Een afbeelding van uw handtekening toevoegen aan een PDF | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu ?

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

Soms wilt u snel een handtekening toevoegen aan een PDF-bestand. In plaats van het document af te drukken, het met pen te ondertekenen en de pagina weer in PDF te scannen, kunt u ook gewoon een elektronische handtekening zetten in Revu.

Hoewel een elektronische handtekening verschilt van een digitale handtekening, is deze juridisch bindend en ideaal voor bepaalde omstandigheden zoals het ondertekenen van een inkooporder.

U kunt een elektronische handtekening zetten door een afbeelding van uw handtekening met een transparante achtergrond toe te voegen of door het hulpmiddel Pen te gebruiken.

Een afbeelding van uw handtekening toevoegen

Met de volgende stappen maakt u een afbeelding van uw handtekening in een PDF en maakt u de afbeelding transparant, zodat de afbeelding niet in de weg staat van eventuele informatie die zich daarachter bevindt.

Gebruik voor de beste resultaten een afbeelding met een witte achtergrond.
  1. Scan uw handtekening, of e-mail een afbeelding hiervan naar uzelf via uw mobiele apparaat.
    Scan uw handtekening niet als PDF. Alleen afbeeldingsbestanden (.jpg of .png) zijn geschikt voor dit proces.
  2. Ga naar Hulpmiddelen > Markeren > Beeld> Van bestand en selecteer de afbeelding van uw handtekening in de Verkenner.
  3. Klik en sleep uw handtekening naar het document.
  4. Selecteer Bijsnijden in de werkbalk Eigenschappen. Klik en sleep rond de afbeelding om overtollige ruimte te verwijderen.
  5. Pas het formaat van de afbeelding aan en verplaats deze naar de gewenste plek op het document. De achtergrond blijft ingevuld, wat betekent dat de afbeelding alles blokkeert wat zich daarachter bevindt.
  6. Om de achtergrond van de afbeelding transparant te maken, gaat u naar het paneel Eigenschappen en klikt u op het pictogram Kleur maskeren. Selecteer wit in het kleurenmenu.
    Kleur maskeren beeldeigenschappen
    Maskeren kan ook worden geopend via de werkbalk Eigenschappen naast het pictogram Bijsnijden als er een afbeelding geselecteerd is.
  7. Verhoog de ± tolerantie naast Kleur maskeren zodat de kleuren die bijna wit zijn ook transparant worden. Verhoog de tolerantie totdat de hele achtergrond transparant is.
  8. Voeg vervolgens uw handtekening toe aan de Tool Chest, zodat u die opnieuw kunt gebruiken:
    • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Toevoegen aan Tool Chest > Mijn hulpmiddelen.
  9. Maak de markering van de afbeelding plat voordat u uw PDF opslaat en verstuurt:
    • Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer Plat maken.

De Pen gebruiken

Een andere manier om een elektronische handtekening te maken, is door middel van het hulpmiddel Pen. Omdat het lastig is om leesbaar te schrijven met een muis, is het handig om een tablet-pc of peninvoerapparaat bij de hand te hebben, waardoor u uw handtekening gemakkelijker kunt zetten. Zodra u uw handtekening hebt gezet, kunt u die met de voornoemde stappen opslaan in de Tool Chest, zodat u die later nogmaals kunt gebruiken.

In Bluebeam Cloud kunt u geen digitale handtekening toevoegen aan een tekening, maar kunt u wel een afbeelding van een digitale handtekening invoegen vanuit uw Tool Chest.