Verschillende meeteenheden gebruiken op dezelfde tekening

• Revu 20
Spring naar andere versies:

Afzonderlijke meeteenheden definiëren voor lengte, oppervlakte en volume

Uw Paginaschaal bepaalt de standaardmeeteenheid voor uw tekening, maar u kunt onafhankelijke meeteenheden instellen voor specifieke markeringen door onderstaande stappen te volgen.
Om onafhankelijke meeteenheden voor lengte in te stellen, hebt u Revu 20.2 of hoger nodig. Werk uw software bij vanuit Revu zelf of ga naar het Downloadcentrum.
  1. Open het paneel Metingen .
  2. Voer in de PDF een meting uit of klik op de gemarkeerde meting waar u een onafhankelijke eenheid voor wilt instellen.
  3. In het paneel Metingen ziet u selecties voor Lengte, Oppervlakte en Volume (afhankelijk van het type meting). U kunt meeteenheden ook instellen vanuit de werkbalk Eigenschappen.
    Het paneel Metingen in Revu 20
  4. Selecteer een meeteenheid voor Lengte, Oppervlakte of Volume. De eenheden komen automatisch terug in de geselecteerde markering, onafhankelijk van de paginaschaal.
  5. Als de werkbalk Eigenschappen ingeschakeld is, kunt u uw meeteenheden ook altijd snel aanpassen.
    Meeteenheden aanpassen via de werkbalk Eigenschappen

Aangepaste meeteenheden instellen als standaard

Met ‘Als standaard instellen’ geven uw lengte-, oppervlakte- en volumemetingen altijd uw onafhankelijke eenheden weer. Dit kunt u als volgt doen:
  1. Na het toepassen van onafhankelijke eenheden op een markering, klikt u met de rechtermuisknop op de markering.
  2. Klik op Als standaard instellen.

Andere versies van dit artikel

Revu 2019

Afzonderlijke meeteenheden definiëren voor oppervlak en volume

U kunt onafhankelijke meeteenheden instellen voor oppervlak en volume. Afzonderlijke meeteenheden definiëren:
  1. Open het paneel Metingen .
  2. Klik in de PDF op de gemarkeerde meting waar u een onafhankelijke eenheid voor wilt instellen.
  3. Klik in de werkbalk op de vervolgkeuzelijst Eenheden. Er verschijnen selecties voor Oppervlakte en Volume.
  4. Selecteer een meeteenheid voor Oppervlakte of Volume. De eenheden komen automatisch terug in de geselecteerde markering.

Aangepaste meeteenheden instellen als standaard

Met Als standaard instellen laat u uw oppervlakte- of volumemetingen altijd uw onafhankelijke eenheden weergeven. Dit kunt u als volgt doen:
  1. Na het toepassen van onafhankelijke eenheden op een markering, klikt u met de rechtremuisknop op de markering.
  2. Klik op Als standaard instellen.
De functie Schaal opslaan op pagina werkt per pagina. Als u dus met een PDF met meerdere pagina’s werkt, dan moet u ervoor zorgen dat u het instelt voor elke pagina.
Onafhankelijke eenheden kunnen met terugwerkende kracht op gebieden en volumes worden toegepast. Klik op Opnieuw berekenen om een eerder gemeten oppervlakte of volume met een nieuw ingestelde meeteenheid te berekenen. Alle metingen op de pagina worden nu opnieuw berekend met de huidige meeteenheden.

Metingen opnemen

Zodra de Onafhankelijke eenheden zijn ingesteld, gebruiken alle meethulpmiddelen de eenheden die u hebt geselecteerd.
Revu 2018

Afzonderlijke meeteenheden definiëren voor oppervlak en volume

U kunt onafhankelijke meeteenheden instellen voor oppervlakte, volume en de standaard meeteenheid die wordt gebruikt voor lineaire metingen.Kalibreer de pagina voordat u metingen doet. Afzonderlijke meeteenheden definiëren:
  1. Klik op het paneel Metingen.
  2. Vul het selectievakje Onafhankelijke eenheden. Er verschijnen selecties voor Eenheid oppervlakte en Eenheid volume.
  3. Selecteer een meeteenheid voor Eenheid oppervlakte en Eenheid volume.
  4. Om deze configuratie te behouden terwijl de PDF wordt gevuld, vult u het selectievakje Schaal opslaan op pagina. Anders worden deze instellingen weggegooid als de PDF wordt gesloten.

Als de optie Schaal opslaan op pagina niet beschikbaar is, scrolt u omlaag naar het deel Opties in het tabblad Metingen en selecteert u Ingesloten schaal gebruiken.

De functie Schaal opslaan op pagina werkt per pagina. Als u dus met een PDF met meerdere pagina’s werkt, dan moet u ervoor zorgen dat u het instelt voor elke pagina.
Onafhankelijke eenheden kunnen met terugwerkende kracht op gebieden en volumes worden toegepast. Klik op Opnieuw berekenen om een eerder gemeten oppervlakte of volume met een nieuw ingestelde meeteenheid te berekenen. Alle metingen op de pagina worden nu opnieuw berekend met de huidige meeteenheden.

Metingen opnemen

Zodra de Onafhankelijke eenheden zijn ingesteld, gebruiken alle meethulpmiddelen de eenheden die u hebt geselecteerd.

Revu 2019

Revu 20

Revu 2018

How-to

Markering

Meting

Bij een upgrade gaat u van de ene grote versie van Revu naar de volgende grote versie van Revu. Van Revu 2018 naar Revu 2019 gaan wordt bijvoorbeeld als upgrade beschouwd. Lees hoe u uw Revu-licentie kunt upgraden naar de nieuwste versie.