Er verschijnen geen tekst of onverwachte tekststijlen na het openen van Revu

Geldt voor:

• Alle versies van Revu

Probleem

Het lettertype Roboto Regular is normaliter geïnstalleerd met Revu, als dit nog niet reeds aanwezig is in het OS. Als het lettertype niet is geïnstalleerd of als deze later wordt verwijderd of corrupt raakt, dan kunnen de volgende problemen ontstaan:
  • Er verschijnt geen tekst of er verschijnen onverwachte tekststijlen (schuin, vet, etc.) in de Installatiewizard.
  • Er verschijnen onverwachte tekststijlen in verscheidene onderdelen van de UI, bijv. menu’s, panelen, vervolgkeuzemenu’s, etc.
De kans dat deze problemen zich voordoen is groter als u Revu gebruikt op Windows 7 SP 1.
Houd er rekening mee dat Revu 2018.x alleen wordt ondersteund op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7 SP 1.

Oplossing

Van toepassing op Windows 10, 8.1 en 7 SP 1Download en installeer eerst Roboto:
  1. Ga naar Google Fonts en download Roboto.
    Als u hulp nodig hebt bij de website Google Fonts, raadpleeg dan de Veelgestelde vragen Google Fonts en lees het hoofdstuk“Kan ik de lettertypen van Google Fonts downloaden op mijn computer?”
  2. Zodra het ZIP-bestand is gedownload, gaat u naar de locatie van de download en klikt u met de rechtermuisknop op > Uitpakken op de ingepakte map. Selecteer een locatie waar u de lettertypebestanden wilt opslaan.
  3. In de uitgepakte map klikt u met de rechtermuisknop op Roboto-Regular.ttf en selecteert u Installeren.
    U hebt mogelijk een Beheerdersaccount nodig om deze lettertypen te installeren. Neem contact op met uw IT-specialist als u geen Beheerdersaccount hebt.
Op dit moment gebeurt één van de volgende twee dingen, afhankelijk van de oorzaak van het probleem:
  • Het lettertype wordt gewoon geïnstalleerd. Dit betekent dat er nog geen Roboto Regular in uw lettertypebibliotheek stond.
  • Er verschijnt een dialoogvenster met “Het lettertype ‘Roboto’ is reeds geïnstalleerd. Wilt u het vervangen?” Dit betekent dat het huidige lettertype Roboto Regular het probleem veroorzaakt. Selecteer Ja om het lettertype opnieuw te installeren.
Omdat Roboto Regular het subtype lettertype is dat deze fout veroorzaakt, kunt u – voor het beste resultaat – de rest van de Roboto subtypes nu installeren. Selecteer alle lettertypes en klik met de rechtermuisknop op > Installeren op de selectie om ze allemaal tegelijk te installeren.