Bluebeam Vu gebruiken om toegang te krijgen tot Bluebeam Studio

Van toepassing op:

• Revu 2017 en lager
Bluebeam Vu wordt niet meer ondersteund. Raadpleeg deze EOL-aankondiging of Bluebeam End of Life (EOL)-ondersteuning voor meer informatie. Gebruik voor vergelijkbare functionaliteit de Weergavemodus tijdens uw gebruik van Revu.

U kunt Vu, de gratis pdf-viewer van Bluebeam, gebruiken om pdf-documenten te bekijken en af te drukken, pdf-formulieren in te vullen en op te slaan en, nog beter, om in realtime samen te werken met collega’s en teamleden aan documenten met onze cloudgebaseerde oplossing voor samenwerking, Bluebeam Studio. Studio heeft twee kanten: Studio-sessies en Studio-projecten. Dit artikel helpt u om te begrijpen welke van deze opties het beste is voor de samenwerkingsbehoeften binnen uw team, en hoe u als Vu-gebruiker beide varianten kunt gebruiken.

Als u wilt leren hoe u een Studio-sessie of Studio-project start, moet u Bluebeam Revu gebruiken. Vu-gebruikers kunnen samenwerken aan projecten en sessies, maar kunnen niet zelf een sessie of project starten.
Als u Bluebeam Vu iPad gebruikt, raadpleeg dan de Hulpgids voor Vu iPad.
Klik hier voor informatie over het aanmaken van een Studio-account bij Vu iPad.

Studio-sessies

In Studio-sessies kunt u in realtime online samenwerken aan pdf-documenten. Als u Vu gebruikt om toegang te krijgen tot sessies, worden veel van de functies voor markeringen en werksets ontgrendeld die normaal zijn voorbehouden aan gelicentieerde Revu-gebruikers. U kunt metingen uitvoeren om afmetingen te controleren en opmerkingen, toelichtingen , symbolen en vele andere markeringen aan een pdf toevoegen, zodat u uw gedachten, ideeën of zorgen kunt delen met anderen die deelnemen aan de Studio-sessie.

Hoe werkt een Studio-sessie?

U hoeft tijdens een Studio-sessie geen bestanden in en uit te checken. U hoeft alleen maar op een pdf te klikken om die te openen, ook als andere gebruikers de pdf al hebben geopend. Dat is de grote kracht van Studio-sessies: samenwerken in real time. Alle gebruikers die aan de sessie deelnemen, kunnen markeringen aan het document toevoegen en zien wat anderen toevoegen of hebben toegevoegd. Er is ook een Registratie (rechts afgebeeld) waarin alles wordt vastgelegd wat gebruikers hebben toegevoegd, gewijzigd of verwijderd uit de pdf.

Kunnen andere deelnemers mijn markeringen wijzigen?

De markeringen van een gebruiker worden volledig beschermd door een unieke Studio-login, dus alleen de gebruiker die een markering heeft toegevoegd, kan zijn eigen markeringen bewerken of verwijderen.

Wat als mijn internetverbinding wordt verbroken?

Vu slaat een lokale kopie op van het bestand waaraan u werkt, dus als u de verbinding verliest, kunt u doorgaan met werken en uw markeringen worden geüpload zodra de verbinding is hersteld.

Wat moet ik doen als mijn collega’s niet beschikbaar zijn als ik dat wel ben?

Een sessiedeelnemer kan markeringen toevoegen en andere teamleden kunnen inloggen wanneer hen dat uitkomt, om te zien wat er is toegevoegd. Hierdoor kunt u ook samenwerken als de agenda’s niet matchen.

Meer Studio-sessiefuncties in Vu

Tabblad Studio Gebruik dit tabblad om u aan te melden bij Studio, pdf’s te openen, een Registratie van alle gebruikersinteractie met pdf’s te bekijken en te chatten met anderen die met u aan de sessie deelnemen. Er is een deelnemerslijst, zodat u kunt zien wie er nog meer bij u is ingelogd.

Tool Chest

De Tool Chest geeft u toegang tot verschillende vooraf gedefinieerde werksets met markeringen van diverse types: Elektra, Mechanisch, HVAC, Brandveiligheid, Taxatie, Proeflezen en symbolen voor eindcontrole, om er maar een paar te noemen.

