

Ja. Er zijn drie machtigingsniveaus [EN] in Bluebeam Cloud: beheerder, lid en kijker. Het machtigingsniveau van een gebruiker wordt toegekend wanneer hij of zij wordt uitgenodigd voor een project en bepaalt wat die gebruiker kan doen binnen het project.

Bepaalde machtigingsniveaus zijn alleen beschikbaar naargelang het abonnement van een gebruiker. Klik hier voor meer informatie over de functies van Bluebeam Cloud die beschikbaar zijn voor elk abonnement.
Is er een limiet voor het aantal gebruikers dat kan worden uitgenodigd voor een project?

Momenteel kunnen er maximaal 25 gebruikers voor een project worden uitgenodigd. U kunt gebruikers verwijderen indien nodig om uw limiet niet te overschrijden.

Kan een project worden overgedragen?

U kunt meerdere beheerders aan een project toevoegen, maar degene die het project heeft aangemaakt blijft de projecteigenaar.

Hoe upload ik mijn tekeningen naar Bluebeam Cloud?

U kunt elke pdf-tekening naar Bluebeam Cloud uploaden vanaf een lokaal apparaat, of pdf’s importeren via een van onze integraties. Let op: deze mogelijkheid wordt op dit moment alleen ondersteund op de webapp.

Ontdek hoe u uw tekeningen kunt optimaliseren voor Bluebeam Cloud [EN].

Kan ik toegang krijgen tot Bluebeam Cloud op mijn mobiel?

Ja. U kunt onze webapp gebruiken op elk ondersteund apparaat, of op Apple-apparaten door de iOS-app te installeren.

Maakt Bluebeam Cloud verbinding met Bluebeam Studio?

Ja, Studio-projecten worden automatisch verbonden wanneer u zich aanmeldt via de webapp van Bluebeam Cloud. Een projectbeheerder kan mappen en bestanden van een Studio-project rechtstreeks delen met Bluebeam Cloud.

Welke Revu-functies zijn compatibel met Bluebeam Cloud?

Ruimtes en hyperlinks die in Revu zijn gemaakt, blijven werken in Bluebeam Cloud.

Sommige markeringen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk niet ondersteund in Bluebeam Cloud. Als een markering niet wordt ondersteund, kunt u deze niet selecteren of verplaatsen.
Om ervoor te zorgen dat al uw markeringen correct worden weergegeven, moet u uw pdf in Revu plat maken voordat u de tekening uploadt naar Bluebeam Cloud.
Wat gebeurt er als een digitaal ondertekende/gecertificeerde of met een wachtwoord beveiligde pdf met aan een project wordt toegevoegd?

De pdf wordt geopend, tenzij er een wachtwoord nodig is om toegang te krijgen.

Hoe krijg ik toegang tot Bluebeam Cloud?

Enterprise-klanten die geïnteresseerd zijn in toegang tot Bluebeam Cloud moeten contact opnemen met hun Bluebeam-accountteam of een vraag sturen naar sales@bluebeam.com.

Kunnen tekeningen worden bijgewerkt in Bluebeam Cloud?

Tekeningen die via een integratie in Bluebeam Cloud worden geïmporteerd, worden niet automatisch gesynchroniseerd.

U kunt echter handmatig tekeningen synchroniseren vanuit een verbonden account via Instellingen > Integraties.

Welke integraties zijn beschikbaar?

De webapp van Bluebeam Cloud ondersteunt de volgende integraties: Bluebeam Projects, SharePoint, Dropbox, Box, Google Drive, Egnyte.

Meer informatie over het synchroniseren van integraties.

Kan ik mijn projectgegevens exporteren?

Ja, projectbeheerders kunnen alle logboeken, bestanden en documenten exporteren van een project dat momenteel open of gesloten is. Om uw gegevens op te vragen, opent u de webapp van Bluebeam Cloud en gaat u naar Projectinstellingen.

Als een project eenmaal is verwijderd, kunt u de gegevens ervan niet meer exporteren of herstellen.
Hoe controleer ik de status van Bluebeam Cloud?

U kunt de actuele status van Bluebeam Cloud en onze andere clouddiensten vinden door naar onze Statuspagina te gaan.

U kunt zich ook abonneren op e-mailmeldingen om statusupdates in uw inbox te ontvangen.
Worden foto’s ondersteund in Bluebeam Cloud?

Ja. Alle gangbare fotobestandstypen kunnen in Bluebeam Cloud aan een RFI worden toegevoegd.

Kan ik offline werken?

Ja, de offline modus wordt ondersteund in de iOS-app van Bluebeam Cloud.

Waar slaat Bluebeam Cloud mijn gegevens op?

Momenteel bieden we regionale gegevensopslag via servers in de VS, het VK, Australië, Duitsland en Zweden. De gegevens worden opgeslagen via Amazon Web Services (AWS).

Hoe kan ik een productsuggestie doen?

We zijn altijd op zoek naar manieren om ons te verbeteren. U kunt ons uw suggestie toesturen vanuit het ondersteuningscentrum in Bluebeam Cloud.

Begin met het gebruiken van Bluebeam Cloud.

Bluebeam Cloud

Abonnementen