Veelgestelde vragen over licenties voor Revu 20 en lager

Bluebeam schakelt over naar een platform op abonnementsbasis. Abonnees krijgen niet alleen toegang tot Bluebeam Revu 21, maar ook tot Bluebeam Cloud, onze markerings- en PDF-beheeroplossing voor webbrowsers en mobiele apparaten. Met een Bluebeam-abonnement kunnen beheerders licenties voor gebruikers op naam beheren, in plaats van lijsten met serienummers. Zie voor meer informatie over onze overgang naar abonnementen de Veelgestelde vragen over Bluebeam Cloud-abonnementen. Ga naar de pagina over onze prijzen als u abonnementen wilt aanschaffen.

Revu 20 is nog steeds beschikbaar, maar Revu 2019 en oudere versies naderen het einde van de levensduur (EOL).

Vergelijking verschillende licenties voor Revu 20 en lager

De drie verschillende licenties voor Revu 20 en lager zijn Perpetual Licence, Enterprise Licence en Open Licence. Hier volgt een kort overzicht van elk type licentie:

Perpetual Licenses

Enterprise Licences

Open Licences

Met een Perpetual Licence wordt Revu op een individueel werkstation geregistreerd met behulp van een serienummer en een productcode. Dit is de populairste licentiemogelijkheid voor Revu 20.

Met een Enterprise Licence worden computers automatisch uit de licentiepool verwijderd en kan het toegestane aantal installaties tijdelijk overschreden worden.

Met een Open Licence kunnen beheerders Revu (alleen eXtreme) autoriseren voor gebruikers vanuit een gedeelde pool met seats.

• Met een Perpetual Licence wordt Revu 20 op een individueel werkstation geregistreerd met behulp van een serienummer en een productcode
  • Onderhoud beschikbaar als extra (jaarabonnement)
  • De Revu-licentie is een eenmalige aankoop
  • Licenties worden na 15 dagen inactiviteit automatisch uit de licentiepool gehaald om het beheer van apparaten te vergemakkelijken

• Tijdelijk 5% installatieoverschrijding mogelijk

• De Revu-licentie is een eenmalige aankoop

• Vereist onderhoud en Enterprise Licence-abonnement
  • Gebruik Revu vanuit een gedeelde pool aan seats (één seat per actieve gebruiker)

• Bekijk licenties en trek ze terug via ons online beheerportaal, de Bluebeam Gateway

• Inclusief onderhoud

• Voor toegang tot Revu is een jaarabonnement vereist

Veelgestelde vragen

Verschillende Revu-licenties

Wat is het verschil tussen een seat en een licentie?

Een seat verwijst naar een individuele gebruiker van Revu. Een licentie is een overkoepelende term die plaats biedt aan meerdere seats. De meeste bedrijven hebben een enkele Revu-licentie en kopen afzonderlijke seats voor elke gebruiker onder die licentie.

Werken de verschillende Revu 20-licenties ook op Mac?

Helaas niet. Alle edities van Revu draaien op Windows, ongeacht het type licentie. Maar onze nieuwe abonnementen bieden toegang tot Bluebeam Cloud. Dat is een reeks oplossingen waarmee u complete workflows kunt openen, markeren en voltooien via de webbrowser op elke computer, dus ook op computers met macOS.

Hoe worden Perpetual Licenses geregistreerd?

Als u een Perpetual License koopt, ontvangt u een e-mail met een serienummer en productcode waarmee u Revu-seats kunt registreren op individuele apparaten.

Ik heb een andere vraag over de verschillende licenties voor Revu 20.

Als u IT-beheerder bent en technische vragen hebt, leest u onze handleiding voor beheerders en handleiding bij Gateway.

Installatie, registratie en upgrades

Zijn er vereisten voor de installatie?

Zie de Bluebeam Revu-compatibiliteitstabel om na te gaan of de versie van Revu die u wilt installeren compatibel is met het besturingssysteem en de bijbehorende software op uw computer.

Hoe installeer en registreer ik Revu?

Nadat u de software hebt gekocht, ontvangt u een licentiecertificaat met uw serienummer en productcode waarmee u Revu kunt registreren. Volg de instructies in de Revu-installatiegids om de installatie en registratie van de software te voltooien.

Ik heb al een licentie en moet een oudere versie van Revu opnieuw downloaden.

U kunt hier oudere versies van Revu downloaden.

Ik wil upgraden naar de nieuwste versie van Revu 20.

Als u een licentiebeheerder bent, kunt u een upgrade aanschaffen in onze webwinkel.
Neem bij vragen contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.

Licentiebeheer

Ik heb mijn productcode nodig.

Als u uw productcode niet kunt vinden, neem dan contact op met uw licentiebeheerder (doorgaans de persoon die Revu heeft gekocht of uw IT-beheerder). Als de licentie opnieuw naar die persoon verzonden moet worden, neem dan contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
  • Vermeld in uw bericht het serienummer en de computernaam, indien beschikbaar.
Hoe kan ik in Revu 20 en lager zien wat voor soort licentie ik heb?