Staat de werkset die u zoekt er niet tussen? U kunt gratis werksets downloaden die aan uw behoeften voldoen.
Markeringshulpmiddelen

Met de groep Markeringen hebt u toegang tot verschillende markeringshulpmiddelen, zoals tekstvakken, toelichtingen, wolk en stempels. Deze hulpmiddelen kunnen worden gebruikt voor allerlei activiteiten, van het toevoegen van opmerkingen tot het afstempelen van zegels van goedkeuring voor elk document. Bekijk voor meer informatie over markeringshulpmiddelen deze video .

Meethulpmiddelen

Ga naar de groep Meten om uw tekeningen te kalibreren en meet Lengte , Oppervlakte , Omtrek , Diameter , Radius en Hoeken in verschillende eenheden, van inches (in) tot kilometers (km) en alles daartussenin. Bekijk voor meer informatie over het nemen van metingen deze video.

U kunt de meethulpmiddelen ook vinden op het tabblad Afmetingen .

Studio-projecten

Studio-projecten vormen het eenvoudige documentbeheersysteem van Bluebeam waarmee geregistreerde gebruikers van Bluebeam Revu verschillende bestandstypen in de cloud kunnen opslaan, waaronder pdf’s, Microsoft Office-bestanden en afbeeldingen. Maar als u Vu gebruikt om toegang te krijgen tot een Studio-project, kunt u de pdf-bestanden alleen bekijken – markeringen zijn beperkt. Als er een pdf is die u moet markeren, kunt u de host of beheerder van het project vragen om het pdf-document toe te voegen aan een Studio-sessie.

Kan ik met andere bestandstypen werken in Studio-projecten?

Ja. Studio-projecten ondersteunt andere bestandstypen, zoals Excel-spreadsheets en Word-documenten. U kunt deze uitchecken, lokaal bewerken en vervolgens inchecken bij het project. Om te werken met andere bestandstypen dan pdf (naar het voorbeeld van een Microsoft Excel- of Word-document):

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Uitchecken. Het bestand staat nu vermeld in de sectie Onbevestigde wijzigingen van het project, met een rood vinkje ernaast.
  2. Klik nogmaals met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Openen. Hiermee wordt het bestand geopend in de originele Microsoft Office-toepassing.
  3. Bewerk het document en sla uw wijzigingen op zoals u dat normaal zou doen in Office.
  4. Ga terug naar het Studio-project en klik met de rechtermuisknop op het bestand in de lijst met Onbevestigde wijzigingen.
  5. Selecteer Inchecken in het menu. Tijdens het inchecken wordt u gevraagd opmerkingen toe te voegen. Deze worden toegevoegd aan de revisiegeschiedenis van het document.

Wat moet ik doen als de internetverbinding wordt verbroken terwijl het document is uitgecheckt?

Zolang het document is uitgecheckt en wordt vermeld in de lijst Onbevestigde wijzigingen, kunt u uw werk offline voltooien en inchecken zodra de verbinding weer tot stand is gebracht.

Wat kan ik nog meer doen in een Studio-project?

Als Vu-gebruiker kunt u een nog paar andere taken uitvoeren wanneer u met een Studio-project bezig bent. U kunt bestanden bekijken in een project, maar u kunt ze ook afdrukken met een fysieke printer, of de bestanden downloaden naar uw computer om ze offline te bekijken. Er zijn ook een aantal Revu-functies beschikbaar:

Afmetingen

U kunt de hulpmiddelen in het tabblad Afmetingen gebruiken om metingen te doen voor een snel overzicht van afmetingen. Dit is inclusief metingen van Lengte , Oppervlakte , Omtrek , Diameter , Hoeken , Radius , Aantal en Polylengte . Maar aangezien het bewerken van pdf’s niet wordt ondersteund in Studio-projecten, worden deze afmetingen niet opgeslagen.

PDF-formulieren

Vu is ook geweldig voor het invullen en ondertekenen van pdf-formulieren.

Hoe maak ik een Studio-account aan bij Vu?

