Tekens veranderen of verdwijnen als ik stop met de bewerking van een markering

Van toepassing op:
  • Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Probleem

Letters veranderen of verdwijnen nadat ik een markering heb bewerkt.

Oorzaak

Dit probleem doet zich voor als het lettertype dat wordt gebruikt corrupt is geraakt.

Oplossing

Als u het specifieke lettertype dat het probleem veroorzaakt niet nodig hebt, dan lost u het probleem waarschijnlijk op als u de tekst in een ander lettertype verandert. Als u het lettertype niet nodig hebt, begin dan te testen of het probleem door het lettertype van het systeem wordt veroorzaakt of door het ingebedde lettertype van de PDF.

Een testdocument opstellen:

1. Maak een lege PDF aan.
  2. Voer een tekstveld in en voer tekst in met hetzelfde lettertype dat het probleem veroorzaakt.
Als het probleem aanhoudt, dan ligt het probleem bij het lettertype van uw systeem. Als het probleem niet aanhoudt, dan is het ingebedde lettertype van de PDF corrupt en moet worden verwijderd.Een ingebed lettertype verwijderen:
  1. Ga naar Document > Bestandsgrootte verkleinen . Het venster Bestandsgrootte verkleinen verschijnt.
  2. Klik onder Uitvoeropties op Bewerken. Het dialoogvenster Aangepaste instellingen bestandsgrootte verschijnt.
  3. Ga naar het tabblad Afbeeldingen en wis alle selectievakjes. Ga vervolgens naar het tabblad Overige en deselecteer alle selectievakjes.
  4. Ga naar het tabblad Lettertype en controleer of het veld Ingebed verwijderen is geselecteerd.
  5. Klik op OK. Het dialoogvenster wordt gesloten en u keert terug naar het dialoogvenster Bestandsgrootte verkleinen.
  6. Klik op Opslaan onderaan het venster.
  7. U wordt gevraagd het huidige bestand te overschrijven of een nieuwe kopie op te slaan.
    1. Klik op Ja om het huidige bestand te vervangen door je nieuwe veranderingen.
    2. Klik op Nee om de PDF op te slaan als kopie met een nieuwe naam. Aanbevolen wordt om het bestand als kopie op te slaan omdat u daarmee de PDF in originele status kunt behouden als u het nodig hebt.
  8. Dubbelklik op het tekstveld om te zien of het probleem is opgelost.