Weergaven splitsen, synchroniseren en splitsing ongedaan maken | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu?

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

De functie Weergave splitsen in Revu maakt het gemakkelijk om meerdere documenten of versies van een document tegelijkertijd te vergelijken.

U kunt Weergave splitsen op de volgende manieren activeren:

• Ga naar Weergave > Horizontaal splitsen (Ctrl+H) om het geopende tabblad horizontaal te splitsen.
  • Ga naar Weergave > Verticaal splitsen (Ctrl+2) om het geopende tabblad verticaal te splitsen.
  • Deze opties zijn ook beschikbaar in de Navigatiebalk (F4).
    Statusbalk gesplitste weergaven

Zodra u Weergave splitsen hebt geactiveerd, kopieert Revu uw actieve tabblad, waardoor u meerdere delen van hetzelfde document kunt bekijken vanuit verschillende splitsingen.

U kunt tot zestien gesplitste weergaves aanmaken. Open een nieuw document als u meerdere documenten tegelijkertijd wilt bekijken. Klik en sleep vervolgens de gesplitste tabbladen om ze zo in te delen als u prettig vindt.

Losgekoppelde Weergave splitsen

• Klik en sleep een tabblad uit het hoofdvenster van Revu om een apart venster met het geselecteerde tabblad aan te maken. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en Loskoppelen selecteren.
  • Houd tijdens het slepen van een tabblad van een document de Ctrl-toets ingedrukt om een dubbel tabblad aan te maken in een apart venster.
Zodra deze vensters zijn losgemaakt, kunt u ze slepen en het formaat wijzigen zoals bij elk ander venster. Losgemaakte tabbladen komen vooral van pas wanneer meerdere monitors worden gebruikt.

Weergaven synchroniseren

Met Revu kunt u ook uw pannen en zoomen synchroniseren tussen gesplitste weergaves. U kunt deze functie op twee manieren inschakelen:

• Ga naar Weergave > Document synchroniseren of Pagina synchroniseren.
    • Met Document synchroniseren worden documentpagina’s gesynchroniseerd op pagina-index, dus als u op pagina 1 van document A bent, gaat document B automatisch ook naar pagina 1.
    • Met Pagina synchroniseren worden de pagina’s gesynchroniseerd die u momenteel bekijkt, ongeacht de pagina-index. Deze manier is het beste als u meerdere documenten bekijkt of als u meerdere pagina’s van een enkel document bekijkt.
  • Schakel deze modus in door op Weergaven synchroniseren te klikken in de statusbalk. Deze knop wordt blauw gemarkeerd als deze actief is.
    Weergaven synchroniseren
    Druk op Fn+F8 als de statusbalk niet wordt weergegeven in uw Revu.

Splitsingsoriëntatie wisselen

Na activatie van Weergave splitsen, wisselt u met Ctrl+I snel tussen horizontale en verticale splitsingen.

Dit is anders dan het gebruik van Verticaal splitsen (Ctrl+2) of Horizontaal splitsen (Ctrl+H). Als u deze functies een tweede keer gebruikt, wordt een extra verticale of horizontale splitsing aangemaakt.

Weergave opnieuw instellen

Bent u vergeten waar u gebleven bent in uw documenten? Druk dan op Shift+F12 en Revu zal de weergave van elke splitsing opnieuw instellen.

Splitsing ongedaan maken

Zodra u klaar bent met een splitsing, klikt u op Splitsing ongedaan maken (Ctrl+Shift+2) om uw actieve tabblad uit Weergave splitsen te verwijderen. Dit is anders dan het sluiten van een tabblad. Het ongesplitste tabblad gaat terug naar de originele rij met tabbladen.

Sneltoetsen voor Weergave splitsen

• Verticaal splitsen (Ctrl+2): splitst het scherm verticaal.
  • Horizontaal splitsen(Ctrl+H): splitst het scherm horizontaal.
  • Ctrl+Shift+2: sluit de geselecteerde splitsing.
  • Ctrl+I: wisselt tussen verticale en horizontale splitsing.
  • Ctrl+1: wisselt of verplaatst een document tussen splitsingen.
  • Shift+F12: zet de weergave terug zodat de splitsingen gelijk aan elkaar zijn.

Extra tips voor Weergave splitsen

• U kunt op Ctrl+Tab drukken om uw actieve tabblad te wisselen. U kunt Ctrl indrukken en herhaaldelijk op Tab drukken om snel door al uw tabbladen en splitsingen te lopen.
  • Zweef over een tabblad van een document om een voorvertoning van het tabblad te zien. Dit voorvertoningsvenster toont de eerste pagina van het document, evenals het bestandspad waar het document is opgeslagen.
  • U kunt met de rechtermuisknop op elk documenttabblad klikken om een contextmenu te openen dat veel van de hier genoemde opdrachten bevat, waaronder: Horizontaal splitsen, Verticaal splitsen, Schakelen en Loskoppelen .

How-to

Revu 21

Interface & Navigatie

Ontdek hoe de MultiView-functie in Revu 21 het gemakkelijk maakt om meerdere documenten of versies van een document tegelijkertijd te vergelijken.