Metingsmarkeringen worden niet in de juiste eenheden weergegeven | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu?

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

Probleem

In Revu worden metingsmarkeringen niet in de juiste eenheden weergegeven. Uw tekenschaal is bijvoorbeeld ingesteld op meters, maar uw lengte- of polylengtemetingen worden weergegeven in millimeters.

Basics-abonnees hebben alleen toegang tot meethulpmiddelen voor lengte en oppervlakte. Polylengte is grijs tenzij u een Core- of Complete-abonnement hebt.

Oorzaak

Na een eerdere functie-update kunt u nu onafhankelijke eenheden instellen voor lengte- en polylengtemetingen zonder viewports te maken. Daardoor worden lengte- en polylengtemetingen soms standaard ingesteld op millimeters, ongeacht de ingestelde paginaschaal.

Oplossing

Als u metingen wilt terugzetten naar uw voorkeurseenheden:

1. Open het paneel Metingen (Alt+U) en selecteer een meethulpmiddel (bijvoorbeeld: Lengte).
    Kies een meethulpmiddel
  2. Selecteer onder Eigenschappen van lengtemeting het vervolgkeuzemenu Lengte en kies de gewenste eenheid.
    Eigenschappen van lengtemeting
    1. U kunt dit ook doen vanuit de werkbalk Eigenschappen onder de Menubalk.
      Eenheden in de werkbalk Eigenschappen
  3. Scrol in het paneel Eigenschappen (Alt+P) naar beneden en selecteer Als standaard instellen.

Alle toekomstige lengte- of polylengtemetingen worden weergegeven in de gewenste eenheden.

Meerdere metingsmarkeringen bijwerken

Bovenstaande oplossing werkt alleen voor toekomstige metingen, maar u kunt ook meerdere bestaande metingen tegelijk bijwerken.

1. Schakel vanuit de Navigatiebalk onder aan uw tekening om naar de modus Selecteren (V).
  2. Houd Shift ingedrukt en sleep een rechthoek over de metingsmarkeringen die u wilt selecteren. Als u van links naar rechts sleept, worden alle markeringen geselecteerd die zich volledig binnen de rechthoek bevinden. Als u van rechts naar links sleept, worden de markeringen geselecteerd die de rechthoek raken.
  3. Selecteer de gewenste eenheden in de werkbalk Eigenschappen.

Alle metingsmarkeringen in een tekening bijwerken

U kunt ook alle meeteenheden (van hetzelfde type) in een tekening bijwerken via de Lijst met markeringen:

1. Open de Lijst met markeringen in de linkerbenedenhoek van het venster.
  2. Klik op Lijst filteren.
  3. Selecteer in de kolom helemaal links boven Onderwerp Alle en kies het type meting (bijvoorbeeld: Lengtemeting).
  4. Selecteer meerdere markeringen van lengtemetingen door Shift ingedrukt te houden en op de metingen te klikken die u wilt bijwerken, of selecteer alles door op een item in de lijst te klikken en op Ctrl+A te drukken.
  5. Selecteer in de werkbalk Eigenschappen of in het paneel Eigenschappen de gewenste eenheden, waarna de geselecteerde metingsmarkeringen worden bijgewerkt.