Documenten worden langzaam of niet goed afgedrukt | Revu 21

Gebruikt u een oudere versie van Revu ?

• Basics
  • Core
  • Complete

Probleem

Als u bepaalde PDF’s afdrukt op een fysieke printer, worden de documenten niet goed afgedrukt of duurt het erg lang.

Oorzaak

Als u een bestand afdrukt, verstuurt de Graphics Device Interface (GDI) van Windows PostScript-bestanden naar een fysieke printer. De printer zet deze PS-bestanden om in de content van de gedrukte pagina’s.

Tijdens het conversieproces worden lettertypes en andere gedrukte elementen opgesplitst in datapunten, die bogen, lijnen, transparantie enzovoort vertegenwoordigen en naar de printer gestuurd worden. Hoe meer PostScript-gegevens uw bestand bevat, hoe langer het afdrukken duurt. Als uw bestand een groot aantal woorden bevat of complexe grafische data zoals samengevoegde regels, transparantie en arceringspatronen, duurt het langer om uw bestand om af te drukken.

Oplossing

U kunt een paar dingen doen om het probleem op te lossen:

Gebruik een PCL-printerstuurprogramma als u dit nog niet doet

PCL 6-stuurprogramma’s kunnen compatibele printers helpen GDI sneller naar PCL 6 te vertalen dan PostScript gegevens te converteren, omdat PCL 6-opdrachten ontworpen zijn voor Microsoft Windows GDI-opdrachten.

Ervan uitgaand dat u op uw computer al een PCL 6-stuurprogramma hebt geïnstalleerd voor uw printer, kunt u onderstaande stappen volgen om dat te selecteren:

1. Start het afdrukproces in Revu door naar Bestand > Afdrukken (Ctrl+P) te gaan.
  2. Kies de PCL 6-versie van uw printer uit de vervolgkeuzelijst Naam, welke u bovenaan het dialoogvenster Afdrukken vindt.
    Als er geen PCL 6-stuurprogramma wordt weergegeven, kijk dan op de website van de printerfabrikant of er een stuurprogramma voor uw printer beschikbaar is.
  3. Klik op Afdrukken.

Afdrukken als afbeelding

Als het probleem aanhoudt of als u al een PCL 6-stuurprogramma gebruikte, kunt u dit soort afdrukproblemen meestal oplossen door naar de Geavanceerde Afdrukvoorkeuren te gaan. Selecteer Beeld in het vervolgkeuzemenu Engine voor afdrukken.

De instelling wijzigen en afdrukken:

1. Selecteer in Revu Bestand > Afdrukken (Ctrl+P).
  2. Klik op Geavanceerd.
    Het dialoogvenster Geavanceerd afdrukken wordt geopend.
  3. Selecteer Beeld in het vervolgkeuzemenu Engine voor afdrukken en klik op OK.
  4. Klik op Afdrukken.

Problemen oplossen

Bezig met afdrukken

Worden uw documenten niet goed afgedrukt of duurt het afdrukproces te lang? Mogelijk moet u dan uw printervoorkeuren wijzigen.