Hoe te upgraden en te registreren

Van toepassing op:

• Revu 2017 & ouder

Bluebeam gaat het licentie- en onderhoudsmodel van Revu veranderen naar een abonnementsmodel. Raadpleeg onze veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen voor meer informatie.

Samenvatting

De juiste manier om Bluebeam Revu te upgraden en te registreren.

Soortgelijke producten

Revu

Het overstappen van het ene naar het andere ‘volledige’ versienummer betreft een betaalde grote upgrade tenzij u een geldig onderhoudsabonnement hebt op het moment dat de nieuwe software wordt uitgebracht. Overstappen van Revu 2017.x naar Revu 2018 is bijvoorbeeld geen gratis upgrade, maar upgraden van versie 2017.0.10 naar versie 2017.0.30 is wel gratis.

1. Raadpleeg de compatibiliteitstabel voor Bluebeam Revu

Raadpleeg de compatibiliteitstabel voor Bluebeam Revu om te controleren of uw nieuwe versie van Bluebeam Revu compatibel is met het besturingssysteem en de bijbehorende software op uw nieuwe computer.

2. Zorg voor het juiste serienummer en de juiste productcode

Zorg dat u het juiste serienummer en de juiste productcode hebt voor de nieuwe software. Het is heel belangrijk dat deze informatie overeenkomt met de editie en het versienummer dat u wilt registreren.

Als u een grote upgrade uitvoert, zoals van Revu 2017 Standard naar Revu 2018 Standard of hoger, moet u contact opnemen met Bluebeam voor een nieuw serienummer en een nieuwe productcode.

Het serienummer en de productcode voor uw oudere Revu-software zullen niet werken met de nieuwere versie. Ook het eenvoudigweg opheffen van de registratie en het opnieuw registreren van het nieuwe serienummer en de nieuwe productcode leiden niet tot een upgrade van de software of tot ontgrendeling van nieuwe functies.

Dit geldt ook voor versies. Stel dat u een upgrade uitvoert van Revu 2018 Standard naar Revu 2018 eXtreme. Ook dan hebt u een nieuw serienummer en een nieuwe productcode nodig voor Revu 2018 eXtreme.

3. Download het installatieprogramma voor Bluebeam Revu

Het is nu tijd om de nieuwe versie van Bluebeam Revu te downloaden en installeren.

U moet de nieuwere versie van de software downloaden en installeren om de upgrade met succes uit te voeren. Het opheffen van de registratie van uw huidige Revu-software en het opnieuw registreren van het nieuwe serienummer en de nieuwe productcode leiden niet tot een upgrade van de software of tot ontgrendeling van nieuwe functies.

Scenario 1: ‘Ik heb een e-mail met het nieuwe serienummer en de productcode’

Als u een e-mail met de registratiegegevens voor de nieuwe versie van Bluebeam Revu hebt ontvangen, zult u ook zien dat deze een downloadlink bevat die u naar de pagina Downloads en updates voert.

Selecteer daar de editie en het versienummer van Bluebeam Revu die in de e-mail worden vermeld. Sla het bestand op uw harde schijf op als u na het selecteren de optie ziet om het bestand op te slaan of uit te voeren.

Scenario 2: ‘Ik heb geen e-mail met het nieuwe serienummer en de productcode’

Neem contact met ons op om een nieuwe versie aan te vragen als u geen e-mail met het nieuwe serienummer en de productcode hebt.

U kunt de software wel op de pagina Downloads en updates downloaden, maar zorg ervoor dat u de exacte editie en het juiste versienummer downloadt volgens de licentie-e-mail die u ontvangt.

4. Installeer Bluebeam Revu

Sluit al uw geopende programma’s en dubbelklik op het installatieprogramma nadat het downloaden is voltooid.

Als u een upgrade uitvoert naar Revu 2015 of hoger, is de naamgevingsconventie voor het installatiebestand “BbRevu<Jaar>_<editie>.exe.” In het geval van Revu 2017 ziet u dus het volgende:

Productnaam Bestandsnaam installatieprogramma
Revu 2017 Standard
BbRevu2017_standard.exe
Revu 2017 CAD
BbRevu2017_CAD.exe
Revu 2017 eXtreme
BbRevu2017_eXtreme.exe

Als u een upgrade uitvoert naar versie 12 of ouder, is de naamgevingsconventie voor het installatiebestand “BbRevu<Jaar>_<editie>.exe.” Voor bijvoorbeeld Revu 12.6 ziet u dus het volgende:

Productnaam Bestandsnaam installatieprogramma
Revu 12.6 Standard
BbRevuStandard1260.exe
Revu 12.6 CAD
BbRevuCAD1260.exe
Revu 12.6 eXtreme
BbRevueXtreme1260.exe

Wanneer voer ik mijn serienummer en productcode in?

Tijdens het laatste deel van het installatieproces wordt er een registratievenster geopend waarin u uw serienummer en productcode kunt invoeren. Als u deze informatie uit een e-mail moet halen, kunt u het e-mailprogramma op dit moment openen, zodat u de informatie kunt kopiëren en in de juiste velden kunt plakken.

Nadat u op de knop Registreren hebt geklikt, zal de software contact opnemen met de registratieserver om het activeringsproces te voltooien. Het installatieprogramma blijft actief. U kunt ten slotte op de knop Voltooien klikken om het installatieproces te voltooien.

Als u een foutmelding ontvangt wanneer u uw software registreert, moet u controleren of u het juiste serienummer en de juiste productcode hebt ingevoerd, zoals we eerder in dit artikel hebben besproken.

Neem contact op met de Technische ondersteuning van Bluebeam als u verdere ondersteuning nodig hebt.

Raadpleeg onze pagina Registratiefouten voor informatie over foutmeldingen en de bijbehorende oplossing als een melding niet verdwijnt.

Configuratie

Revu 2017 & ouder

Installatie

Licenties en registratie

Wilt u Revu upgraden en registreren? Klik om de compatibiliteitstabel te bekijken, te ontdekken hoe u uw productcode ontvangt, hoe u het installatieprogramma downloadt en meer.