Aanmelden voor Bluebeam Drawings

Bluebeam Drawings wordt niet meer ondersteund. Meer informatie.

Wat is Bluebeam Drawings?

Drawings biedt u de vrijheid om tekeningen te bekijken op elk apparaat, overal. Alle tekeningen zijn geoptimaliseerd voor web en mobiel en zijn gratis te bekijken.

Hoe kan ik Bluebeam Drawings openen?

U kunt Drawings openen via het web of de Drawings mobiele app.

Hoe werkt het uploaden?

Als uw bestanden klaar zijn om het veld in te sturen, moeten deze naar de Drawings-webapp worden geüpload.Als een Drawing Uploader een bestand toevoegt aan Drawings, dan start deze een serie cloudprocessen:
  • Converteert PDF’s naar enkele pagina’s
  • Stelt het tekeningnummer en de titel van de tekening vast
  • Detecteert het discipline van de tekening a.h.v. het tekeningnummer
  • Detecteert en beheert eventuele nieuwe versies van de tekening
  • Vindt en creëert bladlinks voor handig navigeren
Drawings is geoptimaliseerd door middel van het United States National CAD Standard® (NCS). Traditionele discipline-aanwijzers (A voor Architectuur, C voor Civiel, etc.) die verschijnen binnen het tekeningnummer van een blad, worden vastgesteld door Drawings en worden gebruikt om elk geüpload blad te categoriseren in het juiste discipline. Deze instellingen kunnen ook worden aangepast zodat Drawings de aanwijzer en het bijbehorende discipline herkent en koppelt aan een project waar u aan meewerkt.

Hoe kan ik tekeningen verspreiden?

Zodra de verwerking heeft plaatsgevonden, stuurt Drawings een e-mail naar alle gebruikers die toestemming hebben om te publiceren. Gebruikers met publicatietoestemming kunnen:
  • Bekijken: De automatisch gedetecteerde informatie van de tekening bekijken en controleren.
  • Publiceren: Tekeningen naar projectpartners in het veld sturen.
  • Delen: Iedereen uitnodigen om gepubliceerde tekeningen gratis, op elk apparaat, te bekijken.

Hoe open ik dr Drawings-app op een mobiel?

1. Download de Bluebeam Drawings -app, beschikbaar voor iOS en Android.
  2. Meld aan met uw Bluebeam ID.
  3. Als u de applicatie opent, ziet u de projecten die beschikbaar zijn in de cloud.
  4. Selecteer een project en tik op “Project downloaden.”
U kunt het project nu bekijken op uw apparaat. Veeg om eenvoudig te navigeren tussen bladen, knijp of dubbeltik om in en uit te zoomen en klik om bladen, documenten en weblinks te openen die eerder zijn toegevoegd.

Moet ik Revu hebben om tekeningen te bekijken?

U hebt geen Revu nodig om bladen te bekijken in Drawings. U hebt alleen een Bluebeam ID en de Drawings-webapp of mobiele app nodig. Gebruikers die bladen moeten uploaden en verspreiden hebben echter wel Revu 2018 met Onderhoud nodig.Uitnodigingen kunnen worden verzonden vanuit de Drawings -webapp door naar Instellingen te gaan en op Uitnodigen rechtsbovenin te klikken.

Hoeveel bladen kan ik uploaden naar Drawings?

Bladlimieten Drawings zijn gebaseerd op het aantal seat van uw Revu-licentie met Onderhoud:
  • 1-4 seats: limiet van 5.000 bladen
  • 5-49 seats: limiet van 25.000 bladen
  • 50-499: limiet van 100.000 bladen
  • 500+ seats: limiet van 500.000 bladen

Heb ik ook offline toegang tot Drawings?

Bluebeam Drawings is in de mobiele applicatie beschikbaar voor offline gebruik.

Wat voor bestandstypes kunnen worden geüpload naar Drawings?

Er kunnen alleen PDF-bestanden worden geüpload naar Drawings.

Permissies Drawings

Ik wil bladen bekijken in Drawings:

Om tekeningen te bekijken, hebt u een Bluebeam ID nodig, welke u kunt aanmaken als u voor het eerst aanmeldt. Zodra u bent aangemeld, kunt u een project selecteren in de lijst en de bladen bekijken die er zijn gepubliceerd.

Ik wil bladen publiceren in Drawings:

Om te kunnen bekijken en publiceren in Drawings, hebt u de permissie Volledige controle nodig, wat wordt ingeschakeld door de eigenaar van het project waaraan u werkt. Als u de projecteigenaar bent, dan hebt u deze permissie al. Indien dit niet het geval is, moet de projecteigenaar of iemand anders met Volledige controlebinnen het project u toestemming geven. Klik hier voor meer informatie over deze toestemmingen.

Ik wil bladen uploaden naar Drawings:

Om bladen te uploaden naar Drawings, moet u zijn aangewezen als een Drawings Uploader. Drawings Uploaders kunnen in de Gateway worden toegewezen door een Gateway-beheerder. Uw Gateway-beheerder is doorgaans de persoon die Revu heeft aangeschaft, of uw IT-beheerder. Als u een Drawings Uploader wilt zijn, moet u met hen contact opnemen. Lees hier meer over het toevoegen van Drawings Uploaders.Als Drawings Uploader hebt u wel Volledige controle permissies nodig in de projecten waar u bestanden aan tekeningen wilt toevoegen. Zie de Drawings Gebruikerspermissies voor meer informatie.Ga voor meer informatie over uploaden en publiceren naar ons speciale artikel.

Tekeningen

How-to

Buiten een serienummer en productsleutel logt Revu de naam van de computer die u tijdens de registratie hebt gebruikt. Als de naam van de computer is veranderd, herkent Revu de verandering en zal een proefperiode van 15 dagen beginnen.