Markeringen overbrengen naar een ander document | Revu 21

• Basics
  • Core
  • Complete

Over het overdragen van markeringen

Er kan zich een situatie voordoen waarin u markeringen van het ene document aan het andere wilt overdragen. Met Revu kunt u dit op verschillende manieren doen:

• Exporteer markeringen en importeer tools uit de Lijst met markeringen.
  • Kopieer markeringen uit het oorspronkelijke document en plak ze op hun plaats in het doeldocument.
  • Gebruik Tussenpapier batch (alleen beschikbaar in Complete).

In dit artikel leggen we uit hoe u markeringen overdraagt met de methoden Lijst met markeringen en Op plaats plakken. Meer informatie over Tussenpapier batch.

Om ervoor te zorgen dat uw markeringen goed worden overgedragen, bevestigt u het volgende:

• Het originele document en bestemmingsdocument hebben dezelfde pagina-afmetingen.
  • Paginanummers van het originele document komen overeen met die van het bestemmingsdocument.
  • Als u markeringen hebt gemaakt met geschaalde hulpmiddelen zoals metingen of schetsen, dan komen de paginaschalen van het oorspronkelijke document overeen met die van het doeldocument.

De Lijst met markeringen gebruiken om markeringen te exporteren en importeren

De Lijst met markeringen (ALT+L) slaat informatie op over uw markeringen, zoals de exacte locatie op een pagina. U kunt deze informatie exporteren met de tools Markeringen exporteren en Importeren.

Exporteer eerst uw markeringen van het originele document.

1. Open het originele document.
  2. Selecteer Lijst met markeringen (Alt+L).
  3. Ga naar Lijst met markeringen > Markeringen > Markeringen exporteren (Ctrl+F2).
  4. Sla het bestand Bluebeam-annotaties (.bax) op.

Importeer vervolgens uw markeringen naar het bestemmingsdocument.

1. Open het bestemmingsdocument.
  2. Selecteer Lijst met markeringen (Alt+L).
  3. Selecteer Lijst met markeringen > Markeringen > Importeren (Ctrl+F3).
  4. Open het bestand Bluebeam-annotaties (.bax) dat u eerder heeft opgeslagen.

Uw geïmporteerde markeringen verschijnen in het document.

Kopieer en plak op de gewenste plek

Een andere manier om uw markeringen over te zetten is door te op de plaats te plakken.

Deze manier werkt het beste bij documenten met slechts enkele pagina’s gezien u de markeringen pagina voor pagina kopieert en plakt.

Kopieer eerst uw markeringen.

1. Open het originele document.
  2. Klik op de Lijst met markeringen (ALT+L).
  3. Ga naar Lijst met markeringen > Kolommen > Pagina-index om de paginanummers te zien die bij uw markeringen horen.
  4. Klik op Lijst filteren.
  5. Selecteer de zuil Pagina-index en kies het corresponderende paginanummer uit het vervolgkeuzemenu.
  6. Kopieer alle markeringen uit de gefilterde lijst door op Ctrl+A en Ctrl+C te drukken.
U kunt ook alle markeringen op een pagina kopiëren door met het selectiegereedschap een vak rond de omtrek van de pdf te slepen en op Ctrl+C te drukken.

Plak vervolgens uw markeringen in het nieuwe document.

1. Open het doeldocument voor de corresponderende pagina.
  2. Ga naar Bewerken > Op plaats plakken (Ctrl+Shift+V).

Alle markeringen verschijnen op hun juiste plaats op de pagina. Herhaal de stappen voor kopiëren en plakken om markeringen op meerdere pagina’s over te zetten.