Compatibiliteit & systeemvereisten

• Revu 2018

Spring naar andere versies:

Bluebeam® Revu® 2018 Compatibiliteit en systeemvereisten

Besturingssystemen

• Windows® 10 (32-bits en 64-bits)
  • Windows 8.1 (32-bits en 64-bits)
  • Windows 7 SP1 (32-bits en 64-bits)
Microsoft heeft op 14 januari 2020 de ondersteuning beëindigd voor Windows 7. Om die reden kunnen wij geen ondersteuning bieden voor Revu-versies die draaien op de niet-ondersteunde versies van Windows. Zie voor meer informatie ons Overzicht technische diensten.

.NET Framework

Als onderdeel van de installatie wordt het Microsoft® .NET Framework 4.6.1 geïnstalleerd als .NET 4.6.1 of hoger nog niet op het werkstation aanwezig is. Meer informatie over het .NET Framework vindt u hier.

Virtuele omgevingen

Bluebeam Revu is Citrix Ready®-gecertificeerd voor XenApp® 6.5-7.6 en XenDesktop 7.14, 7.16, 7.17, 7.18 en 7.15 LTSR.

Om te voldoen aan onze EULA (End User License Agreement, gebruiksrechtovereenkomst) moet u net zoveel seats aanschaffen als er Revu-gebruikers zijn in uw organisatie.

Windows Server® 2012 R2 en nieuwer worden ondersteund onder Citrix-omgevingen.

Invoegtoepassingen

Elke editie van Bluebeam Revu (Standard, CAD en eXtreme®) bevat een andere reeks plug-ins voor het maken van PDF-bestanden met één muisklik.

Microsoft Office®

Standard CAD eXtreme

Microsoft Office 2010 – 2016 (Word®, Excel®, PowerPoint®) en Office 365 (ondersteund met lokaal geïnstalleerde applicaties). Eerdere versies van Office en Office 365 Online-apps worden ondersteund via de Bluebeam PDF-printer.

Microsoft Outlook® 2010-2016

SharePoint®

Standard CAD eXtreme

SharePoint® Server 2010 – 2016, SharePoint Foundation 2010 – 2013

* Configuratiecomponent op de server voor integratie met Internet Explorer optioneel. Voor deze component is Internet Explorer 11 vereist.

ProjectWise®

Standard CAD eXtreme

ProjectWise V8i SS3 en SS4, ProjectWise CONNECT Edition v10.

AutoCAD®

CAD eXtreme

AutoCAD 2014 – 2019 (ook compatibel met Autodesk®-producten op basis van het AutoCAD-platform, zoals Architecture, Civil, Mechanical, etc.).

* Bluebeam biedt alleen ondersteuning voor AutoCAD uitgevoerd onder Windows-versies die worden ondersteund door Autodesk.

AutoCAD (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

AutoCAD 2016 – 2019

AutoCAD LT®

Standard CAD eXtreme

AutoCAD LT 2014 – 2019

AutoCAD LT wordt ondersteund door de Bluebeam PDF-printer. Er wordt een werkbalk met twee knoppen toegevoegd aan AutoCAD LT, die de Bluebeam PDF-printer gebruikt om PDF-bestanden te maken.

Revit®

CAD eXtreme

Revit 2014 – 2019

Revit (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

Revit 2014 – 2019

CAD eXtreme

Navisworks Manage 2014 – 2019, Navisworks Simulate 2014 – 2019

SketchUp® Pro (3D PDF-bestanden maken)

CAD eXtreme

SketchUp Pro 2014 – 2018

SolidWorks®

CAD eXtreme

SolidWorks 2015 – 2018

Andere toepassingen

Standard CAD eXtreme

De Bluebeam PDF-printer werkt met alle CAD- en Windows-toepassingen die op uw pc zijn geïnstalleerd, d.w.z. AutoCAD LT,, oudere versies van Revit, Autodesk Inventor, MicroStation.

De Bluebeam PDF-printer ondersteunt geen virtualisatie, hernoemen of printservers.

Lettertypen

Bluebeam Revu ondersteunt alleen TrueType (.ttf) en OpenType (.otf) lettertypes.

PDF/A-ondersteuning

Bluebeam Revu ondersteunt het maken van bestanden die PDF/A-1b-compatibel zijn volgens ISO®-normen.

Hardware

De onderstaande vereisten gelden voor Windows-desktops en -tablets.

Minimumvereisten

Weergeven

1024 x 768

Voor het weergeven van 360°-foto’s is een beeldschermstuurprogramma nodig dat OpenGL® 3.0 of hoger ondersteunt.

Processor
Desktops en laptops: 1 GHz-processor of vergelijkbare processor (aanbevolen, zie onderstaande discussie)
Tablets: Intel® i3-processor of vergelijkbaar
Momenteel ondersteunt Revu geen ARM-processors zoals die in de Surface Pro X. Microsoft biedt meer informatie in deze FAQ.
RAM
4 GB (32-bits Windows)
8 GB (64-bits Windows)
Harde schijf
Minimaal 5 GB aan beschikbare schijfruimte kan vereist zijn
Revu gebruiken voor werk met standaard Office-documenten
Wanneer Revu wordt gebruikt voor algemene kantoortoepassingen, kan een algemene standaardcomputer worden gebruikt die voldoet aan bovenstaande vereisten.
Revu gebruiken voor werk met grote sets engineeringdocumenten
Wanneer wordt gewerkt met grote tekeningensets (bijvoorbeeld bid sets voor bouwprojecten) waarin de PDF-bestanden honderden grote tekeningen kunnen bevatten, is het raadzaam te zorgen dat de werkstations over voldoende geheugen- en processorbronnen beschikken. Een aanbevolen hardwareconfiguratie is bijvoorbeeld 64-bits Windows met een Intel i5 Dual Core- of betere processor en ten minste 8 GB RAM. Revu kan worden uitgevoerd op systemen met lagere specificaties, maar met een werkstation met de bovenstaande instellingen zijn de prestaties optimaal.
Revu gebruiken voor OCR
OCR is inbegrepen bij de 64-bits versie van Revu eXtreme. OCR werkt niet in 32-bits Revu.