Veelgestelde vragen Studio

• Alle versies van Revu
covid-19, wfh, thuiswerken

Vragen

1. Heb ik een BBID nodig om deel te nemen aan een Studio-sessie of -project?
  2. Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?
  3. Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?
  4. Wat is het maximale aantal gebruikers dat kan deelnemen aan een Studio-sessie of -project?
  5. Wat is de maximale bestandsgrootte voor Studio-sessies of -projecten?
  6. Wat is de maximale grootte van de markeringen die aan een PDF-bestand kunnen worden toegevoegd in een Studio-sessie of -project?
  7. Hoe kan ik PDF-bestanden toevoegen aan of verwijderen uit actieve Studio-sessies of -projecten?
  8. Hoe lang blijft een Studio-sessie of -project actief op de server?
  9. Wanneer ontvangen gebruikers meldingen over sessies die gaan verlopen?
  10. Wat doet het selectievakje E-mailmeldingen?
  11. Wat betekent het beëindigen van een sessie?
  12. Wat is studio.bluebeam.com?
  13. Waarom kan ik niet inloggen in Studio?
  14. Het netwerkbeleid van ons bedrijf verbiedt toegang tot externe diensten zoals Bluebeam Studio. Hoe kan ik de toegang ertoe blokkeren voor onze gebruikers?

Heb ik een Bluebeam ID (BBID) nodig om deel te nemen aan een Studio-sessie of -project?

Ja, een BBID kan worden aangemaakt in Revu en op bluebeam.com.

Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?

• Een gelicentieerd exemplaar of een volledig functionele proefversie van Revu, of Revu voor iPad of Vu voor iPad
  • Een geldig e-mailadres zodat u uw BBID kunt aanmaken.
  • Een breedbandverbinding met internet

Als host start u sessies of projecten, voegt u documenten toe, nodigt u deelnemers uit en bepaalt u de beveiliging en machtigingen (zoals de mogelijkheid om PDF-bestanden op te slaan of af te drukken). Daardoor bent u de enige persoon die een activiteitenrapport in het record kan genereren of de sessie kan beëindigen.

Als u Revu voor iPad gebruikt, kunt u op de pagina Revu voor iPad Een Studio-sessie starten bekijken, en de Helpgids Revu voor iPad raadplegen.

De host hoeft zich niet in de actieve sessie of het actieve project te bevinden als uitgenodigde deelnemers inloggen en markeringen toevoegen.

Wat heb ik nodig om een Studio-sessie of -project te starten?

• Een geïnstalleerd exemplaar van Revu of Revu voor iPad of Vu voor iPad.
  • Als u Revu niet hebt aangeschaft, kunt u wel een Kijkmodusof Vu voor iPad gebruiken om deel te nemen aan een Studio-sessie of -project waarvoor u bent uitgenodigd.
  • Een geldig e-mailadres zodat u uw BBID kunt aanmaken.
    U hebt dit account nodig zodat de host uw deelname aan de sessie of het project kan toestaan en andere deelnemers uw identiteit kunnen vaststellen.
  • Een breedbandverbinding met Internet zodat u verbinding kunt maken met de Studio-server.
    Afhankelijk van het netwerkbeleid van uw bedrijf moet u wellicht poorten openen in uw firewall of proxy server als u geen verbinding kunt maken met de Studio-server.

Als u Revu voor Windows gebruikt, vindt u meer informatie over deelnemen aan Studio-sessies en -projecten in de helpfunctie van Revu.

Wat is het maximale aantal gebruikers dat kan deelnemen aan een Studio-sessie of -project?

Studio-sessies zijn geschikt voor maximaal vijfhonderd deelnemers en voor een project kan een onbeperkt aantal mensen worden uitgenodigd.

Wat is de maximale bestandsgrootte voor Studio-sessies of -projecten?

In een sessie kunnen tot vijfduizend PDF-documenten worden geüpload en elk PDF-bestand kan maximaal 1 GB groot zijn. Voor projecten gelden geen maximumaantallen of maximale bestandsgroottes.

Wat is de maximale grootte van de markeringen die aan een PDF-bestand kunnen worden toegevoegd in een Studio-sessie of -project?

In een sessie kan elke markering maximaal 10 MB groot zijn, maar in Studio-projecten geldt geen maximale markeringsgrootte.

Hoe kan ik PDF-bestanden toevoegen aan of verwijderen uit actieve Studio-sessies of -projecten?

Over het algemeen kan alleen de host PDF-bestanden toevoegen en verwijderen. De host kan andere gebruikers toestemming geven om bestanden te uploaden en beheren.

Revu-gebruikers kunnen in de helpfunctie van Revu instructies vinden voor het toevoegen en verwijderen van documenten in Studio-sessies en -projecten.

Hoe lang blijft een Studio-sessie of -project actief op de server?

Bij Studio-sessies die niet worden gebruikt, gebeurt het volgende:

• Na 80 dagen wordt er een meldingsmail naar de host gestuurd om aan te geven dat de sessie gearchiveerd gaat worden.
  • Na 90 dagen wordt de sessie gearchiveerd.
  • Na 170 dagen ontvangt de host een e-mail om te melden dat de sessie verwijderd gaat worden.
  • Na 180 dagen wordt de sessie definitief verwijderd. Daarna kan de sessie niet worden hersteld.
Als de e-mail niet in uw postvak aankomt, controleer dan uw map met ongewenste berichten en zorg ervoor dat studio@bluebeamops.com op de lijst met toegestane afzenders staat.

