Fout: "Kon geen verbinding maken met Studio"

• Revu 20
  • Revu 2019
  • Revu 2018

Spring naar andere versies:

Deze fout kan worden veroorzaakt door een probleem met onze cloudservice, wat bovenaan de pagina wordt weergegeven. U kunt de Bluebeam® statuspagina cloudservices bezoeken voor meer informatie.

Probleem

Als u probeert een account aan te maken of bestanden te uploaden naar Bluebeam Studio, dan ziet u dit bericht:

Kan geen verbinding maken met Bluebeam Studio.

Oorzaak

Meestal komt dit doordat de firewallpoorten voor Bluebeam Studio-verbindingen worden geblokkeerd als onderdeel van uw netwerkbeveiligingsbeleid.

Afhankelijk van uw land of regio kan het ook voorkomen dat Bluebeam de toegang tot Studio-diensten beperkt vanwege de exportwetten van de Verenigde Staten en andere rechtsgebieden. Meer informatie hierover vindt u onder Exportbeperkingen in onze licentieovereenkomst voor eindgebruikers

Oplossing

Neem contact op met uw afdeling IT om te bevestigen dat de aangegeven poorten voor de aangegeven hosts gedeblokkeerd zijn:

Wereldwijde services:

*.amazonaws.com:443

*.gds.bluebeam.com:443

*.login.okta.com:443

VS-omgeving:

*.bluebeam.com:443

VK-omgeving:

*.bluebeamstudio.co.uk:443

AUS-omgeving:

*.bluebeamstudio.com.au:443

DE-omgeving:

*.bluebeamstudio.de:443

SE-omgeving:

*.bluebeamstudio.se:443

Revu is proxy-aware en gebruikt automatisch uw eigen proxy als de configuratie als geldig wordt herkend. Klik op het selectievakje Gebruik van proxy afdwingen in de Revu Studio-voorkeuren om Revu te dwingen de proxy te gebruiken.
Als het noodzakelijk is om een IP-adres in te voeren om voornoemde poorten te openen (in plaats van de hostnaam, wat het beste is), dan kunt u een naamserver opzoeken of voornoemde hosts pingen om het huidige IP-adres te weten te komen. Neem contact op met uw afdeling IT voor meer informatie.

Problemen oplossen

Revu 2019

Foutbericht

Studio

Revu 20

Andere versies van dit artikel

Revu 2017 en lager
Deze fout kan worden veroorzaakt door een probleem met onze cloudservice. Dit wordt dan weergegeven op onze startpagina. U kunt de statuspagina voor Bluebeam® Cloud Services bezoeken voor meer informatie.

Probleem

Als u probeert een account aan te maken of bestanden te uploaden naar Bluebeam Studio, dan ziet u dit bericht:

"Kan geen verbinding maken met Bluebeam Studio."

Oorzaak

Meestal komt dit doordat de firewallpoorten voor Bluebeam Studio-verbindingen worden geblokkeerd als onderdeel van het netwerkbeveiligingsbeleid van uw IT-afdeling.

Oplossing

Neem contact op met uw afdeling IT om te bevestigen dat de hieronder vermelde poorten open zijn.

Revu 12.5 en hoger

De volgende poorten moeten gedeblokkeerd zijn voor de aangegeven hosts:

• *.bluebeam.com:443
  • *.amazonaws.com:443
Revu 12.5 en hoger is proxy-aware en gebruikt automatisch uw eigen proxy als de configuratie als geldig wordt herkend. Klik op het selectievakje "Proxygebruik forceren" in de Revu Studio-voorkeuren om Revu te dwingen de proxy te gebruiken.

Voor Revu 10 t/m 12.1

De volgende TCP/UDP-poorten moeten gedeblokkeerd zijn voor de aangegeven hosts:

• studio.bluebeam.com:443
  • studio.bluebeam.com:7398
  • *.amazonaws.com:443

Voor Revu 8.5 t/m 9

De volgende TCP/UDP-poorten moeten gedeblokkeerd zijn voor de aangegeven hosts:

• studio.bluebeam.com:443
  • studio.bluebeam.com:7398
Als het noodzakelijk is om een IP-adres in te voeren om voornoemde poorten te openen (in tegenstelling tot de hostnaam, wat wij aanbevelen), dan kunt u een naamserver opzoeken of voornoemde hosts pingen om het huidige IP-adres te weten te komen. Neem contact op met uw afdeling IT voor uitleg over hoe u dit kunt doen.

Problemen oplossen

Revu 2017 & ouder

Foutbericht

Studio

Als het niet lukt om verbinding te maken met Studio, controleer dan de firewallpoorten en de Bluebeam-statuspagina.