U kunt in Revu 20 en lager aan de hand van uw serienummer zien wat voor soort licentie u hebt:

• Perpetual Licence-nummers beginnen met 1###### (bijvoorbeeld: 1334567).
  • Enterprise License-nummers beginnen met 980#### (bijvoorbeeld: 9804567).
  • Open Licences beginnen met 960#### (bijvoorbeeld: 9604567).

Als u Revu 21 gebruikt, hebt u een Bluebeam Subscription-licentie.

Kunnen jullie mijn licentie telefonisch beheren?

Nee. We bieden wel telefonische ondersteuning voor licenties, maar vanwege de vereiste hoeveelheid tijd kunnen onderstaande verzoeken alleen per e-mail via ons contactformulier worden afgehandeld:

• Seats vrijgeven
  • Versies/edities up- of downgraden
  • Primaire of secundaire contactpersoon wijzigen
Is er een manier om seats van mijn Revu-licentie(s) vrij te geven?

Als u Enterprise License(s) of Open License(s) hebt, kan uw Gateway-beheerder computers intrekken en gebruiksgegevens bekijken in ons online beheerportaal, Bluebeam Gateway.

Zie voor meer informatie onze Gateway-gebruikershandleiding.

Als het apparaat niet meer werkt en u de licentiebeheerder bent, neem dan contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
  • Vermeld in uw bericht het serienummer en de computernaam.
Ik krijg een foutmelding tijdens het registreren. Wat betekent dat?

Hieronder staan de meest voorkomende foutmeldingen die u kunt zien tijdens de registratie van Revu. Klik op de melding om de oplossing te bekijken.

Als u de licentiebeheerder bent, kijk dan bij Licentiesleutels opzoeken om te controleren of u voldoende seats beschikbaar hebt.

Implementatie en beheer

Wat is de Bluebeam Gateway?

De Bluebeam Gateway is een online beheerportaal voor licenties met actief onderhoud. Gateway-beheerders (ook wel licentiebeheerders genoemd) kunnen onder andere hun Bluebeam-account wijzigen en andere Gateway-beheerders beheren. Zie voor meer informatie onze Gateway-gebruikershandleiding.

Ik heb problemen met de toegang tot mijn account of licentie in Gateway.

Neem contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
  • Vermeld in uw bericht de betreffende serienummers en computernamen.
Ik heb een lijst nodig met alle licenties voor het account van mijn bedrijf.

Als u een licentiebeheerder met onderhoud bent, kunt u inloggen in de Gateway om informatie over licenties te bekijken. U kunt hier ook een lijst zien met computers die op een specifieke licentie geregistreerd zijn. Als u uw lijst niet kunt vinden, neem dan contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
  • Vermeld uw accountnaam en vraag om een complete lijst met licenties.
Ik moet een seat overzetten naar een ander apparaat.

Als het apparaat niet meer werkt en u de licentiebeheerder bent, neem dan contact met ons op:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
  • Vermeld in uw bericht het serienummer en de computernaam.

Met een Bluebeam-abonnement hoeven er geen seats overgezet te worden, maar kunnen gebruikers zich gewoon op een ander apparaat aanmelden bij Revu 21.

Ik heb problemen met de toegang tot mijn account of licentie in Gateway.

Neem contact met ons op.

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.
Kunnen jullie licenties of seats voor mijn account telefonisch beheren?

Nee. We bieden wel telefonische ondersteuning voor vragen over licenties, maar onderstaande verzoeken kunnen alleen per e-mail via ons contactformulier worden afgehandeld:

• Seats vrijgeven
  • Versies/edities up- of downgraden
  • Primaire of secundaire contactpersoon wijzigen
Kan ik Revu implementeren met SCCM of groepsbeleid op mijn netwerk?

Ja. Ons implementatiepakket biedt beheerders de flexibiliteit om Revu automatisch te installeren op bedrijfscomputers. Er is een speciale build beschikbaar op de pagina Revu-installatiepakketten voor ondernemingen, waar ook de Revu-installatiehandleiding voor ondernemingen te vinden is.

Meer informatie

Op zoek naar informatie over een aangeschafte licentie? Houd uw serienummer, productsleutel en e-mailadres bij de hand en ga naar de pagina Licentiesleutel opzoeken.

Ga naar de handleiding van Bluebeam Gateway voor meer informatie over licentiebeheer.

Ga naar de Revu-beheerhandleiding voor meer informatie over Enterprise Licences en Open Licences.

Ik heb een andere vraag.

Stuur een verzoek naar ons team:

• Selecteer Neem contact op
  • Selecteer Licentie en registratie als Type vraag.

Licentiëring

Licentiëring

Revu 2018

Revu 2017 & Below