Maak markeringen en metingen makkelijker met dynamische vulling

Andere versies van dit artikel:

Samenvatting

Dynamische vulling is een krachtig hulpmiddel met talloze toepassingen. U kunt met dynamische vulling niet markeren of meten, maar het is meer een veelzijdig hulpmiddel om te selecteren. Dynamische vulling gebruikt de lijnen van uw PDF als selectiegrenzen en deze kunt u weer gebruiken voor vele verschillende toepassingen. Met dynamische vulling kunt u ongewone vormen meten, zoals een kromme weg of leiding, en dat gaat veel gemakkelijker dan met de hand om de vorm heen tekenen. Het maakt het proces gemakkelijker doordat u de gebieden “in kunt kleuren” die u wilt selecteren en vervolgens een meting kunt doen, de ruimte kunt markeren of polygoon kunt markeren in de selectie.

Ongewone ruimtes meten

Een meting doen met dynamische vulling

1. Ga naar Hulpmiddelen > Meten > Dynamische vulling (Snelkoppeling: J).Er verschijnt een zwevende werkbalk, waar u toegang heeft tot de tools Dynamisch opvullen, Instellingen , Markeringen en Metingen. Met deze hulpmiddelen kunt u uw vulling Definiëren of markeringen Aanmaken op basis van uw selectie.
  1. In de werkbalk Dynamische vulling klikt u op Opvullen .
  2. Klik en sleep in het deel dat u wilt meten en verplaats uw cursor tot de vulling de gewenste grenzen heeft bereikt. Om meer delen aan uw selectie toe te voegen, klikt en sleept u tot die delen ook gevuld zijn.
Als het gereedschap Opvullen de lijnen van uw tekening overschrijdt, of als u een open gebied van de tekening wilt afsluiten, gebruik dan Grens toevoegen om uw eigen grens te creëren. Indien nodig past u de gevoeligheid van het hulpmiddel Opvullen aan in de Instellingen van de werkbalk Dynamische vulling.
  1. Zodra alle delen zijn geselecteerd, selecteert u uw type meting in de werkbalk Dynamische vulling. U kunt één type meting selecteren of meerdere type metingen combineren.
  2. Klik op Toepassen.Uw metingen verschijnen in het geselecteerde deel.
Dynamische vulling gebruikt de lijndiktes zoals gedefinieerd door de PDF om de grenzen te bepalen. Als u problemen ondervindt met de grenzen en Lijndiktes uitschakelen actief is, kunt u proberen het te deactiveren om uw resultaten te verbeteren.

Belangrijke delen markeren met Dynamische vulling

U kunt met Dynamische vulling niet alleen metingen makkelijker maken, maar ook het markeren van delen van uw blauwdrukken in verschillende kleuren. Delen van een tekening worden vaak gekleurd om verschil te maken tussen HVAC-leidingen zodat de kijker bijvoorbeeld meteen kan zijn wat de aanvoer en wat de afvoer is. Voorheen werd dit met kleurpotloden getekend, met de hand. Met Dynamische vulling kunt u een gehele leiding selecteren door simpelweg binnen de grenzen van elke HVAC-leiding te selecteren en vervolgens een kleurrijke polygoon bovenop het geselecteerde deel aan te maken.
Rood invullen is retourleiding en paars invullen is toevoerleiding

Gemarkeerde vormen aanmaken met Dynamische vulling

1. Ga naar Hulpmiddelen > Meten > Dynamische vulling (Snelkoppeling: J).
  2. In de werkbalk Dynamische vulling klikt u op Opvullen .
  3. Klik en sleep in het deel dat u wilt meten en verplaats uw cursor tot de vulling de gewenste grenzen heeft bereikt. Om meer delen aan uw selectie toe te voegen, klikt en sleept u tot die delen ook gevuld zijn.
  4. Selecteer Polygoon zodra alle delen zijn geselecteerd.Klik op de pijl vervolgkeuze om te kiezen uit uw bestaande stijlen Polygoon.
  5. Klik op Toepassen om uw Polygoon aan te maken.
  6. U kunt de kleur en transparantie van uw Polygoon bewerken door de markering te selecteren en de eigenschappen te wijzigen in de werkbalk Eigenschappen.
Nu we wat kleur aan onze tekening hebben toegevoegd, kunnen we elk deel gemakkelijk onderscheiden. Laat die kleurpotloden en markeerstiften dus maar achterwege en laat Dynamische vulling uw leidraad zijn!