U zou nu redelijk bekend moeten zijn met de verschillen tussen Studio-sessies en Studio-projecten, en met de mogelijkheden wanneer u Vu gebruikt om toegang te krijgen tot Bluebeam Studio. Nu u klaar bent om deel te nemen aan Studio, gaan we u aanmelden met een gratis Studio-account.

1. Open Vu en ga naar het tabblad Studio of gebruik de sneltoets Alt+C.
  2. Klik op Verbinden .Dit opent het dialoogvenster Aanmelden.
  3. Klik op Account aanmaken.
  4. Wanneer het dialoogvenster Studio-account aanmaken wordt weergegeven, voert u de volgende informatie in:
    1. Het e-mailadres dat u wilt gebruiken als uw Bluebeam Studio-gebruikersnaam.

Dit is het e-mailadres waarop u alle uitnodigingen voor Studio-sessies en -projecten zult ontvangen, net als andere e-mails van Bluebeam Studio, zoals meldingen en waarschuwingen.

2. Voer het wachtwoord in dat u voor uw account wilt gebruiken en bevestig dit.
    3. Schakel het selectievakje Wachtwoord onthouden in als u wilt dat Revu zich bij het openen van het programma bij Studio aanmeldt.

Klik alleen op het selectievakje Windows-verificatie gebruiken als uw bedrijf Bluebeam Studio Enterprise Server gebruikt, omdat dit niet werkt met studio.bluebeam.com. Als u hier niet zeker van bent, vraag dan uw IT-afdeling om te bevestigen of u deze authenticatiemethode al dan niet moet gebruiken.

4. Klik op OK.

Uw wachtwoord moet tussen de 8 en 32 tekens bevatten, met tenminste één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken, zoals !@#$%^&*."

5. U ontvangt een "Welkom bij Bluebeam Studio" e-mail met een link om uw nieuwe account te bevestigen. Het account wordt uitgeschakeld als u het niet binnen 7 dagen bevestigt.

Als de e-mail niet in uw postvak aankomt, controleer dan uw map met ongewenste berichten en zorg ervoor dat do-not-reply@bluebeamops.com op de lijst met toegestane afzenders staat.

Als u problemen ondervindt met uw Studio-account, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van Bluebeam voor hulp.

Hoe weet ik dat ik ben ingelogd bij Bluebeam Studio?

Wanneer u bent ingelogd, wordt het pictogram Offline/Online werken verbonden met een groen lichtje. Het wordt weergegeven als twee losgekoppelde kabels met een rood lichtje wanneer u offline bent.

Deelnemen aan een Studio-project of -sessie

1. Open Vu en ga naar het tabblad Studio of gebruik de sneltoets Alt+C.
  2. Klik op Deelnemen en voer het 9-cijferige Studio ID-nummer in wanneer daarom wordt gevraagd.
    U kunt het ID-nummer van de sessie of het project vinden in de e-mailuitnodiging die u mogelijk van de host hebt ontvangen, of u kunt er om vragen. Als iemand u een Studio-uitnodiging heeft gestuurd en de e-mail niet in uw inbox wordt weergegeven, controleer dan uw map met spam of ongewenste e-mail en neem contact op met uw IT-afdeling om te bevestigen dat do-not-reply@bluebeamops.com op de lijst met goedgekeurde afzenders staat
  3. Klik op OK.

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van Revu in Bluebeam Studio onze videotutorials en de Revu Hulpgids. Als u een iPad gebruikt, raadpleeg dan onze pagina met Revu iPad-bronnen, waar u verschillende videotutorials vindt over onderwerpen zoals een Studio-sessie starten, Sessies bijwonen en werken in Projecten , evenals de Hulpgidsen voor Revu iPad en Vu iPad.

How-to

Revu 2017 & ouder

Studio

U kunt Vu, de gratis pdf-viewer van Bluebeam, gebruiken om pdf-documenten te bekijken en af te drukken, pdf-formulieren in te vullen en op te slaan en, nog beter, om in realtime samen met collega’s en teamleden aan documenten te werken via onze cloudgebaseerde samenwerkingsoplossing, Bluebeam Studio-sessies en Studio-projecten.