Voor Studio-projecten

• Studio-projecten worden nooit gemarkeerd om gearchiveerd of verwijderd te worden en kunnen alleen worden verwijderd door de eigenaar van het project.
  • Als u de eigenaar bent van een verwijderd Studio-project, dan blijft dit tot 120 dagen nadat het verwijderd is nog terug te zetten. Na 120 dagen wordt het project permanent van de server verwijderd. Als u een verwijderd Studio-project wilt terugzetten, neem dan contact met ons opbinnen het aangegeven tijdsbestel om ervoor te zorgen dat het project terug te zetten is.

Wanneer ontvangen gebruikers meldingen over verlopen sessies?

Als u een Studio-sessie met een vervaldatum aanmaakt, worden er op de volgende momenten voor de vervaldatum meldingen verstuurd over het verlopen van de sessie:

• 7 dagen van tevoren
  • 2 dagen van tevoren
  • 24 uur van tevoren

Er wordt een e-mailbericht Sessie beëindigd verstuurd wanneer de sessie uiteindelijk verlopen is, en een melding Sessie vernieuwd als de sessie vernieuwd (heropend) wordt.

Wat doet het selectievakje E-mailmeldingen?

Als u een nieuwe sessie in Studio aanmaakt, ziet u bij de opties voor Studio-sessie starten een selectievakje E-mailmeldingen. Door deze optie in te schakelen, wordt elke dag een overzicht van de sessieactiviteit naar de host van de sessie gemaild, en worden bovendien meldingen verstuurd als de host niet actief is in de sessie.

In Studio-projecten kunt u meldingen en waarschuwingen beheren door met de rechtermuisknop op het Studio-project in het Studio-paneel te klikken en in het contextmenu op Meldingen beheren te klikken.

U vindt meer informatie over het beheren van Studio-meldingen in Studio-meldingen en -waarschuwingen.

Wat betekent het beëindigen van een sessie?

Als de host ervoor kiest de sessie te beëindigen, wordt de sessie beëindigd en worden alle documenten gedownload van de Studio-server. Gearchiveerde kopieën van de bestanden worden door het systeem gedurende 120 dagen bewaard voordat ze definitief worden verwijderd.

In het dialoogvenster Sessie beëindigen kan de host het sessierapport aanmaken en kiezen hoe de documenten bewaard of verwijderd worden.

Wat is studio.bluebeam.com?

Dit is het Studio-webportaal. Hier kunt u:

• Uw profiel beheren
  • Uw Studio-wachtwoord of bijbehorend e-mailadres wijzigen
  • Een lijst weergeven van Studio-sessies die u hebt aangemaakt
  • Een lijst met deelnemers voor elke sessie weergeven
  • Een lijst met documenten binnen elke sessie weergeven
  • Verwijderde documenten herstellen
  • Het eigendom van een sessie opnieuw toewijzen

Houd er rekening mee dat de interface alleen beschikbaar is in het Engels.

Waarom kan ik niet inloggen in Studio?

Het is mogelijk dat uw BBID-account niet gevalideerd is. Een gebruiker kan niet in het systeem inloggen als het e-mailadres niet is gevalideerd binnen één week na het aanmaken van het account.

Het netwerkbeleid van ons bedrijf verbiedt toegang tot externe diensten zoals Bluebeam Studio. Hoe kan ik de toegang ertoe blokkeren voor onze gebruikers?

U kunt in uw firewall of proxy server de poorten sluiten die vereist zijn voor Studio-verbindingen.

De hosts en poortnummers zijn:

• *.bluebeam.com:443
  • *.amazonaws.com:443

Revu is compatibel met proxy’s, dus zorg ervoor dat het selectievakje Gebruik proxy afdwingen in de Revu Studio-voorkeuren niet is aangevinkt.

Iets anders om rekening met te houden, is dat IT-beheerders een Studio Server-whitelist kunnen configureren en de registerinstellingen vervolgens naar de betreffende machines in hun organisatie kunnen ‘pushen’. Neem voor meer informatie en instructies contact op met Bluebeam-ondersteuning.

Meer informatie

Machtigingen voor Studio-projecten instellen – meer informatie over het instellen van complexe machtigingsstructuren voor projectdeelnemers.

Studio-workflowvideo’s – meer informatie van het trainingsteam van Bluebeam over het gebruik van Studio.

Studio (Revu Help) – gedetailleerde informatie over alles wat met Studio te maken heeft.

Revu voor iPad – onze iPad-ondersteuningspagina met veelgestelde vragen en videotutorials over onderwerpen als het starten van een Studio-sessie , deelnemen aan sessies , werken in projecten en meer.

Helpgids Revu voor iPad – uitgebreide PDF-gids over functies van Revu voor iPad.

Helpgids Vu voor iPad – uitgebreide PDF-gids over functies van Vu voor iPad.

How-to

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

Revu 2017 & ouder

Studio

Aan de slag

Revu 2019

Revu 2017 & ouder

Revu 20

Revu 2018

How-to

Studio

Aan de slag

De snelste en gemakkelijkste manier is door bij te werken vanuit Revu zelf. Revu verifieert de build en versie die u hebt geïnstalleerd en toont een koppeling naar het juiste updatebestand.