Revu aanpassen – de hoofdwerkruimte en de menubalk

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

In dit deel van onze serie Veelgestelde vragen over Bluebeam Revu aanpassen kijken we naar de hoofdwerkruimte en de menubalk.

De hoofdwerkruimte

De hoofdwerkruimte is het centrale gedeelte van de interface van Revu waarin uw bestand wordt weergegeven. Wanneer er geen bestanden in Revu zijn geopend, is de hoofdwerkruimte een lichtgrijze oppervlakte.

Tezamen met de navigatie- en statusbalken biedt de hoofdwerkruimte krachtige functies voor het weergeven en bewerken van PDF’s.

U kunt de manier waarop uw bestanden worden getoond, veranderen met de weergaven MultiView, MultiView Extended en Presentatie. MultiView verdeelt de hoofdwerkruimte horizontaal of verticaal in twee delen, terwijl MultiView Extended voor elk bestand een aparte werkruimte maakt.

De presentatiemodus (Ctrl+Enter) toont uw PDF van meerdere pagina’s zonder de interface van Revu, vergelijkbaar met een diashow. U kunt heen en weer bladeren door de pagina’s met behulp van de pijltjestoetsen omhoog en omlaag op uw toetsenbord of met de linker- (vooruit) en rechterknop (achteruit) op uw muis. Dit is niet hetzelfde als de weergave Volledig scherm(F11), die een afbeelding van de PDF toont in plaats van het document zelf.

De menubalk

De menubalk staat bovenaan de interface. Van links naar rechts zijn de menu’s:

Revu Bestand Bewerken Bekijk Document Batch Hulpmiddelen Venster Help

Er verschijnt een vervolgkeuzemenu als u op een van de namen klikt. Hier volgt een kort overzicht van wat er in elke groep te vinden is:

Revu: Voorkeuren wijzigen, sneltoetsen aanpassen, uw profiel wijzigen, wisselen tussen markerings- en weergavemodus, informatie over workflows in Revu, toegang tot Bluebeam Administrator en andere opties.

Bestand: PDF’s openen en maken.

Bewerken: bewerking ongedaan maken en herhalen, het klembord, soorten cursors en markeringen voor tekstbeoordelingen.

Weergave: de manier veranderen waarop PDF’s worden weergegeven en gebruikt.

Document: pagina-indeling wijzigen, documenten vergelijken, OCR (alleen eXtreme) en andere aanverwante opties.

Batch: opties van het menu Document toepassen op meerdere bestanden of een overzicht van alle markeringen in een document maken.

Hulpmiddelen: toegang tot alle markeringen, meethulpmiddelen, taakbalken en stempels.

Venster: de weergave van documenten of de interface van Revu wijzigen. Toegang tot alle panelen en de Revu WebTab.

Help: de groep Help biedt een aantal opties voor als u niet verder komt:

• Als u meer wilt weten over de functies van Revu, klikt u op Revu Help voor gedetailleerde informatie over functies, mogelijkheden en meer.
  • Als u een ernstig probleem hebt dat u niet kunt oplossen, klikt u op Technische ondersteuning om hulp van Bluebeam zelf te krijgen. Er wordt dan in uw standaard e-mailprogramma een conceptbericht geopend met uw logbestanden van Revu als bijlage. Aan de hand van uw logbestanden en een gedetailleerde beschrijving van uw probleem zal het team van de technische ondersteuning het probleem zo snel mogelijk identificeren.
  • Als u problemen hebt met het registreren van Revu of andere licentieproblemen hebt, klikt u op Licenties en registratie. Geef in uw e-mail een gedetailleerde beschrijving van het probleem en stuur uw logbestanden mee.
  • Klik op Productupdates om er zeker van te zijn dat u de nieuwste versie van Revu gebruikt.

Meer informatie

Dit artikel is onderdeel van de serie Bluebeam Revu aanpassen:

Introductie Algemene voorkeuren
Panelen Hoofdwerkruimte en menubalk
Navigatie en statusbalken Werkbalken

Zie ook:

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Lees hoe u de interface kunt aanpassen voor de weergave van uw favoriete panelen en deze kunt indelen.