Voeg een watermerk toe aan uw documenten

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

In Revu kunt u watermerken simpelweg toevoegen door een aangepast stempel toe te voegen en vervolgens plat te maken. Het platmaken van een stempel of een andere markering zorgt ervoor dat het onderdeel in de contentlaag van de PDF wordt geïntegreerd. Daardoor is het stempel niet meer te wijzigen en te gebruiken als watermerk voor uw documenten.

Een watermerk met logo aanmaken

U moet eerst een aangepast stempel met uw logo maken voordat u het als watermerk kunt toevoegen.

In dit voorbeeld gaan we ervanuit dat u reeds bekend bent met stempels. Zie voor meer informatie Werken met stempels.
  1. Ga naar Hulpmiddelen > Stempel > Stempel aanmaken.
  2. Stel de Doorzichtigheid in op 30% en laat het veld Sjabloon Leeg (geen). Als u tekst of data in uw stempel wilt, selecteert u deze opties onder het veld Sjabloon.
  3. Klik op OK. Uw stempel wordt aangemaakt en in een nieuw tabblad van Revu geopend.
  4. In het nieuwe tabblad selecteert u Afbeelding in de werkbalk rechts en kiest u een gewenste afbeelding in het venster Verkenner.
  5. Klik binnen de omtrek van het stempel om de afbeelding in te stellen. Pas indien nodig de grootte van het stempel aan door te klikken en te slepen.
  6. Zodra u tevreden bent, slaat u uw stempel op door naar Bestand > Opslaan als (Ctrl + Shift + S) te gaan en het een naam te geven.

Een watermerk toepassen op meerdere pagina’s en documenten

Nu kunt u uw watermerk op meerdere pagina’s en documenten tegelijk toepassen. Dat gaat als volgt:

1. Ga naar Batch > Stempel toepassen… en er wordt een dialoogvenster weergegeven.
  2. Selecteer Laden… om uw watermerk naar een opgeslagen batch te uploaden of selecteer Toevoegen om afzonderlijke bestanden, mappen en/of submappen toe te voegen aan een nieuwe batch.
    Alle actieve PDF’s en open sets worden automatisch toegevoegd aan de huidige batch.
  3. Geef in de kolom Pagina’s en het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant de pagina’s op waarop u uw watermerk wilt toepassen voor elk document.
  4. Selecteer uw watermerk in het vervolgkeuzemenu onder Stempel of ga op uw lokale schijf naar de betreffende afbeelding/bestand.
  5. Pas indien nodig de doorzichtigheid, rotatie, positie enz. aan.
  6. Druk bovenaan op Opslaan… om de nieuwe batch op te slaan.
  7. Klik op OK om het stempel/watermerk op uw pagina’s/documenten toe te passen.

Zie Stempel in partij toepassen voor meer informatie over de volledige functionaliteit van deze functie.

Uw watermerk plat maken op meerdere pagina’s en documenten

U moet uw stempel op alle pagina’s/documenten waar deze is aangebracht plat maken om er een echt watermerk van te maken. Om dit te doen:

1. Ga naar Batch > Markeringen plat maken…
  2. Selecteer in het dialoogvenster Laden… om de batch te vinden waarop u zojuist uw watermerk/stempel heeft aangebracht.
  3. Schakel onder Opties alle markeringstypen uit behalve Stempel.
  4. Zorg ervoor dat Gefilterde markeringen uitsluiten geselecteerd is.
  5. Schakel Herstellen van markeringen toestaan (plat maken herstellen) uit.
  6. Druk op Plat maken.

Uw watermerk wordt nu plat gemaakt op de betreffende pagina’s/documenten van de PDF, waardoor het niet meer kan worden verplaatst, bewerkt of verwijderd.

How-to

Revu 2019

Revu 2018

Revu 2017 & ouder

Markering

Beveiliging

In Revu kunt u watermerken simpelweg aanmaken door een aangepast stempel toe te voegen en vervolgens plat te maken. Het platmaken van een stempel of een andere markering zorgt ervoor dat het onderdeel in de contentlaag van de PDF wordt geïntegreerd. Daardoor is het stempel niet meer te wijzigen en te gebruiken als watermerk voor uw documenten.