Hulpmiddelen en menu-onderdelen zijn uitgeschakeld

Van toepassing op:

• Revu 20 en lager

Probleem

Markeringshulpmiddelen en/of andere menu-onderdelen (zoals handtekeningen) worden in Revu grijs weergegeven en blijven ontoegankelijk.

Oorzaken

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u bepaalde hulpmiddelen en functies niet kunt selecteren, waaronder:

Oplossingen

Ga voordat u begint het probleem op te lossen naar Document > Beveiliging (Ctrl+L) om machtigingen te bekijken en/of te wijzigen (indien van toepassing).

Oplossing 1: Revu is in Weergavemodus
Ongeacht de gebruikersmachtigingen zijn bepaalde functies niet beschikbaar in de Weergavemodus. Schakel naar Revu > Markeringsmodus voor toegang tot markeringshulpmiddelen en het volledige Document-menu.

Oplossing 2: Revu is niet geregistreerd
Revu wordt vergrendeld in Weergavemodus als het gaat om een proefversie of ongeregistreerde installatie. Ga voor toegang tot de Markeringsmodus en volledige functionaliteit naar Revu > Registreren… en voer het Serienummer en de Productcode in wanneer u daarom gevraagd wordt.

Als deze informatie niet beschikbaar is, moet u contact opnemen met de licentiebeheerder die het licentiecertificaat per e-mail ontvangen heeft.

Oplossing 3: Het document is beschermd met een wachtwoord
Als er een wachtwoord is ingeschakeld in de documenteigenschappen, moet u dit invoeren wanneer u het bestand opent.

Als u het wachtwoord niet weet, moet u contact opnemen met de bestandsbeheerder. Deze kan u of het wachtwoord geven, of een niet-vergrendelde kopie van het document waaraan u kunt werken.

Oplossing 4: Het document moet worden uitgecheckt
Wanneer het document naar een Studio-project of een ander DMS wordt geüpload, moet het worden uitgecheckt voordat u wijzigingen kunt aanbrengen. In Studio-projecten klikt u hiervoor op het slotje in het tabblad met de bestandsnaam en selecteert u Uitchecken. Zo krijgt u volledige toegang tot de markeringshulpmiddelen en kunnen andere gebruikers uw wijzigingen niet overschrijven.

Oplossing 5: Het document bevat digitale handtekeningen of certificeringen
Wanneer een pdf is ondertekend of gecertificeerd, wordt de inhoud ervan vergrendeld om verdere bewerkingen of veranderingen te voorkomen. Ga naar Venster > Panelen > Handtekeningen (Alt+4) om het bestand op digitale handtekeningen of certificeringen te controleren. Als uw pdf ondertekend of gecertificeerd is, heeft u een eerdere versie van het bestand nodig voor toegang tot markeringshulpmiddelen en aanvullende functies.

Bij het certificeren van een document kan een beheerder markeringen toestaan, maar nadat het document is gecertificeerd, kan deze instelling niet worden veranderd.

Oplossing 6: Revu is geïmplementeerd met uitgeschakelde functies
Als Revu tijdens de installatie is geconfigureerd voor meerdere gebruikers, kunnen bepaalde functies bij de implementatie zijn uitgeschakeld. Neem contact op met uw IT-beheerder of -afdeling als de functionaliteitsproblemen aanhouden.

Problemen oplossen

Revu 2017 & ouder

Revu 2018

Revu 2019

Revu 20

Markering

Documenten bewerken

Implementatie

Hulpmiddelen en menu-onderdelen worden grijs weergegeven en blijven ontoegankelijk, waardoor de functionaliteit beperkt is.