Het muiswiel configureren in Revu | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

Het muiswiel heeft twee verschillende functies in Revu: inzoomen en scrollen. De standaard functie van het muiswiel is afhankelijk van de actieve pagina-indeling, maar kan indien gewenst worden gewijzigd.

De pagina-indeling wijzigen

Uw pagina-indeling bepaalt de standaard functie van uw muiswiel:

• Enkele pagina (Ctrl+4) – Inzoomen
  • Continu (Ctrl+5) – Scrollen
  • Naast elkaar (Ctrl+6) – Inzoomen
  • Continu naast elkaar (Ctrl+7) – Scrollen

Om uw pagina-indeling, navigeert u naar het menu Weergave en selecteert u een van de bovenstaande opties. Of klik op het bijbehorende pictogram in de Navigatiebalk.

U kunt de Ctrl-toets ingedrukt houden terwijl u met het muiswiel draait om te wisselen tussen inzoomen en scrollen. Als uw muiswiel dus op zoommodus staat, zal uw muiswiel scrollen als u Ctrl ingedrukt houdt en andersom als het muiswiel in scrollmodus staat.

Het standaardgedrag en de standaardindeling instellen.

Ga als volgt te werk om het gedrag van het muiswiel aan te passen:

1. Klik op Revu > Voorkeuren of gebruik de sneltoets Ctrl+K.
  2. Klik op Algemeen > Navigatie.
  3. Klik op Inzoomen of Scrollen in de Modus enkele pagina en Continu modus vervolgkeuzelijsten om het gewenste gedrag voor elke modus in te stellen.

Ga als volgt te werk om de standaard pagina-indeling aan te passen:

1. Klik op het tabblad Document.
  2. Wijzig de vervolgkeuze Pagina-indeling naar uw voorkeuren. Dit bepaalt welke indeling wordt geactiveerd wanneer een nieuw document voor de eerste keer wordt geopend.
    • Op basis van document – Opent PDF-bestanden met meerdere pagina’s in continue modus. PDF-bestanden met één pagina worden in de modus enkele pagina geopend.
    • Automatisch detecteren op basis van paginagrootte– De pagina-indeling wordt vastgesteld aan de hand van de paginagrootte. Pagina’s van minder dan 14" zullen de instelling ‘Continu’ gebruiken, terwijl pagina’s vanaf 14" de instelling ‘Enkele pagina’ zullen gebruiken.
  3. Klik op OK.

How-to

Revu 21

Voorkeuren

Het muiswiel heeft twee verschillende functies in Revu 21: inzoomen en scrollen. Lees hier hoe u het standaardgedrag van het muiswiel naar wens instelt.