Revu aanpassen – Algemene voorkeuren

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

In dit deel van Bluebeam Revu aanpassen bespreken we het onderdeel Algemeen in het dialoogvenster Voorkeuren van Revu.

Ga naar Revu Help voor de volledige documentatie over Algemene voorkeuren.

Dit artikel gaat over de wijzigingen die u aan de interface kunt aanbrengen via de subsectie Opties. Om naar de instellingen te gaan:

1. Klik vanuit de Menubalk op Revu > Voorkeuren (CTRL + K).
  2. Klik in de lijst aan de linkerkant van het dialoogvenster Voorkeuren op Algemeen.
  3. Selecteer Opties in de bovenste rij tabbladen.

Thema’s

Afhankelijk van uw werkomgeving of de monitor kunt u de voorkeur geven aan donkere of juist lichte kleuren. Daarom biedt Revu een donker thema en een licht thema. Standaard gebruikt Revu het donkere thema.

Over het algemeen zijn donkere kleuren beter voor een donkere omgeving en lichte kleuren beter voor een heldere omgeving. Ook zijn donkere kleuren beter voor monitors met een hoger contrast en lichte kleuren beter voor monitors met een lager contrast.

Dradenkruis op volledig scherm weergeven

Als u deze optie selecteert, verschijnt er een groot dradenkruis dat tot de randen van uw werkruimte reikt wanneer uw cursor zich binnen een werkruimte bevindt. Dit dradenkruis maakt het eenvoudiger om markeringen uit te lijnen en precies te zien waar u klikt.

Afbreking documenttabblad

Deze optie bepaalt hoe bestandsnamen in documenttabbladen worden afgekort.

• Start – Kort de naam van het tabblad af vanaf het begin van de bestandsnaam.
  • Einde – Kort de naam van het tabblad af vanaf het einde van de bestandsnaam.

Opstartmodus

Deze opties bepalen de standaardmodus waarin Revu opstart.

• Laatst gebruikt – Selecteert de modus die gebruikt werd toen Revu voor het laatst werd afgesloten.
  • Bekijken – Hiermee kunt u PDF’s bekijken, maar worden alle bewerkingsfuncties uitgeschakeld (inclusief markeringen en het overschrijven van documenten).
    Deze modus is vooral bedoeld voor ongeregistreerde gebruikers die alleen maar PDF’s hoeven te bekijken en te meten. Als u van de Markeringsmodus naar de modus Bekijken gaat, komt er ook een plek vrij voor gebruikers met een Enterprise- of Open-licentie.
  • Markeringsmodus– Hiermee kunt u zonder beperkingen gebruik maken van Revu.

Zie ook:

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Voorkeuren

Het hulpmiddel Quantity Link helpt bij het aanmaken van nauwkeurige bodberekeningen en helpt hoeveelheidsbepalingen te verbeteren door meettotalen van een lokale PDF realtime over te dragen naar een Excel spreadsheet. Omdat een PDF meerdere soorten meettotalen kan bevatten, kunt u filters gebruiken om de totalen over te dragen die u nodig hebt en kunt u veel sneller gedetailleerde schattingen maken.