Veelgestelde vragen over Bluebeam Cloud

Dit artikel is van toepassing op:

• Bluebeam Cloud

Bluebeam Cloud, dat bij elk nieuw abonnement (Basics, Core en Complete) inbegrepen is, is een oplossing voor web/apps om onderweg samen te werken aan tekeningen en projectworkflows te voltooien.

Deze veelgestelde vragen helpen u op weg met Bluebeam Cloud. Als u meer algemene vragen heeft over Bluebeam-oplossingen op abonnementsbasis, bekijk dan onze Veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen.

Wat is Bluebeam Cloud?

Bluebeam Cloud is inbegrepen bij een abonnement op Revu 21 en is een suite van cloudgebaseerde oplossingen die op maat gemaakt zijn voor de AECO-industrie. Met Bluebeam Cloud kunt u opmerkingen plaatsen en samenwerken aan projectdocumenten, en uw eindcontroles, RFI’s en documentatieworkflows beheren.

Wat is er gebeurd met Project Rover?

De functies van Project Rover zijn geïntegreerd in Bluebeam Cloud. Deze overstap weerspiegelt onze voortdurende investeringen in nieuwe infrastructuur en technologie bij Bluebeam en draagt bij aan een volledig cloud- en datacentrisch portfolio.

Zijn er verschillende machtigingsniveaus voor gebruikers in een project?

Ja. Er zijn drie machtigingsniveaus in Bluebeam Cloud: beheerder, lid en kijker. Het machtigingsniveau van een gebruiker wordt toegekend wanneer hij of zij wordt uitgenodigd voor een project en bepaalt wat die gebruiker kan doen binnen het project.

Bepaalde machtigingsniveaus zijn alleen beschikbaar naargelang het abonnement. Klik hier voor meer informatie over de functies van Bluebeam Cloud die beschikbaar zijn voor elk abonnement.
Is er een limiet voor het aantal gebruikers dat kan worden uitgenodigd voor een project?

Momenteel kunnen er maximaal 25 gebruikers voor een project worden uitgenodigd. U kunt indien nodig gebruikers verwijderen om uw limiet niet te overschrijden.

Kan een project worden overgedragen?

U kunt meerdere beheerders aan een project toevoegen, maar degene die het project heeft aangemaakt blijft de projecteigenaar.

Hoe upload ik mijn tekeningen naar Bluebeam Cloud?

U kunt elke pdf-tekening naar Bluebeam Cloud uploaden vanaf een lokaal apparaat, of pdf’s importeren via een van onze integraties. Let op: deze mogelijkheid wordt op dit moment alleen ondersteund op de webapp.

Ontdek hoe u uw tekeningen kunt optimaliseren voor Bluebeam Cloud.

Hoe geef ik toegang tot mijn tekeningen in Bluebeam Cloud?

Met beheerdersrechten kunt u gebruikers uitnodigen als kijkers (beperkte functionaliteit), leden (kunnen opleverpunten aanmaken, enz.) of mede-beheerders (volledige functionaliteit).

Gebruikers uitnodigen in Bluebeam Cloud
Basics-accounts en alleen-lezen accounts beschikken per definitie over kijkersmachtigingen.
Kan ik toegang krijgen tot Bluebeam Cloud op mijn mobiel?

Ja. U kunt onze webapp gebruiken op elk ondersteund apparaat, of op Apple-apparaten door de iOS-app te installeren.

Maakt Bluebeam Cloud verbinding met Bluebeam Studio?

Ja, Studio-projecten worden automatisch gekoppeld wanneer u zich aanmeldt bij Bluebeam Cloud met uw Bluebeam ID (BBID). Een projectbeheerder kan mappen en bestanden van een Studio-project rechtstreeks delen met Bluebeam Cloud.

Kan ik bestanden van een Studio-project naar Bluebeam Cloud synchroniseren?

Er is geen automatische synchronisatie tussen Bluebeam Cloud en Studio-projecten. Maar u kunt uw Studio-pdf’s handmatig importeren op het tabblad Tekeningen.

