Markeringen beheren en controleren met de lijst met filters | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu?

Dit artikel is van toepassing op:

• Basics
  • Core
  • Complete

De Lijst met filters

Het filteren van uw markeringsgegevens in Revu is nu gemakkelijker dan ooit met de Lijst met filters. Maak uw eigen aangepaste filters aan of wissel tussen een dynamisch bereik of filters op basis van uw pdf.

Algemene functies en navigatie

• Filter markeringsgegevens door naar de Lijst met markeringen te gaan en Lijst met filters te selecteren. Als de functie Lijst met filters actief is, is de knop oranje. U kunt de Lijst met filters op elk moment in- of uitschakelen.
  • Als de Lijst met filters actief is, ziet u de filterrij bovenaan de Lijst met markeringen. Als u binnen deze rij de titel van een kolom selecteert, dan worden dynamische filters getoond die overeenkomen met de naam van de kolom eronder, zoals Onderwerp of Datum. Elke kolom is standaard ingesteld op Alle.

• Wis specifieke filters door de titel van een kolom te selecteren in de filterrij en Alles wissen te selecteren onderaan de lijst.
  • Het pictogram rechts van de Lijst met filters geeft Opgeslagen filters aan. Hier kunt u de aangepaste filters die u hebt gemaakt toevoegen en selecteren. U kunt ook alle actieve filters wissen door bovenaan het dialoogvenster op Alles wissen te klikken.

De Lijst met filters gebruiken

Een van de handigste eigenschappen van de Lijst met filters is dat u snel een reeks aan filters op uw documenten kunt toepassen. Bijvoorbeeld: u ontvangt een bijgewerkte tekening met verschillende markeringen, maar u bent alleen geïnteresseerd in de wijzigingen die over de afgelopen week zijn aangebracht in de vloeren en het loodgieterswerk.

Snel filteren op deze specifieke markeringen:

1. Open in Revu een willekeurig document met markeringen.
    Om dit voorbeeld beter te kunnen volgen, downloadt u Filter_List_Example. U hebt dit bestand niet nodig om de volgende voorbeelden te volgen, maar markeringsfilters zien er in uw document mogelijk anders uit.
  2. Ga naar de Lijst met markeringen en selecteer Lijst met filters. Nu verschijnt de filterrij.
  3. In de filterrij selecteert u de grijze cel boven de kolom Onderwerp (filter staat standaard ingesteld op Alle). Er verschijnt een lijst met Onderwerpen op basis van de markeringen in uw document.
  4. Selecteer twee gemarkeerde Onderwerpen in uw document, bijvoorbeeld Vloeren leggen en Loodgieterswerk. Nadat beide onderwerpen zijn geselecteerd, worden deze in oranje gemarkeerd. Klik buiten de lijst (of druk op ESC) om de lijst te sluiten.
  5. Selecteer daarna de grijze cel boven de kolom Datum.
  6. Selecteer Afgelopen 7 dagen en klik buiten de lijst (of druk op ESC) om de lijst te sluiten.

Een aangepast filter opslaan

De Opgeslagen filters bieden u de mogelijkheid om uw aangepaste filters op elk gewenst document toe te passen, zonder dat u die filters telkens opnieuw moet aanmaken wanneer u ze nodig hebt. Laten we in het bovenstaande voorbeeld zeggen dat u de filters Onderwerp en Datum wilt behouden, maar dat u een ander filter wilt toevoegen, zodat alleen de onderdelen worden getoond die in behandeling zijn en de gesloten of voltooide onderdelen worden uitgesloten. Nadat u op deze onderdelen hebt gefilterd, blijven alleen de markeringen voor Vloeren leggen en Loodgieterswerk van de afgelopen 7 dagen zichtbaar. Vervolgens slaan we dit filter op als onderdeel van uw normale workflow.

Hiervoor doet u het volgende:

1. Herhaal stap 1-6 hierboven als het filter niet meer in werking is.
  2. Selecteer vervolgens in de filterrij de cel boven de kolom Status en selecteer Aangepast. Het venster Aangepast filter verschijnt.
  3. Onder Een filterregel kiezen selecteert u komt niet overeen. Onder Een filterwaarde kiezen selecteert u Gesloten.
  4. Selecteer OF om een andere voorwaarde toe te voegen. Individuele voorwaarden kunnen worden gewijzigd of verwijderd zonder dat dit invloed heeft op de hele formule.
  5. Onder Kies een filterregel selecteert u staat gelijk aan. Onder Kies een filterwaarde selecteert u In behandeling.
  6. Selecteer Toepassen. Het filter is nu actief.
  7. Om dit filter op te slaan, selecteert u Opgeslagen filters en voert u een naam in voor het filter in het veld Naam opgeslagen filter. Selecteer het selectieteken om een filter toe te voegen aan uw Opgeslagen filters.

Uw filter is nu opgeslagen en kan altijd worden gebruikt door de Lijst met filters te activeren en het filter te selecteren in de Opgeslagen filters.

How-to

Markering

Met Revu kunt u filters maken voor uw markeringen, zodat u markeringen op pdf’s gemakkelijk kunt beheren en controleren. Kijk hier voor meer informatie