Markeringen aanpassen aan de schaal van een tekening | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu? [EN]

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

Als u markeringen plaatst in documenten die viewports of andere metingschalen bevatten, is het belangrijk dat uw markeringen geschikt zijn voor de schaal waar u mee werkt. Met de Dynamic Tool Set Scaler kunt u correct geschaalde markeringen op uw gekalibreerde tekeningen plaatsen zonder dat u het formaat van uw markeringen telkens handmatig moet aanpassen.

Oplossing

U moet ervoor zorgen dat uw tekening en eventuele van toepassing zijnde viewports zijn gekalibreerd voordat u gaat werken met de Dynamic Tool Set Scaler.

Na het kalibreren van uw tekening:

1. Ga naar de Tool Chest en selecteer de gewenste werkset.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van uw werkset op het tandwiel en selecteer Schaal instellen . Het dialoogvenster Dynamic Tool Set Scaler verschijnt.
  3. Selecteer Kalibreren . Het dialoogvenster Kalibreren verschijnt.
    Als u de schaal van uw tekening al kent, selecteert u Invoer om een vooraf ingestelde schaal voor uw werkset in te voeren.
  4. Klik op OK. Zoek een gekende lengte op uw tekening en klik om een startpunt en eindpunt voor uw meting te selecteren. Er wordt een lijn getrokken tussen de twee punten.
  5. Voer de gekende lengte in tussen de twee punten.
  6. Klik op Schaal toepassen.

Zodra u klaar bent met het instellen van de schaal, verschijnt het pictogram Schaal instellen in het blauw. Dit geeft aan dat de Dynamic Tool Set Scaler nu actief is en het formaat van uw markeringen dynamisch wordt aangepast op basis van de gekalibreerde waarden van uw tekening en/of viewports.

How-to

Revu 21

Markering

Meting

Ontdek hoe u de Dynamic Tool Set Scaler in Revu 21 gebruikt om ervoor te zorgen dat de afmetingen van uw markeringen in verhouding staan tot de schaal waarmee u werkt. Met de Dynamic Tool Set Scaler kunt u correct geschaalde markeringen op uw gekalibreerde tekeningen plaatsen zonder dat u het formaat van uw markeringen telkens handmatig moet aanpassen.