Compatibiliteit & systeemvereisten

Dit artikel is van toepassing op:

• Revu 2017

Spring naar andere versies:

Bluebeam® Revu® 2017 – Compatibiliteit & systeemvereisten

Besturingssystemen

• Windows 10 (32-bits en 64-bits)
  • Windows 8.1 (32-bits en 64-bits)
  • Windows 7 SP1 (32-bits en 64-bits)
Microsoft heeft op 14 januari 2020 de ondersteuning beëindigd voor Windows 7. Om die reden kunnen wij geen ondersteuning bieden voor Revu-versies die draaien op de niet-ondersteunde versies van Windows. Zie voor meer informatie ons Overzicht technische diensten.

.NET Framework

Als onderdeel van de installatie wordt het Microsoft® .NET Framework 4.7.1 geïnstalleerd als .NET 4.5 of een recentere versie nog niet op het werkstation aanwezig is. Meer informatie over het .NET Framework vindt u hier.

Virtuele omgevingen

Revu is Citrix Ready®-gecertifieerd voor XenApp® 6.5-7.6 en XenDesktop® 7-7.6.

Om te voldoen aan onze EULA (End User License Agreement, gebruiksrechtovereenkomst) moet u net zoveel seats aanschaffen als er Revu-gebruikers zijn in uw organisatie.

Windows Server® 2008 R2 en nieuwer worden ondersteund onder Citrix-omgevingen.

Invoegtoepassingen

Elke editie van Bluebeam Revu (Standard, CAD en eXtreme) bevat een andere reeks plug-ins om met één muisklik PDF-bestanden te maken.

Microsoft Office

Standard CAD eXtreme

Microsoft Office® 2007 – 2016 (Word®, Excel®, PowerPoint®) en Office 365 (ondersteund met lokaal geïnstalleerde applicaties). Eerdere versies van toepassingen van online Office- en Office 365-apps worden ondersteund via de Bluebeam PDF-printer.

* Voor Quantity Link zijn Revu eXtreme en Excel 2010 – 2016 vereist.

Microsoft Outlook® 2007-2016

SharePoint®

Standard CAD eXtreme

SharePoint® Server 2007 – 2016, SharePoint Foundation 2010 – 2013, SharePoint Services 2007

* Configuratiecomponent op de server voor integratie met Internet Explorer optioneel. Voor deze component is Internet Explorer 11 vereist.

ProjectWise®

Standard CAD eXtreme

ProjectWise V8i SS3 en SS4, ProjectWise CONNECT Edition v10.

AutoCAD®

CAD eXtreme

AutoCAD 2013 – 2019 (ook compatibel met Autodesk®-producten op basis van het AutoCAD-platform, waaronder Architecture, Civil en Mechanical).

* Bluebeam biedt alleen ondersteuning voor AutoCAD uitgevoerd onder Windows-versies die worden ondersteund door Autodesk.

AutoCAD (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

AutoCAD 2016 – 2018

AutoCAD LT®

Standard CAD eXtreme

AutoCAD LT 2013 – 2018

AutoCAD LT wordt ondersteund door de Bluebeam PDF-printer. Er wordt een werkbalk met twee knoppen toegevoegd aan AutoCAD LT, die de Bluebeam PDF-printer gebruikt om PDF-bestanden te maken.

Revit®

CAD eXtreme

Revit 2013 – 2018

Revit (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

Revit 2013 – 2018

CAD eXtreme

Navisworks Manage 2013 – 2018, Navisworks Simulate 2013 – 2018

SketchUp® Pro (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

SketchUp Pro 2013 – 2017

SolidWorks®

CAD eXtreme

SolidWorks 2014 – 2017

Overige toepassingen

Standard CAD eXtreme

De Bluebeam PDF-printer werkt met alle CAD- en Windows-applicaties die op uw pc zijn geïnstalleerd, d.w.z. AutoCAD LT, Revit LT, oudere versies van Revit, Autodesk Inventor, MicroStation, Pro/Engineer, Unigraphics.

Lettertypen

Bluebeam Revu ondersteunt alleen TrueType (.ttf) en OpenType (.otf) lettertypes.

PDF/A-ondersteuning

Bluebeam Revu ondersteunt het maken van bestanden die PDF/A-1b-compatibel zijn volgens ISO-normen.

Hardware

De onderstaande vereisten gelden voor Windows-desktops en -tablets.

Minimumvereisten

Weergeven

1024 x 768

Voor het weergeven van 360°-foto’s is een beeldschermstuurprogramma nodig dat OpenGL 3.0 of hoger ondersteunt. Foto’s worden mogelijk niet weergegeven wanneer Windows 10 Jubileumupdate wordt uitgevoerd met monitoren die zijn aangesloten via DisplayLink.
Processor
Desktops en laptops: 1 GHz-processor of vergelijkbare processor (aanbevolen, zie onderstaande discussie)
Tablets: Intel® i3-processor of vergelijkbaar
Momenteel ondersteunt Revu geen ARM-processors zoals die in de Surface Pro X. Microsoft biedt meer informatie in deze FAQ.
RAM
4 GB (32-bits Windows)
8 GB (64-bits Windows)
Harde schijf
Tot 5 GB aan beschikbare schijfruimte kan vereist zijn
Revu gebruiken voor werk met standaard Office-documenten
Wanneer Revu wordt gebruikt voor algemene kantoortoepassingen, kan een algemene standaardcomputer worden gebruikt die voldoet aan bovenstaande vereisten.
Revu gebruiken voor werk met grote sets engineeringdocumenten
Wanneer wordt gewerkt met grote tekeningensets (bijvoorbeeld bid sets voor bouwprojecten) waarin de PDF-bestanden honderden grote tekeningen kunnen bevatten, is het raadzaam te zorgen dat de werkstations over voldoende geheugen- en processorbronnen beschikken. Een aanbevolen hardwareconfiguratie is bijvoorbeeld 64-bits Windows met een Intel i5 Dual Core- of betere processor en ten minste 8 GB RAM. Revu kan worden uitgevoerd op systemen met lagere specificaties, maar met een werkstation met de bovenstaande instellingen zijn de prestaties optimaal.
Revu gebruiken voor OCR
Wanneer u de OCR-functionaliteit van Revu eXtreme gebruikt, wordt 64-bits Windows sterk aanbevolen voor de beste prestaties.