Compatibiliteit & systeemvereisten

• Revu 20

Spring naar andere versies:

Bluebeam® Revu® 20 Compatibiliteit en systeemeisen

Besturingssystemen

• Windows® 11 (32-bits en 64-bits)
  • Windows® 10 (32-bits en 64-bits)
  • Windows 8.1 (32-bits en 64-bits)
Omdat u met Windows 10 S-modus alleen apps uit de Microsoft Store kunt installeren, is Revu niet compatibel met Windows 10 in S-modus.
Microsoft heeft op 14 januari 2020 de ondersteuning beëindigd voor Windows 7. Om die reden kunnen wij geen ondersteuning bieden voor Revu-versies die draaien op de niet-ondersteunde versies van Windows. Zie voor meer informatie ons Overzicht technische diensten.

.NET Framework

Als onderdeel van de installatie wordt het Microsoft® .NET Framework 4.7.1 geïnstalleerd als .NET 4.7.1 of hoger nog niet op het werkstation aanwezig is.

Windows 10-apparaten moeten de Windows 10 Anniversary-update of nieuwer bevatten om .NET Framework 4.7.1 te installeren. Raadpleeg voor meer informatie de website van Microsoft.

Virtuele omgevingen

Revu 20 is Citrix Ready®-gecertificeerd op Server 2016 R2. Zie de Revu Citrix Ready -pagina voor de volledige lijst met gecertificeerde toepassingen.

Om te voldoen aan onze  EULA  (End User licence Agreement, gebruiksrechtovereenkomst), moet u net zoveel seats aanschaffen als er Revu-gebruikers zijn in uw organisatie.

Invoegtoepassingen

Elke editie van Bluebeam Revu (Standard, CAD en eXtreme®) bevat een andere reeks plug-ins voor het maken van PDF-bestanden met één muisklik.

Microsoft Office®

Standard CAD eXtreme

Microsoft Office 2010 – 2021 (Word®, Excel®, PowerPoint®) en Office 365® (ondersteund met lokaal geïnstalleerde applicaties). Eerdere versies van Office en Office 365 Online-apps worden ondersteund via de Bluebeam PDF printer.

Microsoft Outlook® 2010-2019

SharePoint®

Standard CAD eXtreme

SharePoint® On-Premise Server 2019-2021, SharePoint® Online 2013-2021

* Configuratiecomponent op de server voor integratie met Internet Explorer optioneel. Voor deze component is Internet Explorer 11 vereist.

Zie voor meer informatie over SharePoint-ondersteuning en -compatibiliteit De SharePoint-integratie-app installeren.

Als u een oudere versie van Revu gebruikt of als Internet Explorer uw gekozen browser is, zie dan De Internet Explorer plug-in met SharePoint gebruiken.

ProjectWise®

Standard CAD eXtreme

ProjectWise CONNECT Editie v10

AutoCAD®

CAD eXtreme

AutoCAD 2017 – 2023 (ook compatibel met Autodesk®-producten op basis van het AutoCAD-platform, inclusief Architecture, Civil, Mechanical, etc.).

* Bluebeam biedt alleen ondersteuning voor AutoCAD uitgevoerd onder Windows-versies die worden ondersteund door Autodesk.

AutoCAD (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

AutoCAD 2017 – 2023

AutoCAD LT®

Standard CAD eXtreme

AutoCAD LT 2017 – 2023

AutoCAD LT wordt ondersteund door de Bluebeam PDF-printer. Er wordt een werkbalk met twee knoppen toegevoegd aan AutoCAD LT, die de Bluebeam PDF-printer gebruikt om PDF-bestanden te maken.

Revit®

CAD eXtreme

Revit 2017 – 2023

Revit (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

Revit 2017 – 2023

CAD eXtreme

Navisworks Manage 2017 – 2023, Navisworks Simulate 2017 – 2023

SketchUp® Pro (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

SketchUp Pro 2017 – 2021

SolidWorks®

CAD eXtreme

SolidWorks 2017 – 2021

Andere toepassingen

Standard CAD eXtreme

De Bluebeam PDF-printer werkt met alle CAD- en Windows-toepassingen die op uw pc zijn geïnstalleerd, d.w.z. AutoCAD LT,, oudere versies van Revit, Autodesk Inventor, MicroStation.

De Bluebeam PDF-printer ondersteunt geen virtualisatie, hernoemen of printservers.

Lettertypen

Bluebeam Revu ondersteunt alleen TrueType (.ttf) en OpenType (.otf) lettertypes.

PDF/A-ondersteuning

Bluebeam Revu ondersteunt het maken van bestanden die PDF/A-1b-compatibel zijn volgens ISO®-normen.

Hardware

De onderstaande vereisten gelden voor Windows-desktops en -tablets.

Minimumvereisten

Weergeven

1024 x 768

Voor het weergeven van 360°-foto’s is een beeldschermstuurprogramma nodig dat OpenGL® 3.0 of hoger ondersteunt.

Een beeldschermstuurprogramma zoals OpenGL® 3.2 (of hoger) of OpenGL® ES 3.0 (of hoger) is vereist.

Processor
Desktops en laptops: 1 GHz-processor of vergelijkbare processor (aanbevolen, zie hieronder)
Tablets: Intel® i3-processor of vergelijkbaar
Momenteel ondersteunt Revu geen ARM-processors zoals die in de Surface Pro X. Microsoft biedt meer informatie in deze FAQ.
RAM
4 GB (32-bits Windows)
8 GB (64-bits Windows)
Harde schijf
Minimaal 5 GB aan beschikbare schijfruimte kan vereist zijn
Revu gebruiken voor standaard Office-documenten
Wanneer Revu wordt gebruikt voor algemene kantoortoepassingen, kan een algemene computer worden gebruikt die voldoet aan bovenstaande vereisten.
Revu gebruiken voor grote sets engineeringdocumenten
Wanneer wordt gewerkt met grote ontwerpsets (bijvoorbeeld bid sets voor bouwprojecten) waarin de PDF-bestanden honderden grote tekeningen kunnen bevatten, is het raadzaam te zorgen dat de werkstations over voldoende geheugen en processorbronnen beschikken. Een aanbevolen hardwareconfiguratie is bijvoorbeeld 64-bits Windows met een Intel i5 Dual Core- of betere processor en ten minste 8 GB RAM. Revu kan worden uitgevoerd op systemen met lagere specificaties, maar met een werkstation met de bovenstaande instellingen zijn de prestaties optimaal.
Revu gebruiken voor OCR
OCR is inbegrepen bij de 64-bits versie van Revu eXtreme. OCR werkt niet in 32-bits Revu.

Revu 20

Compatibiliteit

Revu 2018

Compatibiliteit