Aangepaste markeringen maken en ze opslaan in de Tool Chest

• Basics
  • Core
  • Complete

Markeringen toevoegen aan de Tool Chest

De Tool Chest slaat aangepaste markeringen op zodat u ze snel kunt toevoegen aan uw PDF’s zonder ze opnieuw te hoeven maken. De Tool Chest is vooraf geladen met meerdere collecties markeringen, die ook wel werksets genoemd worden. U kunt uw eigen werkset met individuele of gegroepeerde markeringen maken en zelfs aangepaste werksets delen met andere gebruikers.

Uw abonnementsniveau bepaalt welke werksets voor u beschikbaar zijn.

Markeringen toevoegen aan de Tool Chest:

1. Open een PDF-tekening in Revu.
  2. Klik op de Tool Chest (Alt+X).
  3. Klik in de PDF met de rechtermuisknop op de markering die u wilt opslaan, klik op Toevoegen aan Tool Chest en selecteer de naam van de werkset.

De volgende markeringen kunnen niet worden opgenomen in werksets:

• Opmerkingen
  •  Hyperlinks
  •  Bestandsbijlagen
  • Gereedschap voor tekstbewerking ( Tekst controleren, Onderstrepen, Kronkelig onderstrepen, Doorhalen en Tekstmarkeringen)
  •  Symbolen waarvoor al een reeks of actie is gedefinieerd.

Aangepaste markeringen instellen als standaard

1. Selecteer een hulpmiddel dat u wilt aanpassen, zoals het tekstvak, de wolk of de polylijn.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de markering en selecteer Eigenschappen (Alt+P).
  3. Wijzig de eigenschappen van het hulpmiddel, zoals de kleur, de lijndikte of de lettergrootte.
  4. Ga naar de onderkant van het paneel Eigenschappen en selecteer Instellen als standaard.

Het aangepaste markeringshulpmiddel verschijnt met de standaardeigenschappen die u ingesteld hebt.

Meerdere markeringen groeperen en toevoegen aan de Tool Chest

De gereedschappen voor markeringen in Revu kunnen worden gegroepeerd, waardoor ze kunnen worden verplaatst, vergroot en verkleind, gekopieerd en als individuele markering worden toegevoegd aan de Tool Chest.

1. Houd Shift ingedrukt om meerdere markeringen te selecteren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde markeringen en klik op Groeperen (Ctrl+G).
  3. Klik met de rechtermuisknop op de gegroepeerde markering, klik op Toevoegen aan Tool Chest en selecteer vervolgens de gewenste werkset.

Werksets maken en importeren

U kunt nieuwe werksets maken om de aangepaste markeringen die u maakt beter te organiseren. De nieuwe werkset wordt automatisch weergegeven in de Tool Chest en is als optie beschikbaar als u op Toevoegen aan Tool Chest klikt.

Een nieuwe werkset toevoegen

1. Klik op de vervolgkeuzelijst Tool Chest bovenaan het paneel van de Tool Chest en selecteer Werksets beheren. Vervolgens verschijnt het dialoogvenster Werksets beheren.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Klik op Nieuw, voer een titel in en klik op OK.

Een bestaande werkset toevoegen

U kunt ook een werkset toevoegen die is geïmporteerd of met u is gedeeld als een bestaand .btx-bestand.

1. Ga naar het paneel Tool Chest en klik op het vervolgkeuzemenu ‘Tool Chest’.
  2. Selecteer Werksets beheren. Het dialoogvenster zal dan worden weergegeven.
  3. Klik op Toevoegen….
  4. Selecteer Bestaand en voer het volledige/relatieve pad naar het .btx-bestand in of klik op de knop Bladeren om de werkset op uw computer te vinden.
    Een bestaande werkset toevoegen
    Als u het volledige pad invoert, wordt er een .btx-bestand op uw lokale schijf gevonden. Een relatief pad geeft toegang tot een werkset op basis van de maplocatie. Een relatief pad is handig als u een werkset probeert toe te voegen die is opgeslagen op een gedeelde schijf of in een DMS.
  5. Zorg ervoor dat onder Opties de opties Weergeven en In alle profielen weergeven zijn geselecteerd. Selecteer Relatief pad als u hierboven een relatief pad hebt ingevoerd.
  6. Klik op OK.

Ga naar Werksets delen voor meer informatie over het importeren van werksets.

Eigenschapmodus vs. Tekenmodus

Markeringen in de Tool Chest kunnen in twee verschillende modi functioneren. De Tekenmodus maakt een exacte kopie van wat u aan de Tool Chest hebt toegevoegd. De Eigenschapmodus maakt een nieuwe markering aan met dezelfde visuele eigenschappen van de originele markering (bijv. kleur, vorm en grootte).

Dubbelklik op het pictogram in de Tool Chest om te wisselen tussen modi. Het pictogram verandert om het verschil te laten zien tussen de twee modi.

Tekenmodus versus Eigenschapmodus
Groepen en Stempels staan altijd in Tekenmodus.

Symboolweergave vs. detailweergave

Als u meerdere soortgelijke markeringen in uw Tool Chest hebt opgeslagen, kan het lastig zijn om ze uit elkaar te houden wanneer u de standaard Symboolweergave gebruikt.

Detailweergave geeft markeringen weer in een werkset, naast informatie zoals Onderwerp, Opmerking en Labels, waardoor ze gemakkelijker van elkaar onderscheiden kunnen worden.

Als u de weergave van een werkset wilt wijzigen:

1. Klik op het pictogram Instellingen van uw werkset(s).
  2. Selecteer Symbool of Details in het vervolgkeuzemenu.
    Symbool versus Details