Aan de slag met Bluebeam-accountbeheer | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete
Upgradet u vanaf een oudere versie? Revu 21 gebruikt een abonnementsplatform waarop de gebruikerstoegang wordt beheerd via Bluebeam ID (BBID). U hoeft niet langer serienummers en productcodes te registreren. Licenties voor Revu 20 en oudere versies worden nog steeds beheerd via de Bluebeam Gateway.

Wat is een Bluebeam-beheerder?

Na aankoop van een Bluebeam-abonnement ontvangt u een e-mailuitnodiging om uw Bluebeam-oplossingen als beheerder te beheren. Als de eigenaar van de licentie kan de beheerder nieuwe gebruikers toevoegen, de toewijzing van abonnementen volgen en de gebruikerstoegang beheren.

Nadat u uw Bluebeam-account als beheerder heeft geactiveerd, moet u zich aanmelden bij het portaal voor abonnementsbeheer en uzelf een abonnement toewijzen, voordat u aan de slag kunt met Revu 21 en Bluebeam Cloud. Klik hier voor meer informatie over het portaal voor abonnementsbeheer.

Over het portaal voor abonnementsbeheer

Bedrijfsbeheerders moeten zich aanmelden bij het portaal voor abonnementsbeheer om gebruikersabonnementen te beheren. Met dit portaal kunt u het volgende:

• Uw accountgegevens bekijken
  • Uzelf machtigingen voor eindgebruikers geven (voor toegang tot Revu 21 en Bluebeam Cloud)
  • Andere beheerders toevoegen om specifieke gebruikers toestemming te geven om uw abonnementen te bekijken en te beheren
  • Eindgebruikers toevoegen en ze aan Bluebeam-abonnementen toewijzen
  • Eindgebruikers opnieuw toewijzen of deactiveren

Nadat u gebruikers heeft toegevoegd en toegang heeft gegeven tot een Bluebeam-abonnement (Basics, Core of Complete), ontvangen ze een e-mail met een uitnodiging om een Bluebeam-ID (BBID) aan te maken, waarmee ze toegang krijgen tot hun abonnement.

Bekijk voor meer informatie de Handleiding voor het beheren van Bluebeam-abonnementen.

Inloggen bij het portaal voor abonnementsbeheer.

Revu 21, Bluebeam Cloud en Bluebeam University

Na de uitnodigingsmail ontvangt elke eindgebruiker een welkomstmail met informatie over de beschikbare functies in Revu 21 en Bluebeam Cloud, en tips om aan de slag te gaan met deze producten. Eindgebruikers ontvangen ook een e-mail met een unieke uitnodigingslink voor Bluebeam University, waar ze toegang hebben tot on-demand, zelfgestuurde trainingen om hun productiviteit met Revu te maximaliseren.

Met Bluebeam-abonnementen heeft u toegang tot Revu 21, Studio en Bluebeam Cloud op maximaal vijf apparaten met één login.

Revu 21

Revu 21 is een desktopapplicatie voor Microsoft Windows die moet worden gedownload vanuit ons downloadcentrum en geïnstalleerd op de computer van de eindgebruiker. Als u van plan bent om Revu 21 in uw organisatie te implementeren, kunt u de Implementatiehandleiding Bluebeam® Revu® 21 raadplegen voor meer informatie en uitgebreide instructies.

Voor toegang tot Revu 21 heeft u een geldige BBID nodig. Als u van plan bent om Revu 21 te implementeren, moet u eerst eindgebruikers toevoegen en toewijzen aan een Bluebeam-abonnement voordat u Revu 21 daadwerkelijk implementeert, zodat deze gebruikers eerst hun BBID kunnen aanmaken. Voor meer implementatietips kunt u de Implementatiehandleiding voor Bluebeam-abonnementen raadplegen.

Bluebeam Cloud

Bluebeam Cloud is vanaf elk apparaat op het internet te vinden op app.bluebeam.com of via de Bluebeam Cloud-app voor iOS, die beschikbaar is in de Apple App Store. Gebruikers kunnen zich bij Bluebeam Cloud aanmelden met dezelfde Bluebeam-ID als die ze voor Revu gebruiken.

Kenniscentrum

Naast het doornemen van de informatie uit de welkomstmail raden we u aan om een kijkje te nemen in het Kenniscentrum, waar u artikelen met instructies voor Revu en Bluebeam Cloud, trainingsvideo’s en aanvullende informatiebronnen vindt.

Hulpmiddelen voor ondernemingen

Als u Revu 21 in uw organisatie wilt implementeren, kunt u de pagina Revu 21 hulpbronnen voor IT-beheerders raadplegen voor informatie over implementatie, installatie en beheer.