Veelgestelde vragen over Studio | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

Met een Bluebeam-abonnement krijgt u toegang tot Revu 21, Bluebeam Cloud en onze toonaangevende oplossing voor samenwerking, Studio. Hier beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over Studio. Als u meer algemene vragen heeft over onze nieuwste Bluebeam-oplossingen op abonnementsbasis, bekijk dan onze Veelgestelde vragen over Bluebeam-abonnementen.

Bekijk de Vergelijkingsgids Studio en Bluebeam Cloud voor meer informatie over ons nieuwe pakket van web- en mobiele oplossingen, Bluebeam Cloud, en hoe dit zich verhoudt tot Studio.

Heb ik een Bluebeam ID (BBID) nodig om deel te nemen aan een Studio-sessie of -project?

Om toegang te krijgen tot Revu 21 en Studio moet u een Bluebeam-ID (BBID) hebben en u aanmelden bij uw account. Als u nog geen BBID heeft aangemaakt, klik dan hier om te zien hoe u dat doet.

Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?
  • Een Core- of Complete-abonnement of een actieve proefperiode van 30 dagen.
    Als u een Basics-abonnement heeft, kunt u nog steeds samenwerken in Studio, maar kunt u geen nieuwe sessies of projecten maken. U moet dan per e-mail worden uitgenodigd en deelnemen.
  • Een geldig e-mailadres om een BBID aan te maken, als u dat nog niet had gedaan.
  • Een breedbandinternetverbinding.

Als host/beheerder kunt u sessies of projecten aanmaken, documenten toevoegen, deelnemers uitnodigen en de beveiliging en machtigingen bepalen (zoals de mogelijkheid voor deelnemers om pdf-bestanden op te slaan of af te drukken). Hosts kunnen ook een activiteitenverslag in de registratie opnemen of een sessie beëindigen.

Een host/beheerder hoeft zich niet in de actieve sessie of het actieve project te bevinden wanneer uitgenodigde deelnemers inloggen en markeringen toevoegen.

Als u Revu voor iPad gebruikt, klik dan hier voor meer informatie.

Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?
  • Een geldig Bluebeam-abonnement (Basics, Core of Complete).
  • Als u geen actief Bluebeam-abonnement heeft, kunt u nog steeds aan een Studio-sessie of -project deelnemen met alleen-lezen-toegang.
    De Weergavemodus uit Revu 20 en ouder heet in Revu 21 vanaf nu Alleen-lezen.
  • Een geldig e-mailadres om een BBID aan te maken, als u dat nog niet had gedaan.
  • Een breedbandinternetverbinding om verbinding met de Studio-server te maken.
    Afhankelijk van het netwerkbeleid van uw bedrijf moet u wellicht poorten openen in uw firewall of proxyserver als u geen verbinding kunt maken met de Studio-server.
    U kunt in Studio ook offline werken, maar u moet dan na 14 opeenvolgende dagen waarin u offline bent geweest, uw account opnieuw verifiëren door in te loggen. Bekijk dit artikel voor meer informatie.
Wat zijn de technische verschillen tussen Studio-sessies en -projecten?
Vragen Sessies Projecten
Hoeveel personen kunnen deelnemen? 500 Onbeperkt
Hoeveel bestanden kunnen we uploaden? 5.000 Onbeperkt
Welke bestanden worden ondersteund? PDF Elk formaat
Hoe groot kunnen de bestanden zijn? 1 GB per stuk Onbeperkt*
Hoe groot kunnen de markeringen zijn? 10 MB per stuk Onbeperkt
Hoeveel ruimte kunnen we gebruiken? Onbeperkt Onbeperkt*
Kunnen de toegangsrechten van deelnemers worden beheerd? Ja Ja
Kunnen oudere bestandsrevisies worden weergegeven en hersteld? Geen Ja
Kunnen we meldingen ontvangen over bestands- en gebruikersactiviteiten? Ja Ja
Kunnen we markeringswaarschuwingen verzenden en ontvangen? Ja Geen
Hebben alle deelnemers een licentie van Revu nodig? Geen Geen
Studio-projecten bieden onbeperkte bestandsgrootte en opslag, maar u kunt het beste zorgen dat de totale grootte van het project minder dan 10 GB blijft. Dit leidt tot betere prestaties. Bekijk voor meer informatie Beste praktijken voor Studio.
Hoe kan ik bestanden toevoegen aan of verwijderen uit actieve Studio-sessies of -projecten?

Alleen een host/beheerder kan documenten toevoegen of verwijderen, tenzij de host/beheerder de aanwezigen in de instellingen voor sessies en projecten toestemming geeft om bestanden te uploaden en te beheren.

Zie voor instructies over het toevoegen en verwijderen van documenten in Studio-sessies en –projecten de Revu-hulpgids.

Hoe lang blijft een Studio-sessie of -project actief op de server?

