Problemen met afdrukken – Traag of documenten worden niet goed afgedrukt

Dit artikel is van toepassing op:

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Probleem

Als u bepaalde PDF’s afdrukt op een fysieke printer, worden de documenten niet goed afgedrukt of duurt het erg lang.

Oorzaak

Als u een bestand afdrukt, maakt het Windows GDI-proces PostScript (PS) bestanden aan die naar een fysieke printer worden gestuurd. De printer zet deze bestanden om in de content van de gedrukte pagina.

Tijdens het converteren, worden lettertypes en andere gedrukte elementen afgebroken in datapunten die bogen, lijnen, transparantie, etc. vertegenwoordigen, en dit wordt naar de printer gestuurd. Hoe meer PostScript gegevens uw bestand bevat, hoe langer het duurt om het af te drukken. Als uw bestand een groot aantal woorden bevat of lastige grafische gegevens zoals samengevoegde regels, transparantie en arceringspatronen, duurt uw bestand langer om af te drukken.

Oplossing

U kunt een paar dingen doen om het probleem op te lossen:

Gebruik een PCL-printerstuurprogramma als u dit nog niet doet

PCL 6-stuurprogramma’s kunnen compatibele printers helpen GDI sneller naar PCL 6 te vertalen dan PostScript gegevens te converteren, omdat PCL 6-opdrachten ontworpen zijn voor Microsoft Windows GDI-opdrachten.

Als we er vanuit gaan dat u reeds een PCL 6-stuurprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd voor uw printer, dan kunt u de onderstaande stappen volgen om deze te selecteren.

1. Start het afdrukproces in Revu door naar Bestand > Afdrukken (Ctrl+P) te gaan.
  2. Kies de PCL 6-versie van uw printer uit de vervolgkeuzelijst Naam, welke u bovenaan het dialoogvenster Afdrukken vindt.
    Als er geen weergegeven wordt, gaat u naar de website van de fabrikant om te zien of er een PCL 6-stuurprogramma beschikbaar is voor uw printer.
  3. Klik op Afdrukken.

Afdrukken als afbeelding

Als het probleem aanhoudt of als u reeds een PCL 6-stuurprogramma gebruikte, kunt u dit soort afdrukproblemen oplossen door het vervolgkeuzemenu Geavanceerde Afdruk voorkeuren te selecteren en Afbeelding te kiezen in de vervolgkeuzelijst Print Engine .

Als u dit doet, wordt het document als afbeelding naar de printer verzonden en niet als een combinatie van verschillende elementen

De instelling wijzigen:

1. Start het afdrukproces in Revu door naar Bestand > Afdrukken te gaan of de sneltoets Ctrl+P te gebruiken.
  2. Klik op de knopGeavanceerd linksonderin.
    Het dialoogvenster Geavanceerd afdrukken wordt geopend.
  3. Kies Afbeelding in de vervolgkeuzelijst van de Print Engineen klik op OK om het dialoogvensterGeavanceerd afdrukken te sluiten.
  4. Klik op Afdrukken.

Afdrukken vanuit Revu (32-bits)

Hoogstwaarschijnlijk gebruikt u Revu in 64-bits modus. Als de stuurprogramma’s van uw printer 32-bits zijn, kunt u echter problemen ervaren als u afdrukt in 64-bits software zoals Revu. Daarom is Revu voorzien van een 32-bits modus zodat printers met 32-bits stuurprogramma’s goed kunnen functioneren.

Revu gebruiken in 32-bits:

1. In Windows 10, klikt u op Start >Bluebeam Software >Bluebeam Revu 2019 (32-bits).
    • Revu 20 is bijvoorbeeld Bluebeam Revu 20 (32-bits)
  2. Zodra Revu is geopend, probeert u af te drukken zoals u normaliter zou doen.

Als uw printer relatief nieuw is, zou u ook 64-bits stuurprogramma’s voor uw printer moeten kunnen vinden op de website van de fabrikant. Als de fabrikant alleen 32-bits stuurprogramma’s aanbiedt, zult u Revu in 32-bits modus moeten gebruiken om af te kunnen drukken.

Problemen oplossen

Revu 20

Revu 2019

Revu 2018

Bezig met afdrukken

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Problemen oplossen

Bezig met afdrukken

Als u hoeveelheidsbepalingen uitvoert in Revu, kunt u aangepaste kolommen gebruiken om uw workflows efficiënter te maken. Keuzekolommen en formulekolommen kunnen uw markeringen dynamischer en flexibel maken.