Profielen in Bluebeam Revu

Het kiezen van uw gewenste profiel is een van de vele manieren waarop u Bluebeam Revu kunt aanpassen. Een profiel bevat de configuratie van Revu’s interface, inclusief de diverse werkbalken en panelen die worden weergegeven. Revu is vooraf geladen met verschillende profielen, die u zelf kunt kiezen wanneer u Revu voor de eerste keer installeert.

NL Profile 2

De minimalistische interface van het profiel Eenvoudig biedt nieuwe gebruikers en Office-gebruikers bijvoorbeeld een eenvoudige manier om Revu’s basisfuncties te ontdekken. Selecteer het profiel dat het beste aansluit op de workflow van uw branche. U hebt de mogelijkheid om het profiel op elk gewenst moment te wijzigen.

Tip: Als u het pop-upmenu hierboven opnieuw wilt openen nadat u Revu hebt geïnstalleerd, kunt u dit als volgt doen: sluit de toepassing, ga in Bluebeam Administrator naar het tabblad Revu en selecteer Instellingen opnieuw instellen. De volgende keer dat u Revu start, wordt het pop-upmenu weergegeven.

In Revu kunt u gemakkelijk schakelen tussen de verschillende profielen door op het pijltje naast het pictogram Profiel te klikken in de rechterbenedenhoek. Of ga naar Weergave > Profielen en kies vervolgens het gewenste profiel in de vervolgkeuzelijst.

NL Profile 1

U kunt zelfs uw eigen aangepaste profiel opslaan om later opnieuw te gebruiken. U kunt werkbalken en panelen verplaatsen door ze met de muis ergens naartoe te slepen. Of ga naar Beeld > Werkbalken om extra annotatie- en bewerkingsopties en andere opties toe te voegen of te verwijderen voordat u het profiel opslaat. Het geselecteerde profiel in Revu bevat tevens andere functies, zoals aangepaste hulpmiddelensets die aan de Revu Tool Chest zijn toegevoegd, aangepaste kolommen en statussen in de lijst met markeringen en scripts.

U kunt zelfs uw eigen profiel exporteren om dit te delen met uw collega’s die ook Bluebeam gebruiken.

Video’s

Tags in een set worden gebruikt voor vele zaken, van het indelen van de bladen in een set tot het aanmaken van aangepaste tekeninglogboeken. Tags worden over het algemeen gedefinieerd als de set wordt aangemaakt, maar soms is het nodig om veranderingen door te voeren bij langer gebruik van de set.