Als sessies niet worden beëindigd door de host (of een deelnemer met volledige beheerrechten), gebeurt het volgende:

• Na 80 dagen inactiviteit wordt de host via zijn/haar BBID-e-mailadres op de hoogte gesteld dat de sessie over 10 dagen wordt gearchiveerd.
    Als de e-mail niet in uw postvak aankomt, controleer dan uw map met ongewenste berichten en zorg ervoor dat studio@bluebeamops.com op de lijst met toegestane afzenders staat.
  • Na 90 dagen wordt de sessie gearchiveerd.
  • Na 170 dagen wordt de host via zijn/haar BBID-e-mailadres op de hoogte gesteld dat de sessie over 10 dagen wordt verwijderd.
  • Na 180 dagen wordt de sessie definitief verwijderd. Daarna kan de sessie niet worden hersteld.
Na 120 dagen worden voltooide sessies definitief van de Studio-server verwijderd. Zie dit artikel [EN] voor meer informatie over hoe u een Studio-sessie opnieuw kunt activeren voordat deze definitief wordt verwijderd.

Voor Studio-projecten:

• Studio-projecten worden nooit gemarkeerd om gearchiveerd of verwijderd te worden en kunnen alleen worden verwijderd door de beheerder van het project of een gebruiker met volledige beheerrechten [EN].
    U moet een actief Core- of Complete-abonnement hebben om een projectbeheerder te zijn.
  • Als een Studio-project verwijderd is door de projectbeheerder, dan kan het nog gedurende 120 dagen teruggezet worden. Na 120 dagen wordt het project permanent van de server verwijderd. Als u een verwijderd Studio-project wilt herstellen, neem dan binnen de periode van 120 dagen contact met ons op om zeker te zijn dat het project kan worden hersteld.
Wanneer ontvangen gebruikers meldingen over sessies die gaan verlopen?

Als u een Studio-sessie met een vervaldatum aanmaakt, worden er op de volgende momenten voor de vervaldatum meldingen verstuurd over het verlopen van de sessie:

• 7 dagen van tevoren
  • 2 dagen van tevoren
  • 24 uur van tevoren

Er wordt een e-mailbericht Sessie beëindigd verstuurd wanneer de sessie uiteindelijk verlopen is, en een melding Sessie vernieuwd als de sessie weer geactiveerd is.

Wat doet het selectievakje E-mailmeldingen?

Wanneer u een nieuwe sessie aanmaakt in Studio, ziet u onder Opties in het dialoogvenster ‘Studio-sessie starten’ een selectievakje voor e-mailmeldingen. Wanneer e-mailmeldingen zijn ingeschakeld, ontvangt de host dagelijks een overzicht van de sessieactiviteit, inclusief waarschuwingen wanneer de host inactief is.

In Studio-projecten kunt u meldingen en waarschuwingen beheren door met de rechtermuisknop op het Studio-project in het Studio-paneel te klikken en in het contextmenu Meldingen beheren te selecteren.

In dit artikel [EN] leest u meer over het beheer van Studio-meldingen.
Wat betekent het beëindigen van een sessie?

Als een host een sessie beëindigt, eindigt de sessie voor alle deelnemers en kan de host sessiedocumenten downloaden van de Studio-server. Gearchiveerde kopieën van de bestanden worden echter 120 dagen bewaard voordat ze definitief worden verwijderd.

In het dialoogvenster Sessie beëindigen kan de host het sessierapport aanmaken en kiezen hoe de documenten bewaard of verwijderd worden.

Wat is studio.bluebeam.com?

Dit is het Studio-portaal. Hier kunt u:

• Uw profiel beheren
  • Uw Studio-wachtwoord of het e-mailadres voor het account wijzigen

Als u een sessiehost bent, beschikt u over de volgende extra mogelijkheden:

• Een lijst weergeven van Studio-sessies die u hebt aangemaakt
  • Een lijst met deelnemers voor elke sessie weergeven
  • Een lijst met documenten binnen elke sessie weergeven
  • Verwijderde documenten herstellen
  • Het eigendom van een sessie opnieuw toewijzen
Waarom kan ik niet inloggen in Studio?

Het is mogelijk dat uw BBID-account niet gevalideerd is. Als uw emailadres niet binnen een week na het aanmaken van uw account is bevestigd, kunt u niet inloggen in Studio.

Het netwerkbeleid van ons bedrijf verbiedt toegang tot externe diensten zoals Bluebeam Studio. Hoe kan ik de toegang ertoe blokkeren voor onze gebruikers?

U kunt in uw firewall of proxy server de poorten sluiten die vereist zijn voor Studio-verbindingen.

De hosts en poortnummers zijn:

• *.bluebeam.com:443
  • *.amazonaws.com:443
Revu is zich bewust van proxy’s, dus zorg ervoor dat de optie Gebruik van proxy afdwingen niet geselecteerd is in Revu Studio-voorkeuren.
Ook kunnen IT-beheerders een lijst van toegestane Studio-servers instellen en vervolgens de registry-instellingen "pushen" naar de relevante apparaten binnen hun organisatie. Neem contact op met Bluebeam-ondersteuning voor meer informatie en instructies.
Ik heb vragen over Studio-prestaties in mijn regio en over gegevensbeschermingswetten (AVG). Biedt Bluebeam regionale servers?

Bluebeam biedt momenteel Studio-servers aan in de volgende regio’s buiten de VS:

Raadpleeg dit artikel [EN] voor instructies om met elke server verbinding te maken en antwoorden op andere veelgestelde vragen over Studio-regio’s.

Meer informatie

How-to

Revu 21

Studio

Aan de slag

Krijg voordat u aan de slag gaat antwoord op veelgestelde vragen over werken in Studio voor Revu 21.