Tekeningen importeren vanuit Studio

Welke Revu-functies zijn compatibel met Bluebeam Cloud?

Ruimtes en hyperlinks die in Revu zijn gemaakt, blijven werken in Bluebeam Cloud.

Sommige markeringen worden mogelijk geheel of gedeeltelijk niet ondersteund in Bluebeam Cloud. Als een markering niet wordt ondersteund, kunt u deze niet selecteren of verplaatsen. Lees voor meer informatie over de compatibiliteit van markeringen in Bluebeam Cloud dit artikel.
Om ervoor te zorgen dat al uw markeringen correct worden weergegeven, moet u uw pdf in Revu plat maken voordat u de tekening uploadt naar Bluebeam Cloud.
Wat gebeurt er als een digitaal ondertekende/gecertificeerde of met een wachtwoord beveiligde pdf met aan een project wordt toegevoegd?

De pdf wordt geopend, tenzij er een wachtwoord nodig is om toegang te krijgen.

Hoe krijg ik toegang tot Bluebeam Cloud?

Om toegang te krijgen tot Bluebeam Cloud, moet u een Revu 21-abonnement hebben (Basics, Core of Complete). Klik hier om de Bluebeam-oplossingen op abonementsbasis gratis uit te proberen.

Heeft u al een abonnementsaccount? Log dan in bij Bluebeam Cloud. U hoeft niets te installeren.

Kunnen tekeningen worden bijgewerkt in Bluebeam Cloud?

Tekeningen die via een integratie in Bluebeam Cloud worden geïmporteerd, worden niet automatisch gesynchroniseerd.

Maar u kunt tekeningen handmatig synchroniseren vanuit een gekoppeld account via Settings (Instellingen) > Integrations (Integraties). U moet beheerdersrechten hebben om externe accounts in Bluebeam Cloud te koppelen en te synchroniseren.

Welke integraties zijn beschikbaar?

De webapp van Bluebeam Cloud ondersteunt de volgende integraties: Studio-projecten, SharePoint, Dropbox, Box, Google Drive en Egnyte.

Meer informatie over het synchroniseren van integraties.

Op dit moment ondersteunt Bluebeam Cloud alleen integraties voor gebruikers in de VS.
Kan ik mijn projectgegevens exporteren?

Ja, projectbeheerders kunnen alle logboeken, bestanden en documenten exporteren van een project dat momenteel open of gesloten is. Om uw gegevens op te vragen, opent u de webapp van Bluebeam Cloud en gaat u naar Projectinstellingen.

Als een project eenmaal is verwijderd, kunt u de gegevens ervan niet meer exporteren of herstellen.
Hoe controleer ik de status van Bluebeam Cloud?

U kunt de actuele status van Bluebeam Cloud en onze andere clouddiensten vinden door naar onze Statuspagina te gaan.

U kunt zich ook abonneren op e-mailmeldingen om statusupdates in uw inbox te ontvangen.
Worden foto’s ondersteund in Bluebeam Cloud?

Ja. Alle gangbare fotobestandstypen kunnen in Bluebeam Cloud aan een RFI worden toegevoegd.

Kan ik offline werken?

Ja, de offline modus wordt ondersteund in de iOS-app van Bluebeam Cloud.

Waar slaat Bluebeam Cloud mijn gegevens op?

Momenteel bieden we regionale gegevensopslag via servers in de VS, het VK, Australië, Duitsland en Zweden. De gegevens worden opgeslagen via Amazon Web Services (AWS).

Hoe kan ik een productsuggestie doen?

We zijn altijd op zoek naar manieren om ons te verbeteren. U kunt ons uw suggestie toesturen vanuit het ondersteuningscentrum in Bluebeam Cloud.

Begin met het gebruiken van Bluebeam Cloud.

How-to

Bluebeam Cloud

Abonnementen

Bluebeam Cloud is toegankelijk via het web of onze iOS-app en stelt u in staat projecten aan te maken en de bijbehorende workloads en workflows eenvoudig te beheren.