Een Studio-sessie heractiveren | Revu 21

• Core
  • Complete
Met een Basics-abonnement kunt u geen Studio-sessies aanmaken. Hiervoor heeft u een geactiveerd Core- of Complete-abonnement nodig.

Als u een Sessiehost bent, kunt u een sessie opnieuw activeren vanuit het Studio Portal voordat deze definitief van de server wordt verwijderd.

• Afgeronde sessie: na 120 dagen wordt een afgeronde sessie permanent verwijderd van de server.
  • Verwijderde sessie: sessies die als ‘verwijderd’ gemarkeerd zijn, worden na 120 dagen permanent van de server verwijderd.
  • Inactieve sessie: een sessie wordt na 180 dagen als ‘verwijderd’ gemarkeerd.
Een sessie kan niet meer worden hersteld nadat deze permanent van de server is verwijderd. U vindt meer informatie in onze veelgestelde vragen over Studio.

Een sessie heractiveren

Hosts kunnen een sessie die is gearchiveerd, geschorst of gemarkeerd als ‘verwijderd’ opnieuw activeren door de volgende stappen te volgen:

1. Sluit Revu.
  2. Ga naar uw Studio-portaalpagina:
  3. Meld u aan met uw Bluebeam ID (BBID).
    Als u Studio Prime gebruikt, moet u overschakelen naar de klassieke modus voordat u verdergaat. Selecteer hiervoor het e-mailadres in de rechterbovenhoek van het Prime Portal. Klik in het vervolgkeuzemenu op Klassieke modus.
  4. Vanuit Mijn sessies klikt u op de Sessie die u wilt heractiveren.
  5. In het tabblad Profiel klikt u in de vervolgkeuzelijst Status op Actief.
  6. Klik op Gegevens bijwerken.
  7. Open Revu en meld u aan bij Studio.

De sessie is nu actief en verschijnt in uw lijst met sessies.

Inactieve sessie-meldingen

Tien dagen voordat een sessie wordt gedeactiveerd en als ‘verwijderd’ wordt gemarkeerd, ontvangen hosts ook een melding per e-mail.

Zelfs nadat een sessie in het Studio Portal als ‘verwijderd’ is gemarkeerd, wordt deze pas 120 dagen daarna definitief van de Studio-server verwijderd.

Om de Sessie actief te houden, klikt u op de eerste koppeling in de e-mail:

Sessieverlengingsmail

De link opent een nieuw tabblad in uw browser en opent vervolgens de sessie in Revu. Hierdoor wordt Studio’s tijdstempel voor de sessie opnieuw ingesteld, waardoor de sessie actief blijft en de periode voordat deze als ‘verwijderd’ wordt gemarkeerd, wordt verlengd.

How-to

Studio

Revu 21

Als u een sessiehost bent, kunt u een sessie opnieuw activeren vanuit het Studio Portal voordat de sessie definitief van de server wordt verwijderd.